Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Δεν θέλω να γίνω Σουηδέζα, κύριος!


Το να είμαι ένα παλιοκόριτσο και μισό είναι κάτι που μετά από τόσα χρόνια δεν το έχω χωνέψει.
Σίγουρα έχω χωνέψει το να μου το λένε: μεσ’ τη μάπα, πίσω από την πλάτη μου, γραπτώς…
Στο γυμνάσιο ξεκίνησε η φαγούρα, τη μέρα που η ρουφιάνα η γαλλικού είδε αυτή τη λευκή προέκταση, ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα μου και λευκά καπνισμένα συννεφάκια να στεφανώνουν το μικροσκοπικό κεφαλάκι μου, το μπαφιασμένο από άλγεβρες και τριγωνομετρίες.
Με τσίμπησε η γεροντοκόρη και μια και δυο με κουβάλησε στο γραφείο ενός ανεκδιήγητου γυμνασιάρχη, που πλενόταν κάθε Πάσχα και 15αύγουστο. Εκεί παρασημοφορήθηκα με την πρώτη σοβαρή αποβολή τη μαθητική μου ζωή. Θέλω να πω, ότι άξιζε τον κόπο.
Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν μάλλον κακές. Για κάποιους, ήταν πολύ εύκολο να είμαι η αλήτισσα, αυτή που καπνίζει και ποιος ξέρει τι άλλο κάνει…
Τα πρόφτασαν και οι γειτόνισσες στη μάνα μου που για κακή τους τύχη ήταν ενήμερη από το βλαστάρι της προσωπικώς και εκείνη ειδικώς τη μέρα δεν πέρασαν καλά…
Στα χρόνια που ακολούθησαν, τα αδιάκριτα βλέμματα συνόδευσαν άλλες καταστάσεις στην κατά τ’ άλλα φυσιολογική ζωή μου, και όχι πάντως τη συνήθεια μου να ανάβω τσιγαράκι: λίγο πριν τη δουλειά, κατά τη διάρκεια, μετά από ένα καλό φαγητό, με τον καφέ (ας μην συνεχίσω τα «μετά» και τα «πριν», ο νους σας πάει, μεγάλα παιδιά είστε…).
Μέχρι φέτος, που η ταμπέλα του ανεπιθύμητου και του «σκοτώστρα» ήρθε να ξανακάτσει στο κούτελο μου.
Ποιος; Εγώ; Εγώ που ποτέ δεν καπνίζω μπροστά σε εγκύους! Που γίνομαι τούρκος, όταν τις βλέπω με την κοιλιά τούρλα να φουμάρουν ακατάπαυστα.
Που μπορεί να σκάω και να θέλω να καπνίσω τα δάχτυλα μου, αλλά όταν βρίσκονται παιδιά και υπέργηροι από δίπλα, προτιμώ να γίνω φωτοβολίδα παρά να ανάψω τσιγάρο. Σκοτώστρας εγώ, που πριν πιάσω μωρό παιδί, πλένω δόντια, χέρια και κοτσάρω από πάνω και μπεταντίν!
Ας μην μακρυγορώ. Προχθές, ήρθε το αφεντικό και νέτα σκέτα μας είπε ότι, αν και είμαστε πλειονότητα, εμείς οι αλητήριοι οι καπνιστές, ωστόσο θα αναγκαστεί να μας το κόψει, διότι διαμαρτύρονται μερικά καλόπαιδα για τα αυξημένα νέφη εντός του κοπτοραπτείου.
Άλλωστε, είναι κι αυτή η πουτάνα η ρύθμιση που σε λίγο καιρό θα απαγορεύει τα πάφα πούφα ελευθέρως, λες και πρόκειται για πορδές.
«Έλα, μωρέ! Πως κάνεις έτσι;», πετάχτηκε η τιγκελού, «και οικονομία θα κάνεις και τα πνευμόνια σου θα σώσεις!».
Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Μου ‘ρθε να αρπάξω το ψαλίδι και να την κουρέψω: «Έλα, μωρέ! Πως κάνεις έτσι για πέντε άλουστες ποντικο-ουρές; Θα κάνεις περισσότερη οικονομία στο σαμπουάν!».
Είμαι έξαλλη! Διότι, κυρά μου, εγώ καπνίζω, γιατί μ’ αρέσει!
Όταν είμαι σάλτα (καλή ώρα), κάνω ένα και μου περνάνε τα νεύρα και δεν σκέφτομαι να αρπάξω τη ψαλίδα και να χαράξω πάνω στη μπλούζα σου, το «Ζ» του Ζορό!
Όταν είμαι ευτυχής, κάνω άλλο ένα και καταλαβαίνω καλύτερα την ευτυχία μου!
Όταν κλαίω και πλαντάζω και πνίγομαι, φουμαίρνω χοντρικώς και μου περνούνε τα ντέρτια!
Οκέι, λοιπόν να δεχθώ να καπνίζω στη σοφίτα, στον εξώστη, στο πλυσταριό, όπου θες, αρκεί να μην κινδυνεύει η υγεία σου.
(Εγώ, όμως, να πρέπει να ανέχομαι την απλυσιά σου στη μούρη επειδή δεν έχει αποδειχθεί ακόμη ότι η ποδαρίλα είναι επιβλαβής για την υγεία!!!!!).
Αλλά, γιατί πρέπει να πάψω να καπνίζω σε ανοιχτούς (ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ!!!!) δημόσιους χώρους;
Δεν ξέρω. Δεν είμαι καθόλου σίγουρη. Αλλά αν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο στην καπνίζουσα απ’ άκρη σ’ άκρη ψωροκώσταινα, μα την Αγία Καραμέλλα, θα αρχίσω να πιστεύω σενάρια τύπου… σπηλιάς του Νταβέλη (καταλαβαίνετε τι θέλω να πω, μη βρεθεί και κανένας παρλιακός να με κυνηγάει!).
Τύπου, θέλουν να μας κλείσουν στα σπίτια μας, να μη βγαίνουμε έξω, να μη μιλάμε πολύ και μια μέρα των ημερών να γίνουμε όλοι Σουηδοί, τουλάχιστον!
Με κάτι πνευμόνια να! με το συμπάθειο, ασπρουλιάρηδες και με κόκκινα μαγουλάκια, ήρεμοι και χαλαροί να συζητάμε μόνο για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μαρούλια στην αναπαραγωγή τους.
Α στα διάλα! Μπάφιασα. Πάω για τσιγάρο.


Αστερίσκος: Και προς Θεού, μην αρχίσετε (για τους μη καπνιστές, λέω) για τις ζημιές που κάνει το τσιγάρο στο δέρμα, για τις κυτταρίτιδες, για τις ρυτίδες, για τα καρκίνια και τα φυσήματα στις καρδιές. Τα ξέρω όλα. Μετράει αυτό; Μπα, ε;
Μήπως μετράει ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός στο μέτρο, αλλά απαγόρευση;
Στο «Πάρτι Γενεθλίων», του μακαρίτη πλέον Πίντερ, ο Πίτι λέει στον Σταν μια συγκλονιστική ατάκα, ίσως τη συγκλονιστικότερη του βιβλίου: «Σταν, μην τους αφήσεις να σου πουν τι θα κάνεις». Ε, αυτό! Για 'μένα μετράει αυτό.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: www.dailyhaha.com

45 σχόλια:

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

Μην τους αφήσεις να σου πούν τί θα κάνεις!!!! Αλλά και να σου πούν εσύ ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ!!!!!
Αυτή η απαγόρευση (για τα τσιγαράκια λέω) για μένα τουλάχιστον, κατά την ταπεινή ποδηλατική μου γνώμη είναι φασιστική! Είναι παράνομο και άκρως επικίνδυνο για τα πνευμόνια των άλλων και τα δικά σου να καπνίζεις, αλλά τα ληγμένα χημικά που αμολάνε τα μπατσάκια με το που θα δουν πάνω από 5 ανθρώπους μαζεμένους στο δρόμο και που μπαίνουν από τα ανοιχτά παράθυρα στο σπίτι καθε κατοίκου της περιοχής.. οποίος μπορεί να έχει και παιδιά, και ασθματικούς στο σπίτι του και ηλικιωμένους, αλλά και τίποτα να μην έχει... ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ!!!!
Είναι άκρως νόμιμα και επιβεβλημένα μη σου πω!!!!

Αχ να αγιάσουν τα δαχτυλάκια σου γλυκιά μου!
Φιλιά!




























ΑΧ! να αγιάσουν τα δαχτυλάκια σου γλυκιά μου!
Τα φιλιά μου!

monahikoslikos είπε...

Εξ αυτού λόγου προ έτους μετέφερα τον κοπτοράπτη μου σπίτι αλλά δεν έριξα και μαύρη πέτρα πίσω μου...
Επισκέπτομαι το κοπτοραπτείον οσάκις έχω αναδουλειές ή με τρώνε και δεν θέλω να τα ξύνω αποκλειστικώς... και μόνος.
Γιατί θα το πρόσεξες πιστεύω ότι το ξύσιμο σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους δεν έχει ακόμα απαγορευτεί...

Δήμητρα είπε...

Πέστα καλή μου πεστα με τους αντιπαθητικούς αντικαπνιστές σιχτήρια τους σιχάθηκα πια!!

Swell είπε...

Απαγορεύουν, απαγορεύουν, απαγορεύουν, θα κουραστούν, θα ιδρώσουν, θ' αρρωστήσουν και στο τέλος θα πεθάνουν.

------ είπε...

Βρε συ νομίζω πως λέει κλειστούς ή στεγασμενους δημόσιους χώρους..
Στους ανοιχτους δημόσιους θα επιτρέπεται.
Κανω λάθος;;;
Τί διάολο θα απαγορευεται να καπνισει κανεις στο δρομο ή στο γηπεδο;;;Θα τρελαθούμε τελειως;;;

faraona είπε...

Ax !Ti καλα που τα λες!
Μανικι μεγάλο το να κοψει κανεις το ρημάδι...εχω 3 μήνες ακαπνη μετα απο 35 χρόνια...αστα να πάνε...
Θα το κουλαντρίσω εγω ομως ...δεν το αφήνω αλλο ναναι κολαούζος στην ζωή μου.

anepidoti είπε...

εκτός από Σουηδέζα που δεν θέλω,
θέλω να γίνω...κουβανή!!
με τα πούρα μου, τις μουσικές μου..
φεύγω αδελφές μου, ονειρεμένος τόπος,
χώρια που λατρεύουν και τις γυναίκες!!
φιλιά και μην πτοείσαι!!
οι τύχες μας στα χέρια μας!
σματςςςςς!!!!!!!

anna είπε...

Καλησπέρα, ο φίλος από "Μπινελικοδρόμιο" γράφει το πρόβλημα που έχει στον Καναδά Τσιγάρο ούτε στα μπουζούκια που δουλεύει!!!Θα μας στείλουν στα υπόστεγα και τα πάρκα, με ήλιο,βροχή,κρύο???Ο σεβασμός στον ευαίσθητο πληθυσμό κατανοητός!!!Αλήθεια τι θα γίνει με τους Δημόσιους που και καπνίζουν και μας γράφουν κανονικά χωρίς να μας εξυπηρετούν???Θα γίνει της επί χρήμασει εκδιδομένης γυναικός!!!!Χαααααα.Εγώ πάντως σπίτι δε κλείνομαι!!!!!

KitsosMitsos είπε...

Γιατί η Παπαρίζου που είναι σουηδέζα άσχημη είναι;
Πέρα από την πλάκα, η ιστορία ξεκίνησε κυρίως από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ασφαλιστικές εταιρίες. Διαπίστωσαν ότι τα έξοδα που καταβάλλουν για κόστος νοσηλείας των αυξημένων καρκίνων (κυρίως πνεύμονα) είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Όπερ και...
Νομίζει κανείς ειλικρινά ότι νοιάζονται για την υγεία μας;

ΥΓ Όσο για το φασιστική, είναι μεγάλη η κουβέντα. Άλλη φορά ;-)

tantoguanto είπε...

Αποτελεί στρουθοκαμηλισμό το να επιχορηγείται από την ΕΕ η καλλιέργεια του καπνού και να απαγορεύεται η χρήση του προϊόντος που προέρχεται από την καλλιέργεια των φυτών του καπνού.
Ρε δεν πάνε να μπιπ μπάς και δούνε χαρά στα σκέλια τους και μετά ας μη κάνουν τσιγάρο...!
Καλησπέρααααα!

NY ANNA είπε...

Κοίτα... Ψέματα δεν θα σου πω... Όταν μας ανακοίνωσαν φέτος εκ της διευθύνσεως πως τέρμα το κάπνισμα εντός, το καταφχαρστήθηκα... Ε, τι ψέματα να πω; Δεν μου πάει. Και γιατί χάρηκα; Γιατί έφευγα το πρωί από το σπιτάκι μου για δουλειά, φρεσκολουσμένη και φρεσκο-αφρο-λουτραρισμένη και ως το βράδυ από το φούμα-φούμα των συναδέλφων και τα κλειστά παράθυρα στα γαμο-κτίρια που δουλεύουμε, μέχρι και το βρακί μου μύριζε τσιγάρο. Και δεν κάνω καθόλου πλάκα - σοβαρολογώ! Κάθε βράδυ, γδυνόμουν όρθια μπροστά στο πλυντήριο, για να βάλω κατευθείαν τα ρούχα μέσα - δεν ξαναφοριόνταν λέμεεεεεε... Μια φορά μάλιστα να φανταστείς, πάω αμέσως μετά τη δουλειά σε μια εκδήλωση, μου παίρνει το παλτό να το κρεμάσει και μου λέει χαμογελαστά η τύπισσα: "Παρακαπνίσαμε σήμερα ε;;;;" Τι να της εξηγώ τώρα??? Πως το παλτό ήταν... τσικνισμένο παρά το συνεχές άπλωμα στα μπαλκόνια και πως ουδέποτε έχω καπνίσει; Εξού δεν αντιλαμβάνομαι τον εθισμό... Τον σέβομαι πάντως... Γιατί εγώ ας πούμε έχω άλλους, εθισμούς - ο καθένας μας έχει κι από έναν, ας το παραδεχτούμε, οπότε καλό είναι να υπάρχει μια... αλληλο-ανεκτικότητα. Επομένως, δεν μπορώ να πω στον άλλον να μην καπνίζει, δεν με αφορά, πώς το λένε, δεν είναι θέμα, δεν είναι δουλειά μου, είναι επιλογή του - αρκεί βέβαια να μην καπνίζει μέσα στη δική μου μούρη. Γιατί όπως εγώ σέβομαι το δικαίωμά του να το κάνει, άλλο τόσο θέλω να σέβεται και το δικό μου δικαίωμα να ΜΗΝ το κάνω... Για μένα, δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι τα πράγματα... Τόσο απλά... Λέμε τώρα...
Ξανα-καλησπέρα... Να είδες; Αρχίζω και αποκτώ έναν εθισμό μαζί σου ας πούμε... Χε, χε... Τα σέβη μου... Μ'΄αρέσει που είμαι εδώ... Να κάτσω ή να πάω στη... σοφίτα???

Artanis είπε...

Ax kai na eisoun edw, kai me tin profasi pws taizeis tis papies ston Avon, na kaneis ki ena tsigaro sta klefta, na min se doun oi NZilandoi, kai prosvli8oun...
Polu gelasame me to post auto...kai pio polu o Iwnas pou kapnizei kai tou aresei...
Xa,xa,xa,xa,xa,xa,xa,xa,xa!!!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Σου μιλάει μια φανατική καπνίστρια αυτή τη στιγμή για να σου πει πως το τσιγάρο είναι σούπερ διεγερτικό και ενώ νομίζουμε πως μας χαλαρώνει, δεν ισχύει!

Κατά τ άλλα δεν συμφωνώ με το κάπνισμα στον χώρο εργασίας γιατί οκ ο αέρας είναι γεμάτος χημικά και καυσαέριο και σκατά σκύλων αλλά φαντάσου σ έναν κλειστό χώρο πόσο υποφέρει ακόμη και ο καπνιστής. Αυτό βέβαια με τους ανοιχτούς χώρους αδυνατώ να το καταλάβω.....

Ανώνυμος είπε...

είμαστε οι εξαρτήσεις μας ,δθστυχώς.

Sophia Kollia είπε...

Εγω καπνίζω και μου αρέσει!
ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ

ΣΑΝ είπε...

όπως διάβασα κάπου καποτε, δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές, αλλά αντιπαθητικοί αντικαπνιστές!
ό,τι θέλω θα κάνω σε μένα. οι άλλοι (οι κακοί που δεν καπνίζουν) φυσικά και έχουν δίκιο να μη θέλουν να καπνίζουν παθητικά. αλλά όχι και να απαγορευθεί παντού!
κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να καπνίζουμε σε δημόσιους χώρους. πιστεύω πάντως ότι δύσκολα θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο στη χώρα μας. όπως δεν εφαρμόστηκε να υπάρχουν χώροι για μη καπνίζοντες στις καφετέριες. μα είναι δυνατόν στο μπαρ να μου απαγορεύσουν να καπνίσω;; μαζί με το ουϊσκάκι;; δε θα παω!

Olga είπε...

Πες τα χρυσόστομη!!!
Το απόλαυσα το κειμενάκι σου μέχρι την τελαυταία του τελεία!

Καλή εβδομάδα κοριτσάρα!!

Πολλά ροζ φιλάκια (με ολίγον από νικοτίνη....:P )

aa-duck είπε...

...
Αγαπημένο μου κοπτοραπτούδι,
μια κατανόηση για όσους δεν καπνίζουν, δεν πίνουν, δεν τρώνε, δεν τσαλακώνονται την έχω κι εγώ.
Δε λέω... επιλογές ζωής είναι όλα.
Αλλά να μην υπάρχει ένα μπλάντι καπνιστήριο, ένα ελεύθερο μπαλκόνι στη δουλειά αυτό όχι, δεν θα μπορέσω να το χωνέψω ποτέ!
Το μόνο που βλέπω μπροστά μου είναι η νίκη της υστερίας

Πάντως το να κάνουμε γιάφκες για να βγαίνουμε έξω μετά τσιγάρου δεν μου ακούγεται κακό!!! Βλέπω και τα μελλοντικά μεσημεριανά παράθυρα τησ τιβισ. Μάνα καπνίστριας τώρα κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Γιάννης Καφάτος: Καπνιστής από 17 ετών - τώρα 40 παρά
Αποβληθείς υπό καπνίζοντος λυκειάρχου με την αιτιολογία (από τον τρόμα με το τσιγάρο στο χέρι)"απαγορεύεται το κάπνισμα στο προαύλιο του σχολειου"

μπορώ να σεβαστώ τον οποιονδήποτε μη καπνιστή και να μην καπνίσω μές στη μούρη του.
Κατανοώ τους πατερούληδες των εθνών που αφού έλυσαν όλα τα προβλήματα αποφάσισαν να μας καταστήσουν ... υγιείς.

Δε γουστάρω όμως κι έγω την υστερία - χειρότεροι δε όλων είναι οι πρώην καπνισταί ... νυν μουτζαχεντίν αντι-καπινιστές!
Καπινίζω (έτσι τό 'λεγε η γιαγιά μου)και θέλω να το κόψω. Δε γουστάρω να μου το κόψουν
και προφανώς δε θέλω να γίνω σουηδός (άσε που κάτι τέτοιο σημαίνει αυστηρή δίαιτα, βάψιμο μαλλιών και τράβηγμα για να φτάσω το μέσο όρο ύψους των σκανδιναβών συνανθρώπων μου)

K@terin@ είπε...

υπάρχει κάποιο χώρος που μπορεί να γίνει καπνιστήριο ή θα αναγκάζεσαι να βγαίνεις εκτός ?
τωρά για τα αλλά το κώ.. του πάει να καλύψει το αφεντικό σου καθότι

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=2172860

Διάβασε αυτό και θα καταλάβεις!!
παρόλο που το έχω κόψει εδω και 3 χρόνια περίπου σε καταλαβαίνω , υπομονή !!!!

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ευλογημένη!!!
Πες τα που είμαστε υπό διωγμόν στο ίδιος μας το σπίτι!!!

Τσουχτρα είπε...

Ορε τον Έλληνα εγώ δεν τον φοβάμαι. Θα τον βρεί τον τρόπο. Αυτό είναι που με τίποτα δεν χωνεύουν οι..."Σουηδέζες" σ' εμάς. Την υγειά μας να έχουμε να κανπνίζουμε.

Φιλιά μοδιστρούλα μου !

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

A! Eπίσης πρέπει να προσθέσω ότι η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση μας δείχνει ξεκάθαρα τη φυσική κατάσταση και ευλιγισία των καπνιστών...!!!! πράγμα που ζηλεύουν οι μή καπνιστές και γι αυτό τα κάνουν όλα..

Καλησπέρες!

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνεις και δεν θες να γίνεις Σουηδέζα! Καπνιζε αφού το απολαμβάνεις .. Με μέτρο ομως όπως είπες...
Στο λέω εγώ μια πρώην μανιώδης καπνίστρια... χεεχε που προσπαθεί να κόψει την "κακιά συνήθεια" ...
Καλησπέρα!

Tzeve είπε...

εύχομαι το 2009 τα τσιγάρα να φτάσουν τα 20 ευρώ το πακέτο....

μη ξεχάσω να το γράψω στον Αη Βασίλη για το 2010...

Ανώνυμος είπε...

mporeis omws na gineis gouadeloupianh!

Ανώνυμος είπε...

θα σου απαντησω με το γνωστο ανεκδοτακι
"Μπαίνει ο μπαμπας στο δωματιο, και βλέπει τον Τοτο με την αδερφη του να γαμιούνται ασυστολα.
Μπαμπας: Καλα τι κάνετε εδω ρε κωλόπαιδα?
Τοτος: Τίποτα Μπαμπα, γαμιόμαστε!
Μπαμπας: Αη σιχτιρ μαλακισμενα και γω νόμιζα οτι καπνίζετε!"

ritsmas είπε...

Δεν καπνίζω αλλα σε ...συμπονώ φιλενάδα μου και δεν θέλω καν να σκεφτώ τί σε περιμένει.Αν και στο Ελλάντα όλα τα θαύματα κρατανε τρεις μέρες..μετά επιστρέφουμε στα γνωστά μας λημέρια και φυσικά μ εκείνη τη φράση : βρε ας παει και το παλιάμπελο...φιλια και μην πτοείσαι...

Coco είπε...

σιχαίνομαι αυτήν την "πολιτική ορθότητα" και την πουριτανική υποκρισία
απέχω κι εγώ από το σουηδικό πρότυπο
στην Αφρική αδελφές μου στην Αφρική!

συνεχίζω
στη δουλειά έχουμε δύο τε-ρά-στια γραφεία με πολλά παράθυρα
ένα φυμέ κι ένα άκαπνο
ε, οι μη καπνιστές έρχονται στο φυμουάρ και μας τη λένε!!!
έρχεται μια, πωπω καπνός! (ένας κάπνιζε) και βγαίνει!
αφού σκέφτομαι, ότι αν πια κανείς δεν καπνίζει κάτι άλλο θα βρούνε για να γκρινιάξουν
το πιο ωραίο είναι ότι απαγορεύεται να πάμε να καπνίσουμε στον ανοιχτό χώρο γιατί είναι λέει απρεπές και κακό παράδειγμα! βρε...

koptoraptou είπε...

@ Ποδηλάτρης

Μωρέ να αγιάσουν τα δαχτυλάκια μου, αλλά άμα είναι να μου τα κόψουν με τις απαγορεύσεις τους, εγώ με τι θα καπνίζω;;; Όχι, σε ρωτώ! Τα φιλιά μου!

@ monahikos lykos

Λύκε μου, έχεις…. Κοπτοράπτη;;; Γουάου! Διότι, το ότι το ξύσιμο σε δημόσιους χώρους δεν απαγορεύθηκε ακόμη, το γνωρίζω!

@ swell

Αγαπημένε, ενδέχεται να σας το έχω ξαναπεί, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε. Την καλημέρα και τα φιλιά μου!

koptoraptou είπε...

@ Νανά Τσούμα

Κάντε κάτι, αγαπητή, εσείς που έχετε και δημόσιο βήμα. Κάντε κάτι γιατί σε λίγο θα βάλουν κίτρινο αστέρι στους καπνιστές. Τα φιλιά μου!

@ faraona

Καλό κουράγιο, καλή μου. Άπαξ και το αποφάσισες, μην αφήνεις κανένα βελζεβούλη να σε βάνει σε πειρασμό. Τα σέβη μου!

@ anepidoti

Επειδή ήμανε άρρωστη με ωτίτιδες και άλλα ζόρια, αλήθεια φεύγεις, μανίτσα μου; Αν και θα σε επισκεφθώ εντός της ημέρας, αν φεύγεις – λέμε αν! – ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ, σιχαμένο, που πας να δεις όλους αυτούς τους μελαμψούς παίδαρους και μας αφήνεις πίσω με μόνη παρηγοριά τα τσιγάρα!!!!

koptoraptou είπε...

@ anna

Αχ, ο φίλος στο Μπινελικοδρόμιο, δεν έχει δει εμένα να καπνίζω μεσ’ το κρύο του Φλεβάρη και να δαγκώνω τα αυτιά των διπλανώνε από το κωλόκρυο! Τα φιλιά μου!

@ KitsosMitsos

Γείτονα, πρώτον νομίζω ότι η Παπαρίζου δεν καπνίζει. Δεύτερον, αν ήμανε η Παπαρίζου θα κάπνιζα σαν αράπης θεριακλής μπροστά στις κάμερες για να την σπάσω στους αντιπαθεις που με κυνηγάνε με το που θα κάνει «τσαφ» ο αναπτήρας μου! Τα φιλιά μου!

koptoraptou είπε...

@ tantoguanto

Θέσατε ζήτημα, αγαπητέ. Διότι, τι θα ήταν το σεξ χωρίς ένα τσιγάρο μετά; Όχι, εδώ σας θέλω! Κάτω οι μισές απολαύσεις. Εμείς δεν είμαστε των ημίμετρων!

@ ΝΥ ΑΝΝΑ

Πρώτον καλωσήρθατε και κορίτσια σαν κι εσάς, εγώ προσωπικώς ποτέ δεν θα τα στείλω στη σοφίτα. Ναι, όντως, το ζήτημα «μαλλί – ρούχο» είναι ένα θέμα, αλλά εγώ τη λύση την έχω βρει, μη σκάτε. Σας ευχαριστώ για τα καλά – περί εθισμού – λογάκια και να σας βλέπουμε συχνότερα.

@ Artanis

Βρε, αθεόφοβη! Στον ποταμό τον στέλνεις τον άνθρωπο για να κάνει ένα τσιγαράκι; Να ‘σαι καλά, ξενιτεμένο μου! Φιλιά!

koptoraptou είπε...

@ Μάγισσα Κίρκη

Καλωσήρθατε και εσείς. Και βεβαίως, σέβομαι τους μη καπνιστές, αλλά αδυνατώ να τους καταλάβω, όταν με δύο ορθάνοιχτα παράθυρα να! σαν τον κώλο τους μετά συγχωρήσεως και με τους εξαεριστήρες να δουλευουν στο φουλ, στραβώνουν τις μυτες τους. καταλάβατε; Τα φιλιά μου!

@ de profundis

Είμαστε και φαινόμαστε, λατρεμένε. Ενίοτε και μυρίζουμε κιόλας!

@ sofia

Και εγώ μανα μου!

koptoraptou είπε...

@ ΣΑΝ

Καλώς το μου! Να καπνίζετε: και με το ουισκάκι, και με το καφεδάκι κι με ό,τι θέτε τελοσπάντων! Ελπίζω ότι εμείς θα τη σκαπουλάρουμε! Φιλιά!

@ Olga

Λατρεμένη, ροζ γειτόνισσα, σας επιστρέφω τη νικοτίνη, τα φιλάκια δηλαδή. Φουου!

@ aa-duck

Να μου το θυμηθείτε: εμείς οι δυο μια μέρα θα οργανώνουμε συμπόσια καπνιστών! Χαίρε παπί μου!

koptoraptou είπε...

@ giannis kafatos

Γι’ αυτό σου λέω Γιάννη μου: εμείς, που δεν μας πάει το ξανθό και το πόδι 1,20μ, ας μείνουμε στην ησυχία μας και στη μάρκα που καπνίζουμε από τα 17 μας. Για το καλό των άλλων το λέω. Σκέφτεσαι να γίνουμε ψηλοί, ξανθοί και άκαπνοι, τι σπίτια έχουμε να χαλάσουμε; Τα φιλιά μου!

@ K@terin@

Τα ξέρω, μωρέ. Τον κώλο τους φυλάνε και τελικά θα το βρουν από κανέναν που βρήκε τα ένσημα του λειψά. Φιλιά, Κατερινιώ μου!

@ Ανώνυμος

Αχ, καψερέ άνθρωπε. Σας συμπονώ, γιατί κάτι μου λέει ότι σας κυνηγά η πεθερά σας…

koptoraptou είπε...

@ Tsouxtra

Αυτό λέω κι εγώ, αγαπημένη. Βάζω τα τσιγάρα, βάζετε τα σπίρτα;

@ xeimvniatikiliakada

Α, προσπαθείτε ακούω. Που σημαίνει ότι δεν κόψαμε πλήρως και οριστικώς! Και εσάς σας συμπονώ! Τα φιλιά μου!

@ Λασπολόγος

Αν δεν θέλετε να σας πάρω στο κατόπι με το ψαλίδι, το 2010 να ζητήσετε από τον γενειοφόρο μπάρμπα, 6 κούτες κοχίμπα για την Κοπτοραπτού! Άιντε! (Τα φιλιά μου!)

koptoraptou είπε...

@ sakafiora

Μπορώ επίσης να γίνω δολοφόνος! Η μανιακή με τον νυχοκόπτη!

@ Aunt Donna

Μίλα ρε Θεία, που μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα με τις κλαπαρχιδιές τους!

@ ritsmas

Σε αυτό ελπίζω, φιληνάς. Χάθηκε ο κόσμος όλοι οι μη καπνίζοντες να ήταν σαν και εσένα; Καλημέρες!

@ Coco

Να σου πω ένα μυστικό: όλοι αυτοί οι τύποι κάνουν κακό, πολύ κακό σεξ. Γι’ αυτό στραβώνουν τις μούρες τους έτσι, μόλις δουν τσιγάρο. Μπορεί και κάτι να τους θυμίζει… Που ξέρεις. Σε φιλώ σταυρωτά!

Side21 είπε...

Βεβαίως και βλάπτει
σοβαρά την υγεία !!!
Και νομίζω πως όλοι το γνωρίζουν αυτό ...
Όπως βλάφτει την υγεία η χοληστερόλη
η υπερβολική τροφή που φέρνει πάχος,
το αλκοόλ, τα φυτοφάρμακα, τα καυσαέρια,
τα μεταλλαγμένα, το άγχος και ...
το καθημερινό σπάσιμο νεύρων !!!
Δε βλέπω την ίδια σπουδή για να
μας προστατέψουν κι απ' αυτά ...
Είναι της γνώμης του ΑΡΚΑΣ ...
"ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠ' ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
& ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ" !!!
Αυτά από ένα πρώην καπνιστή ...
που τον ενοχλεί ακόμα αυτός
ο ιδιότυπος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ !!!
Την καλημέρα μου ...

nikos είπε...

Γιά σου νεαρά κοπτοραπτού απο τον καινούριο μου χώρο

γ.κ. είπε...

Πολύ σωστό
καλύτερα ν΄απαγορεύσουν στους βρωμερούς άπλυτους να κυκλοφορούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και
στους λοιπούς χώρους συνωστισμού

Να υποχρεώσουν τα κλμάγαζα που πουλάνε 4 ευρω τον καφέ να βάλουν εξαερισμό της προκοπής

και να μας αφήσουν ήσυχους
(ας κάνουμε και αυτοκριτική)
να κάνουμε κακό στον οργανισμό μας
παίρνοντας την απόλαυση που μας αναλογεί.

καλημέρα.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Koptoraptou, καλησπέρα σας. Θέλω από μέρες να αφήσω σχόλιο εδώ, αλλά δεν ήμουν σίγουρη σε ποια πλευρά ανήκω: στους καπνιστές ή στους μη καπνιστές; Κι αυτό γιατί, μέχρι πρόσφατα δεν είχα καπνίσει ποτέ, ούτε ιδέα από μάρκες δεν είχα. Ένεκα όμως ένας χωρισμός (θα τα είδατε τα χάλια στο μπλογκ μου), άναψα και πέντε έξι τσιγαράκια (από τα ελαφριά, όχι τίποτα σπουδαίο). Όμως κάθε φορά, αντιμετώπιζα δύο προβλήματα: α) έμπαινε καπνός στα μάτια μου β) έκαιγα τα μαλλιά μου. Κι έτσι έληξε άδοξα και πρόωρα η καριέρα μου ως καπνίστρια. Όμως τώρα που έχω πιο σφαιρική άποψη για το θέμα, θέλω να πω ότι κι εγώ τσαντίζομαι με τις απαγορεύσεις αυτές και ειδικά στους δημόσιους χώρους. Δηλαδή πρέπει να παίζει κανείς το κρυφό σχολειό και να καπνίζει τα μεσάνυχτα κλειδαμπαρωμένος στο σπίτι του χωρίς φως για να μην τον δουν;

koptoraptou είπε...

@ side21

Αγαπημένε, ο Αρκάς είναι σαν τα τραγούδια. Για κάθε περίπτωση υπάρχει και ένα. Όντως, ας μη διαβάζουμε επιβλαβείς ανοησίες γιατί στο τέλος θα χαλάσουμε τα μάτια μας και δεν θα βλέπουμε να ανάψουμε το ρημάδι το τσιγάρο μας! Φιλιά και καλημέρες!

@ νικος

Γεια σας, κύριε Νίκο μου με τις μετακομίσεις σας. Μόλις συνεφέρω λίγο τα μυαλά μου που είναι ανάκατα τελευταίως θα σας κάμω επίσκεψη σουρπρίζ με γλυκάκια στο κουτί. Τα φιλιά μου!

koptoraptou είπε...

@ Ψουξ

Καλώς ήρθατε. Συμφωνώ σε όλα και ειδικά στο σημείο με τους άπλυτους. Θα έπρεπε να ψηφιστεί νόμος, πιστεύω. Τα σέβη μου και πάλι ορίστε!

@ Κοκκινοσκουφίτσα

Ανήκετε στους ανθρώπους που είναι έτοιμοι για το πέταγμα της φτερωτής μαϊμούς, τη θεωρία της οποίας υπόσχομαι να την εξηγήσω σε άλλο ποστ. Και φυσικά είναι για το καλό σας, πιστέψτε με. Αν δεν το σηκώνετε, μην το βάζετε στο στομα σας. Αλλά με συγκινεί που συμπονάτε εμάς τους κυνηγημένους καπνιστές! Τα φιλιά μου και σας θέλω ντούρα!