Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Θοτς εντ μπιλίφς (για διάφορα)…


Δεν ξέρω αν έχει λάχει να το αναφέρω, αλλά σ’ αυτή τη ζωή σε δύο πράγματα πιστεύω: στη θεία δίκη και στους άντρες.
Είναι η «τιγκελού», πι χι, λίγο κάθαρμα και μου πηδάει τη ζωή καθεκάστην εντός του «κοπτοραπτείου»; Νόου πρόμπλεμ, μάι φρεντ. Δεν θα κάνω τίποτα άλλο.
Απλώς θα περιμένω να της έρθει μία κοσμική κατραπακιά και μάλιστα από ‘κει που δεν το βάνει ο νους της.
Το αυτό ισχύει και για τη μουτσούνα μου, βέβαια. Κάθε φορά που έχω σκεφτεί (ή έχω προλάβει να σκεφτώ και να κάνω) καμιά βρωμιά, μου βροντάει το σύμπαν μια ξεγυρισμένη και ψάχνομαι για κανά μήνα (σημείωση: δεν το παίζω καλό παιδί, απλώς «γαζώνω» χύδην διαπιστώσεις…).
Στο άλλο στο οποίο έχω τυφλή εμπιστοσύνη σ’ αυτή τη ζωή, όπως προείπα (σημ: τι έπαθα; Σαν τη χήρα Μήτση μιλάω σήμερα) είναι οι άντρες.
Το τι βρισίδι έχουν φάει τα καημένα ανά τους αιώνες δεν φτάνουν δύο σειρές της «ΔΟΜΗΣ» για να καταγραφεί.
Κι όμως το Ντι Εν Ει τους είναι «γραμμένο» με αθωότητα και αγωνία. Αθωότητα, λόγω κατασκευής, αγωνία να μας καταλάβουν (είμαστε τρελές), να μας ευχαριστήσουν (έχουμε το ακαταλόγιστο), να μας φτάσουν (είμαστε και παλαβιάρες και τρεχαλιτζούδες).
Μέρες τώρα τραβώ το ζόρι που τα σουξεδιάρικα περιπτεροκρεμούμενα… φανζίνς έχουν καταγράψει ως ράιτερς μπλοκ.
Τι σκατά; 1ον δεν είμαι ράιτερ, είμαι κοπτοραπτού. 2ον δεν έχω μπλοκάρει, απλώς χαζολόγαγα δώθε κείθε, βολτάριζα, αγάπαγα, συμπέραινα ότι η θεία δίκη κάνει μια χαρά τη δουλειά της (κι ας μην το παίρνουμε πρέφα, παριστάνοντας βλακωδώς του εκδικητικές με τον νυχοκόπτη. Τόσο βούρλα είμαστε!) κι ότι πάντα (ΜΑ ΠΑΝΤΑ!) μπορείς να στηριχθείς σ’ έναν αντρικό λόγο (πολύ Μπλανς Ντυμπουά αυτό, αλλά θα το αφήσω).
Κι ύστερα απ’ όλα αυτά που κάνουν τη ζωή μας εξαιρετική, να πρέπει να ασχοληθώ μ τη Βροχοπούλου (μαμάάάά μου!!!) και με τον Καμπουρακοοικονομέα που ένα τέταρτο της ώρας σήμερα το πρωί (έχομεν Παρασκευή 7 του Δεκέμβρη) είχαν ρεπορτάζ για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που η μόδα το θέλει κρεμασμένο ανάποδα απ’ το ταβάνι (έλεος, δηλαδή!).
Που, σχωράτε με κιόλας, αλλά άμα κάνω κέφι κρεμιέμαι μόνη μου ανάποδα σαν τη νυχτερίδα και μου μένουν και τα φραγκόπουλα στην τσέπη.
Δεν συμπάσχω με όλα αυτά. Δεν συγκινούμαι.
Πες μου για Αρναούτογλου να βάλω τα κλάματα αμέσως. Χρονιάρες μέρες υποφέρει ο Γκρέγκορι. Από τη μία να τον ζορίζει ο μεσιέ Μπούτος, από την άλλη να του λένε ότι δεν θα κάνει τον «Εισοδηματία» και στη γωνία να (μην) τον περιμένει ο τηλεθεατής, ε, του κερατά δεν είναι ζωή αυτή.
Ζωή είναι αυτή που ζουν στον ΣΚΑΪ. Καμιά αντάρα δεν σκιάζει τα όνειρα τους. Οι από πάνω λένε στους από κάτω ότι το δελτίο σκίζει – «ναι, παιδί μου σου λέω, το 7% φτάσαμε» (ΝΑΙ;;;) – και όλα είναι υπέροχα. Καλά τα λέω φίλε, μηχανόβιε;

ΥΓ1.: Όχι, που νομίζατε ότι το κείμενο θα είναι σοβαρόν. Χα,χα. Δεν κρεμιέμαι ανάποδα καλύτερα;
ΥΓ2: Στη Cinderella που σε μέιλ της με ρωτάει πότε θα «γαζώσω» κάτι για τον Λαζόπουλο, της απαντώ ότι για την ώρα παριστάνω το «ευγενικό άγαλμα». Περιμένω να λήξει η σεζόν για να έχω ολοκληρωμένο πατρόν.
ΥΓ3: Γράφτηκε ένα απρεπέστατο σχόλιο για τη Ρούλα Κορομηλά σε εβδομαδιαίο περιοδικό άλλοτε ιστορικής εφημερίδας. Όχι ότι είμαι φαν της κυρίας (επ' ουδενί), αλλά όταν δεν γνωρίζεις πράγματα και καταστάσεις, καλό θα ήταν να μην κάθεσαι στη «γαζωτική», αστέρα της καρεκλάτης δημοσιογραφίας. Εκτός κι αν αγνοείς το ρεπορτάζ που υπηρετεί το περιοδικό σου. Αλλά αν το αγνοείς, γιατί το υπογράφεις και μάλιστα με ψευδώνυμο; Όσοι γνωρίζουν, το ‘πιασαν. Θα επανέλθω
ΥΓ4: Εύχομαι καλό σου κου στις φίλες "κοπτοραπτούδες" και τους φίλους "ράφτες". Είναι το τελευταίο μας σαββατοκύριακο πριν αρχίσουν οι εορταστικές παραγγελιές που θα μας αλλάξουν τον αδόξαστο.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: www.anewday-anewway.com

10 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

"Πέρσι περπατάγαμε και φέτος μπουσουλάμε" λέει η παροιμία και εσύ μου κάθεσαι και γαζώνεις για ανάποδα δέντρα και τους Καμπουρακοοικονομέηδες.
Κι απο πάνω χολοσκάς και για τις Λαζοπουλιάδες λες και δεν ξέρεις ότι αποτελεί νόμο της φυσικής επιστήμης ότι στους βόθρους επιπλέουν μόνο τα σκατά και οι φελλοί.
Τα διαμάντια, δυστυχώς, πάνε άπατα και άντε βρέστα...

Swell είπε...

Χαρισάμενη ζωή ζούν και σ' ένα άλλο κανάλι που το όνομά του φέρνει κάπως σε προποπαίγνιον. Το 1% λένε ότι είναι 20% στους 54+ και πρως τα έξω ανακοινώνουν ότι είναι και πρώτοι. What a nice world!

KitsosMitsos είπε...

Καλημέρα βροχερή.
Καταρχάς ως αθώος και αγωνιώδης, ευχαριστώ για το μίνι αφιέρωμα :-)

Η θεία δίκη (αν και μου ξενίζει ο όρος θεία - μου θυμίζει τη θεία Ελένη) είναι κάτι που απ'ό,τι φαίνεται βρίσκει εφαρμογή σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Εδώ, όπως πολύ σωστά λες, η υπομονή είναι το κλειδί...

Εις άλλα με υγείαν, λοιπόν!

kanataki είπε...

κοπτοραπτού αν αποφασίσεις να κρεμαστείς ανάποδα θα με εχεις σύμμαχο και θα με βρεις "από μύτης κρεμάμενη"


υγ σε σχέση με το πρώτο μύνημα του κυρ monahikoulikou μπορώ να αποφύγω την επίπλευση και να δώσω μια να πάω στον πάτο?

ritsmas είπε...

kana e mail den tha evlapte

The Torch είπε...

Έτσι ακριβώς είναι καλή μου κοπτοραπτού. Μόνο που είναι με αστερίσκους. Τόσο συγκεκριμένους όπως εκείνο το καταπληκτικό στα Βαρέα και Ανθυγιεινά: "Ράπτριες του Υποκαταστήματος ΙΚΑ στις οδούς Ματζαγκριωτάκη και Εσπερίδων στην Καλλιθέα".
Το δικό μας το επτάρι ήταν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, μεταξύ των ωρών 21:14:51 μέχρι 21:15:29 στις ηλικίες 16 ετών 2 μηνων και 24 ημερών στην άνω Πεντέλη στο τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, Ιουστινιανού, Βιθυνίας και Ευσεβείας.

Ανώνυμος είπε...

@ monahikoslikos:

Εγώ; Να βρω διαμάντια; Εγω; Που καλέ; Τι με πέρασες λατρεμένε; Για τον Ιντιάνα Τζόουνς; Για δε τι γράφει η ταμπέλα: "Μεταποιήσεις η Κοπτοραπτού". Μη λέμε κι ό,τι θέμε. Καλησπέρες.

@ swell:

Αι θινκ άι νόου γουατ ντου γιου μιν. Ιντίντ. Κίσιζ.

@ kitsosmitsos:

Παρακαλώ δεν κάνει τίποτα αγαπημένε. Στην υγειά σας!

@ kanataki:

Ω, τι υπέροχο. Θα είμεθα δύο κρεμασμένες αναποδα που ονειρεύονται τον απόπατο (με το μπαρδόν...). Καλησπέρες!

@ Ριτς:

Είμαι σίγουρη ότι δεν θα έβλαπτε. Γι' αυτό και θα το πράξω. Σε φιλώ γλυκά. Μάκια.

@ Torch:

Γουάου! Μιλάμε την έχω καταβρεί μ' αυτό το κανάλι φιλαράκι. Δεν μας τα δείχνει όπως θέλει! Τα βλέπει όπως θέλει. Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Koptoraptou, all I want for Christmas is that it comes fast!!!!

Pote 8a perasei auth h teleutaia vdomada?!?! OEO?!

http://saturninorbit.wordpress.com

Swell είπε...

Καλημέρα σου,

2 ώρες στο αυτοκίνητο, ο ίδιος καιρός, η ίδια διαδρομή, κοιτούσα μονίμως δεξιά - αριστερά λάικ α γκρικ-αμέρικαν τούριστ, πουθενά ο φίλος μας... Λες κι είχα συνεπιβάτη το Μητσοτάκη! Λυπάμαι. Νεξτ τάιμ.

koptoraptou είπε...

@ Media X:

Κάνε υπομονή χαρά μου. Έρχονται τα ρημάδια. Να δω τι θα καταλάβεις, δηλαδή (άνευ παρεξηγήσεως, πάντα γκρινιάζω στις γιορτές).

@ Swell:

Ναι, αλλά δεν κάνουμε δουλειά έτσι, αγαπημένε. Χωρια που μου το 'χετε τάξει στο πιάτο μου, δηλαδή!
ΥΓ: Δεν πειράζει, φίλε μου, κοίτα να 'σαι καλά εσύ και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.