Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Σλίπλες (όχι άλλο κάρβουνο!)


Τα μάτια μου έχουν γίνει σαν κουμπότρυπες.
Και σήμερα που απ’ το «κοπτοραπτείο» μου δώκανε ρεπό και επιχείρησα να «τουφάρω» για κανά δίωρο – με το συμπάθειο – παπάρια!
Από την υπερένταση είχα ξεχάσει πως σκατά ξαπλώνουν.

(Σημ.: Όποια συναδέλφισσα κοπτοραπτού νομίζει ότι η epikairotis θα καθιζάνει την παρακαλώ να ανέβει στο πένθχάουζ και να πηδήξει. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα γαζώνετε κορίτσια και μην την κοπανήσει καμιά σας με αναρρωτική και με αφήσει αμανάτι με τον αφεντικό, την έσκισα!).

Που λέτε, παίρνω το μαξιλάρι και εκεί που πάω να κλείσω το ματόφυλλο, να ‘σου σκάει κουνάμενη συνάμενη η πρώτη Ερινύα. Και με ρωτά:
«Πόσα γαμωχρόνια πρέπει να γαμωδουλεύεις για να βρεθείς με 5 γαμωεκατομμύρια ευρώ στις γαμωτράπεζες;».
Πετιέμαι πάνω, τινάζω το μαξιλάρι, ισιώνω λίγο την κουβέρτα και ξαναπίπτω.
Σβιιιν! Σκάει η δεύτερη: «Όοοχι! Μην κοιμάσαι! Θέλω να μου πείς! Ποια κοπτοραπτού (γαζώτρια, τιγκελού, ρελιάστρα, γουατ έβερ) δέχεται να δουλέψει με 680 ευρώ το μήνα, όταν πλέον γνωρίζει ότι ο ιδιοκτήτης του κοπτοραπτείου μπορεί να αγοράσει κι αυτήν και το μισό της σόι άμα λάχει;».
Φτου σου πούστη! Βουτάω, το άλλο μαξιλάρι, το φέρνω πάνω από το αυτί, τυλίγομαι με την κουβέρτα σα σαλάμι και ξανακλείνω τα μάτια.
Προς στιγμήν –ααααχ! – ηρεμία, ησυχία, ούτε μυγάκι στον αέρα.
Αρχίζω να ψιλογλαρώνω, όταν καταλαβαίνω ότι ένα γρατζουνητό σγαρλάει το μαξιλάρι. Εν τω μεταξύ εν χορώ, σαν μπαγκράουντ, ακούω ρυθμικά: «Είσαι βλάκας! Μην κοιμάσαι! Είσαι βλάκας! Μην κοιμάσαι!».
Σαλτάρω επάνω, βουτάω μαξιλάρια και κουβέρτες κι από το κρεβάτι κατευθύνομαι στον καναπέ.
Ξεβολεύω το γατί από τη θέση του και ξανα μανά ξαπλώνομαι.
Αυτονανουρίζομαι, με λυπάται ο Μεγαλοδύναμος και ξαναβαραίνουν οι κουμπότρυπες μου…
Κι εκεί που αρχίζω να βυθίζομαι σκάνε καμιά δεκαριά τσουρδάλες φτερουγιστές τηλε- Ερινύες κι αρχίζουν πολυβοληδόν όλες μαζί:

«Τι κακό έκανε ο Καμπουράκης;»
«Τι έκανε του Οικονομέα και ο τελευταίος τώρα τελευταίως του φέρεται με ένα ύφος “Σουςςς! Πολύ μιλάς. Με πιάνει πονοκέφαλος. Μαρία! Μια ασπιρίνη και ένα μπουκάλι Εβιάν!”»
«Που χτενίζεται η Έλλη Στάη; Που χτενίζεται η Έλλη Στάη; Που χτενίζεται η Έλλη Στάη;»
«Γιατί τους πήρε ο πόνος τώρα τους χαλβαδογιακάδες στα δελτία ειδήσεων για το αν ήταν πολιτικές οι παρεμβάσεις του Χριστόδουλου;»
«Πως λέγεται το θέαμα που παρουσίαζε ο Alpha τη Δευτέρα το πρωί; (Από τη μία ήταν «όλοι μαύρα και ένα πιάνο» λόγω πένθους κι από την άλλη δείχνανε παλιά στιγμιότυπα με τη Μενέγω να χορεύει τσάμικα για να γιορτάσουν τα γεννητούρια)…»
«Το είδανε στο Mega το dvd; Το είδανε; Το είδανε;»
«Η Τρέμη είναι θυμωμένη; Θέλει Καμπουράκη αλά κρεμ με σως σαλιγκάρια; Ε; Μην κοιμάσαι, πες μας!»
«Γιατί κόψανε απ’ τον Alpha τον Γεωργίου;»
«Αφού γνώριζαν εκεί στη ΝΔ τι είχε κάνει ο Κουκοδήμος γιατί κάνουνε τις πάπιες;;»
«Απ’ το Πρώτο Θέμα ήταν η νοσοκόμα που μπήκε κρυφά στο δωμάτιο του Ζαχόπουλου;»
«Γιατί το Mega έκανε εξώδικο στον Alpha, αλλά συνέχισε και με μία αγωγή; Ε;»
«Γιατί ο Μακαριστός ζήτησε να τον ξωδιάσει που λεν’ και στα μέρη μου ο Βαρθολομαίος; Για να του τη σπάσει; Ε; ε;»
«Ο Ζακύνθου είναι καλός άνθρωπος; Ε;»

«Αυτές τις κουρτίνες από πού τις πήρες;» (;!!!)

Οι κάργιες! Μάτι δε μ’ αφήσανε να κλείσω
Και σε λίγο θα πρέπει να επιστρέψω στο κοπτοραπτείο με τα νεύρα μου… πουρέ!


Υστερόγραφα

1. Άκουσα καλά; Μνημονεύσανε τον μεσιέ Γλύξμπουργκ ως «τέως βασιλιά» εντός της Μητροπόλεως;;; Είμεθα καθόλου καλά; Ή η αϋπνία φέρνει και κουφαμάρα κι ακούω ό,τι (δεν) θέλω;
2. Καλέ! Καλά είμαι! Μη μου στέλνετε mail που ξεκινάνε «Που είσαι; Τι σου συμβαίνει; Γιατί δε γράφεις;». Αγχώνομαι! Επίσης, μη μου κρατάτε κακίες που χάνομαι. Ζορίζομαι τελευταίως η γαζώτρια… Θα επανέλθω συντόμως. Αφού ρίξω ένα γερό 16ωρο αχαλίνωτου… ύπνου!


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: www.sleepsa.com

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πωλούνται στα φαρμακεία κάτι χαπάκια χωρίς συνταγή γιατρού. Βαλεριάνες τα λένε και βοηθάνε στο σταρχιδισμό. Ό,τι πρέπει για να γλιτώσεις από τις κάργιες. Από κει και πέρα, μπορείς να βγάλεις και μια ανακοίνωση ότι έχεις δει και συ το DVD (νέο σλόγκαν μετά το "Ήμουν και γω στο κότερο" είναι το "Είδα και γω το DVD"), να σε στείλουν στον ανακριτή και μετά να καταλήξεις οικιοθελώς στο Δαφνί με αυτοκτονικό ιδεασμό. Χορηγούνται δωρέαν Πρόζακ.

Απάντηση στο ΥΓ1: Καλά σου είπαν. Έτσι έγινε. Τον φαντάζεσαι μετά τον Άνθιμο αρχιεπίσκοπο; Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα. Να πάρουμε πίσω τις χαμένες πατρίδες. Να διεκδικήσουμε τη Ρώμη και τη Μαδρίτη. Να πάρουμε πίσω τη Νέα Υόρληξ που μας ανήκει Η Ελλάς είναι παντού!!! (οϊμέ)

Απάντηση στο ΥΓ2: Καλό είναι όταν ανησυχεί ο κόσμος για σένα. Πλέον όταν αγνοούνται δημοσιογράφοι το πρώτο μέρος που μας περνάει από το μυαλό για το πού μπορεί να βρίσκονται είναι ο Κορυδαλλός. Γι' αυτό ρωτάμε.

monahikoslikos είπε...

Μια καλή συνταγή για να αποφεύγεις τις ερινύες και να κοιμάσαι ήσυχα είναι να ξαπλώνεις μόλις αρχίζουν τα παρατράγουδα η Αντίτα Πάνια.
Ο γυιός της κοντεύει να πάει φαντάρος κι αυτή εκεί ακόμα με τη κοιλιά παέι κι έρχεται στο πλατό.
Ε, το έχω παρατηρήσει μόλις οι ερινύες ακούνε το κοινό να της εύχεται καλή λευτεριά σκάνε στα γέλια, κυλιούνται χάμω και σε αφήνουν ήσυχη στην αγκαλιά του Μορφέα.
Τα υπόλοιπα μη τα σκέπτεσαι δεν βγαίνουν 5 μύρια με τη δουλειά παρά μόνο αν δουλεύεις τον κόσμο και κάνεις και κάτι άλλο... σσσσ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κοπτοράπτρια, νομίζω ότι δε σε κυνηγούν οι δικές σου ερινύες. Τα κακά (ομολογουμένως)αυτά κορίτσια αλλού θέλουν να πάνε. Μήπως έχεις πάρει απάνω σου τις αμαρτίες άλλων. Ποια ερινύα θα τάραζε τον λιγοστό ύπνο μιας τίμιας Κοπτοραπτούς?
όσο για τις απουσίες, μη μασάς και μη μου άγχεσαι! (πρέπει να πω πάντως ότι το άγχος του nikosm περί απουσίας=Κορυδαλλός μου έκανε στομάχι από τα γέλια πρωινιάτικα και πρωτομηνιάτικα
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα και καλή λευτεριά (στα όνειρά σου τα οποία είναι σκλαβωμένα)...
Πως μπόρεσες σε 83 γραμμές να χωρέσεις όλη την επικαιρότητα, μόνο εσύ και οι Ερινύες το ξέρετε...
Καλή δύναμη βρε κοπτοραπτού μου και να προσέχεις το μηχάνημα, τώρα που είσαι άυπνη, μην έχουμε κανένα accident...

Swell είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα κυρία Κοπτοραπτού μου! Ούτε η wikipedia να ήσουν. Μου είπαν ότι τα περί του μαλάκα τα είπε ο γνωστών αντιλήψεων και εμμονών Άνθιμος

KitsosMitsos είπε...

Κάτι είχα ακούσει για υπνοθεραπεία, αλλά εσύ το παράκανες! Μήπως να ξανακοιμηθείς μήπως έρθουν και οι απαντήσεις;
Αναμένουμε...

Ανώνυμος είπε...

Αχ αυτός ο ύπνος...Μόνιμα όμηρός του είσαι...:))))

koptoraptou είπε...

@ nikosm:

Έχουμε και λέμε: Χαπούκλες δεν παίρνω. Dvd δεν βλέπω. Με ανακριτές δεν μπλέκω. Δεν φαντάζομαι τον Άνθιμο Αρχιεπίσκοπο, διότι η Ελλάς τείνει να μην είναι πουθενά... Και φυσικά είναι καλό να ανησυχεί ο κόσμος για κάποιον, ας ειμαι κι εγώ. Αλλά όχι γιατί κατέληξα στον Κορυδαλλό (αν και τώρα που το σκέφτομαι όταν ήμουν 6 χρονών είχα κλέψει κάτι σοκολάτες...). Εμένα είπατε δημοσιογράφο; Για διαβάστε στην προμετωπίδα. Τι λέει; Κοπτοραπτού δε λέει; Σας φιλώ!

@ monahikoslikos:

Αχ, Λύκε μου, ούτε η Αννίτα με πιάνει ούτε ο Λιακόπουλος! Όσο για το άλλο που λες και με το οποίο βγαίνουντα φραγκόπουλα, πάει,΄σίτεψα και δεν με παίρνει πλέον! Φιλιά!

@ giannis kafatos:

Αχ, Γιάννη μου... Και ποιος σου είπε ότι οι Ερινύες πάνε εκεί που πρέπει; Στον αφεντικό ας πούμε. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι πάνε, αυτός ο τεμπελχανάς τις ξαναστέλνει σε εμένα. Να μου προσέχεις και θα τα πούμε!

@ greekmedianews:

Το αξιντάντ δεν το γλίτωσα. Μου 'φυγε λίγο όρτσα το... ψαλίδι και μου πονεί το δάχτυλο! Φιλιά καρντάση!

@ swell:

Αντεύχομαι για καλό μήνα! Ε, όχι και γουικιπίντια! Με κολακεύετε! Όσο για τον Άνθιμο δεν χρειάζεται να επεκταθώ. Νομίζω συμπλέουμε! Την καλησπέρα μου!

@ kitsosmitsos:

Λες; Να κοιμηθώ και να μου έρθει η έμπνευση για τη μπάζα του αιώνα; Να κλείσω το ραφτάδικο και να σας πάρω όλους μαζί σου σε ταξιδάκι στα νησιά Φίτζι; Και μετά ξυπνήσαμε ε; Φιλιά!

@ ανώνυμος:

Ο καθείς με τα πάθη του. Κι εγώ με τις παντούφλες μου.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετε. Στο mediablog γράψατε κάτι για την Ελευθεροτυπία. Άν επικοινωνούσα μαζί σας πριβέ θα μπορούσατε ίσως να μου δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες;
Ευχαριστώ πολύ

Agent Provocateur είπε...

Agaphth, erixa k egw kati upnous duo meres twra, de sou lew tipota..!

Oso gia ton An8imo, ti na pw..? Kai mh xeirotera..! (Elpizw na mh mas diavazei o Xrhstos Zampounhs!)

The Torch είπε...

Κακόμοιρο παιδί. Δεν φταίνει οι Ερινύες (τηλεοπτικες ή σκέτες). Εσύ φταίς. Που το έχεις ξανακούσει δημοσιογράφος να την πέφτει για δίωρη σιέστα; Απαράδεκτο. Είσαι επομένως άξια της τύχης σου. Καμία λύγη για την τεμπέλα. Καμία.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

καλού-κακού (μεταξύ μας, κακού!) δώσε κάνα ψαλίδι από εδώ, να 'χουμε, να φυλαγόμαστε!

kanataki είπε...

πάω να ξεράσω


υγ σαλιγκάρια με κρέμα γάλακτος,οκ
υγ και καμπουράκης??
υγ ΜΠΛΙΑΞ

koptoraptou είπε...

@ Ανώνυμος:

Και ανώνυμος και πριβέ; Από τη μία σας καταλαβαίνω, αλλά από την άλλη είμαι αναγκασμένη να αρνηθώ. Ό,τι ήξερα το «γάζωσα». Να ‘στε καλα!

@ agent provocateur:

Κι αν μας διαβάζει; Τι θα γίνει; Θα στείλει αστυνομία να μας συλλήψει; Κοιμήσου πουλάκι μου να στρώσεις μάγουλο και μη σε νοιάζει!

@ The Torch:

Δημοσιογράφος; Άντε πάλι. Τι γράφει παιδί μου στο έμπα του κοπτοραπτείου; «Κοπτοραπτού» δε γράφει; Όσο για το τεμπέλα, ναι, το παραδέχομαι! Αλλά, μαθαίνω ότι κι εσύ λούφαρες λιγάκι… Ε;

@ σπύρος σεραφείμ:

Λέτε, αγαπημένε; Να μοιράσω καμιά εκατοστή να ‘χουμε να πορεύομεθα; Τα φιλιά μου!

@ kanataki:

Μόνο μπλιαξ! Πιάσε ένα μπουγατσόνι να αλλάξει η γεύση μας! Φιλιά!