Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Όταν πεθάνει ο Χαϊλάντερ!


Περίμενα να κάνει κανά σοβαρό κρύο για ν΄αποφασίσω να παλουκωθώ και να «γαζώσω» αλλά – με το συμπάθειο – παπάρια…
Έλεγα να «ξηλώσω» μερικά πραγματάκια για το ασφαλιστικό κι όλες αυτές τις «μύξες» - πάλι με το συμπάθειο – αλλά τσαντίζομαι.
Κι όταν τσαντίζομαι κάνω φλεβίτη. Και δε μου φτάνει που θα ψοφήσω πριν βγω στη σύνταξη θα ψοφήσω και μόνη μου, γιατί ποιος θα θέλει μια μπατίρω, με ζαβά ένσημα και ακόμη χειρότερα…με φλεβίτη;
Μέρες τώρα κάθομαι και ακούω μισοπαραδομένη όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια, ίδιο ρεπερτόριο εδώ και χρόνια. Φέτος, αλλάξανε λιγάκι το κουπλέ – γιατί το ρεφρέν ίδιο έμεινε – και μας χάλασε ο ρυθμός, ένεκα που είχαμε συνηθίσει στα… 9/8.
Αφεντικούλια, υπερυπουργάρες, βολεμένοι – παρντόν, βουλευτές ήθελα να πω -, σωματεία, ενώσεις, συνδικάτα έχουν έρθει τα χρυσάφια μου και τσακώνονται πάνω απ’ το «κοπτοράπτη» για το πόσο θα με βγάλουν οι κλωστές για να ‘μαι στη δούλεψη τους…
Κόπτονται τα καμάρια μου τα «παραθυρόβια» για τις γυναίκες που είναι – λέει – οι μεγάλες χαμένες του ασφαλιστικού…
Εκπλήσσονται σαν τις παρθένες σε πορνοστάσιο για την… αδικία, λες και στις εκπομπές τους, στις εφημερίδες τους, στα γραφεία τους δεν δουλεύουν κοριτσάκια, κορίτσια, γυναίκες, μεγαλοκοπέλες… Που πλήρωνονται «όποτε και αν» (σε ορισμένε περιπτώσεις), με σύμβαση κάτω από το κλιμάκιο τους (σχεδόν πάντα) και ένσημα – όπως προείπα – ζαβά!
Το κορυφαίο το έγραψε ο Monahikos Likos που διερωτήθηκε γιατί ο εμπειρότατος κύριος Χατζηνικολάου δεν ρώτησε τον Επίτιμο (σημ.: δεν τολμώ να γράψω το όνομα του, ε, ναι λοιπόν, είμαι προληπτική) πόσες συντάξεις παίρνει…
Monahike Like, με ακούς; Αυτή η ερώτηση θα γίνει όταν πεθάνει ο…Χαϊλάντερ! Μαζί με την κηδεία του τυπά με το πολύτιμο – και άκοφτο για την ώρα – κεφάλι, θα έχει λυθεί και το ασφαλιστικό.
Όσο για κάτι διάφορους πρωινούς και δελτιάτους που «κόπτονται» για τα ταμεία, ας κοιτάξουν λίγο τους (ανασφάλιστους) υπαλλήλους τους και μετά βγαίνουν στις ρούγες να μιλάνε για το ασφαλιστικό.
Αρκετά μ’ αυτό το θέμα. Όταν το λύσουν, σκουντήξτε με. Εκτός κι αν τα ‘χω τινάξει, οπότε το σκούντηγμα δεν θα ‘ναι αρκετό.
(σημ.: Ας’ τα διάλα με τις λαλακίες τους. Δε μου ‘φτανε ο φλεβίτης στα πόδια, να και μια ευρυαγγεία στη μούρη, εκεί προς κούτελο. Σιχτίρι!)

ΥΓ.1: Ρίτσα (Μπιζόγλη) άι λαβ του σι γιου ατ δι έιτ ο’ κλοκ νιουζ. Ντοντ νόου γουάι, μπατ άι ντοντ μις Μάρα.
ΥΓ.2: Πότε θα μου τη βαρέσει με τη Λαζοπουλειάδα. Κάθε βδομάδα, από Τρίτη και δώθε «κολλάνε» πάνω στον Λαζόπουλο πρωινοί, μεσημβρινοί, απογευματινοί και «βγάζουν» κάτι ξεγυρισμένα μισάωρα με την εκπομπή του. Και τα αποκαλούν και ρεπορτάζ. Σχωρά τε με μανάρια, αλλά εμείς στα μέρη μου αυτό δεν το λέμε ρεπορτάζ. Τεμπελχανείο, το λέμε.
ΥΓ.3: Είναι μια κιουρία, πολύ κιουρία που τώρα που ετοιμάζεται να την κάνει με πλάγια η φιληνάδα της (καλή κιουρία κι αυτή) την έχουν ζώσει οι φιδούκλες. Γι’ αυτό έφερε τα πάνω κάτω για μια καλή φωτό με το αφεντικό. Και τα κατάφερε. Μπράβο βρε. Δε σας εύχομαι κάτι, για την ώρα. Όταν έρθει η ώρα, δεν θα τη τσιγκουνευτώ.
ΥΓ.4: Καλή απεργία στους απεργούς, φυσικά.

20 σχόλια:

Τσούγδω είπε...

-Το ασφαλιστικό ανοίγει για να πάρουν οι βουλευτές μας μεγαλύτερη σύνταξη, απλά και μόνο... Εγώ είμαι φοιτήτρια και απλά ξέρω ότι δε θα πάρω σύνταξη...
- Το θέμα με το Λάκη Λαζόπουλο απλά έχει παραγίνει. Τον έχουν ξεχειλώσει πια!
- Don't know why but I don't miss Mara too. I hope to see Ellh soon.

kisses!

monahikoslikos είπε...

Νομίζω στο έχω ξαναπεί: Το να ζητάς δημοσιογραφία από τα πρωινάδικα, τα μεσημεριανάδικα και βραδυνάδικα παράθυρα είναι σαν να ζητάς καλλιγραφία από της μαϊμούς τον κώλο.
Αρπαχτές κάνουν οι άνθρωποι, με το δικό σου το ασφαλιστικό θα κάτσουν να σκάσουν.
Ζωνιανά, Χριστόδουλος, ασφαλιστικό ότι τους κάτσει αρκεί να γίνεται τζέρτζελο και στο καπάκι ρίχνουν και κανά μισάωρο Λαζόπουλο για συμπλήρωμα.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

η δημοσιογραφία δεν υπάρχει στα πρωινά, ούτε στα μεσημεριανά.
Και αυτό που βλέπω είναι ότι στο τέλος θα καεί ο Λαζόπουλος με όλα αυτά. Μόνο που δεν ξέρω εάν είναι επίτηδες όλα αυτά ή, απλώς, προσπαθούν να γλείψουν κάνα "κοκαλάκι".
Όσο για την απεργία, καλά μας ξεμπερδέματα, αλλά χλωμό το βλέπω...

Ανώνυμος είπε...

Μόνο σε μένα δεν αρέσει η Στάη κι ο Λαζόπουλος βρε παιδιά; Τον τελευταίο τον βαρέθηκα. Για μια φορά καλός είναι, αλλά -έλεος!- κάθε βδομάδα τα ίδια και τα ίδια. Και το trash πάει σύννεφο! Να το κοιτάξω, γιατρέ μου;

Μάνια

KitsosMitsos είπε...

Δεν ήταν σκοπός σου, αλλά έχω λιώσει από το γέλιο!
Απίστευτα παραστατική ανάρτηση.

Στα σοβαρά τώρα, απ'ό,τι φαίνεται ο συγκεκριμένος χώρος είναι απλώς απέθαντος...

Ανώνυμος είπε...

@ tsougdw:

Θα θεωρηθεί απάντηση - ξεπέτα αν σας πω ότι ψιλοσυμφωνούμε σε όλα; Καλησπέρες!

@monahikoslikos:

Εδώ ο Λαζόπουλος ζητάει καλλιγραφίες από τον κώλο της Ποπάρας και εγώ με τη μυλωνού μου σε πείραξα; Αστειεύομαι βεβαίως! Τα σέβη μου.

@ σπύρος σεραφείμ:

Το θέμα είναι που σκατά υπάρχει φίλε Σπυρίδωνα. Όσο για την απεργία, νομίζω ότι μας βάζουν να πηλαλάμε μπροστά απ' το καρότο. Το μαστίγιο το 'χουμε μονίμως στα πισινά μας. Φιλιά.

@ Μάνια:

Να μην το κοιτάξετε. Καλά είστε. Καλωσήρθατε.

@ kitsosmitsos:

Γέλασες καμάρι μου; Γέλα γιατί αυτοί θα μας τα βγάλουνε ξυνά τα χάχανα! Κίσιζ εντ σι γιου!

Ανώνυμος είπε...

Otan les kiouria ennoeis tin xanthi agapimeni panagia?

The Torch είπε...

Αυτό το ασφαλιστικό τελικά θα με πεθάνει. Όσο το μισώ, τόσο πιο βδέλλα μου γίνεται και άρχίζουν όλοι να μιλούν γι αυτό. Να με ρωτάνε, πότε θα πάρουν σύνταξη λες και είμαι καταμετρητής ενσήμων στο γραφείο του Μητρόπουλου. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα ήθελα να είμαι εγώ εκείνος που θα σε σκουντήσει αύριο κιόλας να σου πει "Πάει λύθηκε, τέλος το γαμήδι". Δυστυχώς όμως όλα δείχνουν γύρω μου ότι δεν θα τελειώσει εδώ.

kanataki είπε...

καταρχήν για το φλεβίτη προτείνω ανεπιφύλακτα μασαζοκαλσόν slim

και εκεί αρχίζει και τελειώνει η συμβολή μου στο θέμα


ο επίτιμος είναι κοντοχωριανός μου, η σύνταξή μου θα ναι ιδιωτικής πρωτοβουλίας( άσε που ελπίζω να πεθάνω πλουσία), και η μόνη φορά που μου έσπασε τακούνι ήταν στην "κυριακή των παπουτσιών" του Λαζόπουλου προ 7ετίας...


καταλαβαίνετε την θέση μου...

So_Far είπε...

Εδώ συμπάσχουσα απειλούμενη μηχανικός.. να μουτζώνομαι κάθε μέρα που τόσα χρόνια δεν έκανα δυο - μόνο τόσες μου έφταναν αρπαχτές - για να έχω λύσει το πρόβλημα της ζωής μου..

Swell είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα με πολλά γαζιά. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Το ζήτημα με απασχολεί κι εμένα. Για ένα καθαρό μέτωπο ζούμε άλλωστε. Η ασφάλεια του γείτονά μου, ατ γιορ ντισπόζαλ! Μέηλ μι, πλιζ.

subir είπε...

Ο επίτομος απλά είναι εξωγήινος.Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας του.Το κάκο είναι ότι αυτά που βγάζει από την μπουκαπόρτα και ψαρώνει (τάχα μου) το χψζ "μυαλό" των ΜΜΕ (λέγε με Νίκο), όντως είναι για ανθρώπους από άλλο πλανήτη.Εδώ κοτζάμ superman ξαναβγήκε στις οθόνες.Ο κρυπτονίτης για τον επίτιμο ακόμα να βρεθεί.Ο Torch με "φώτισε" να βρω το blog σου.Μου επιτρέπεις να σε κάνω add στο δικό μου.Κοπτοραπτού εσύ,ματσακόνι έγω,κάτι καλό θα βγει για ντεφιλέ!!

tzonakos είπε...

Καλημέρα.
Αυτη ειναι η Ελλάδα του σήμερα !
Βολεμένοι αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν τους αβόλευτους, τους κακομοίρηδες, με περίλυπο ύφος και πολλά μικρα τηλε-παράθυρα του οτι να ναι !

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμος:

Κάτι μου λέει ότι εμείς οι δύο συνεννοούμεθα. Χαίρεται!

@ torch:

Όχι, πασά μου, όχι τσολιά μου, δεν θα σε ρωτήσω ποτέ για ένσημα και λαλακίες. Μη μου συγχίζεσαι! Πλακίτσα έκανα! Και να μη με σκουντήσεις και πάλι θα σε διαβάζω! Φιλάκια!

@ kanataki:

Ένα έχω να σας πω: να χαίρεστε τους κοντοχωριανούς σας! Όσο για το καλσόν, το ξέραμε, λατρεμένη. Τόσο κόπο έκανε η Τζίνα Βαρώνη στα έιτις! Κισιζ!

@ so far:

Μουτζώστε κι από εδώ, παρακαλώ!

@ swell:

Που είστε αγαπημένε; Χαβ ε νάις μανθ, του! Βεβαίως και θα σας μέιλ μόλις ξεμπλέξω με μερικές κομπλεξικές πελάτισσες μου. Κισ γιου.

@ subir:

Γουέλκαμ αμπόρντ, αγαπητέ Σουμπίρ. Αχ, αυτός ο Torch, έχει αναλάβει ατύπως το Γραφείο Τύπου του Κοπτοραπτείου μου και δεν ξέρω πως να τον ευχαριστήσω! Καλέ, τι ρωτάτε αν επιτρέπω; Παιδιά είμεθα; Όσο για το ντεφιλέ έχω μια ιδέα, αλλά αργεί ακόμη... Φιλιά!

@ Tzonakos:

Που είσθε ποιητή του Διαδικτύου; Αυτό το "τηλεπαράθυρα του ό,τι να 'ναι" πολύ μου άρεσε. Καλησπέρες!

Ανώνυμος είπε...

k

Ανώνυμος είπε...

Kati mou leei oti kai me fleviti tha eisai periptosi.

T.K

Giannis Kafatos είπε...

γεια χαρά, σε παρακολουθώ εδώ και καιρό και με τρελαίνει το πώς τον δουλεύεις τον κοπτοράπτη και τα άλλα σύνεργά σου. Μάλλον είμαστε και συνάδελφοι - αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Ο Higlander σου είναι όλα τα γαζιά μωρό μου! Αν δε βαριέσαι ρίξε μια ματιά και στο δικό μου μπλογκάκι:
www.u-hoo.gr/gianniskafatos
σε εχω κάνε add στα link μου.
keep on γαζωμα. Χρειάζεται!

Swell είπε...

Το Σαββατόβαρδο το Arxediamedia (excuse my frenth) τέικς κέαρ οβ ας. Γουότ αρ γιορ πλανς;

Ανώνυμος είπε...

κοπτοραπτού, μ' ακούς; βλέπω ότι άρχισαν τα καμάκια εδώ μέσα. Μωρό μου ο ένας, περίπτωση ο άλλος κι εσύ δεν απαντάς. μπας και σπυ αρέσουν οι οικιότητες.

koptoraptou είπε...

@ giannis kafatos:

Καλωσήρθατε και καλώς θα σας έρθω κι εγώ. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Επιφυλάσσομαι στην επίσκεψη να φέρω φοντανάκια. Ατουταλέρ!

@ swell:

Εμείς τα είπαμε και συμφωνήσαμε. Τα λέμε νέξτ γουίκ.

@ ανώνυμος:

Πρώτον, μάιντ γιορ μπίζνες
Δεύτερον, να μιλάς καλύτερα για τους πελάτες μου
Τρίτον, απαντάω όποτε προφταίνω και
Τέταρτον, γκετ ε λάιφ.