Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

"Καλό χειμώνα";;; Θα σε σκίσω!

Δεν βάζει και το Star κανά θρίλερ της προκοπής. «Βλέπω τον θάνατο σου» και «βλέπω τον κώλο σου» κι αηδίες μάντολες.
Πώς να ξεχαστείς, παιδί μου; Χώσε ένα δρακουλιάρικο με κυνόδοντες έξι πήχες, να χεστούμε πάνω μας, να μην κλείσουμε μάτι μέχρι τις 7 που ξεκινάει ο Αυτιάς και μετά δεν σ’ έχουμε ανάγκη.
Δε βαριέσαι... Σήμερα σκούπισα τις τελευταίες στάχτες από το μπαλκόνι μου. Μια εβδομάδα (το πιστεύεις; Μια εβδομάδα!!!) μετά το καρβούνιασμα της Αττικής, το ζήτημα έχει γίνει προεκλογικό ανέκδοτο κι ο κάθε κακομοίρης κομματικός υπάλληλος κλάνει πάνω στα καμένα.
Στο μεταξύ, όλα τα ‘χε η Μαριορή έπαθα και ρίντινγκ στρες. Μη γελάς καθόλου. Μου το ‘πε φίλη ψυχολόγος και εγώ τους επιστήμονες τους σέβομαι. Σε πιάνει, λέει, μια μανία να διαβάζεις ό,τι σέρνεται στη μπλογκόσφαιρα. Παθαίνεις ένα όβερντόουζ πληροφόρησης και μετά σε πιάνει κάτι, τύπου μελαγχολία. Δεν θες να «γαζώσεις» ούτε γραμμή, δεν θες να διαβάσεις άλλο, αλλά δεν θες να κλείσεις και το λαπ τοπ. Σκατοκατάσταση.
Λείπει κι ο κολλητός σε διακοπές – ο οποίος σου κάνει το ίντερνετ νια νια με δυο κουβέντες και σε κάνει να νιώθεις ντιπ μαλάκας – οπότε απογίνεσαι.
Αποφασίζεις, ωστόσο να απεξαρτηθείς. Όσοι κόβουν το κάπνισμα την πέφτουν στα εκλεράκια. Εσύ την πέφτεις στην χειροκίνητη ανάγνωση, κοινώς τη μη ηλεκτρονική. Με τέτοια μανία που φθάνεις στο σημείο να διαβάζεις και τα μικρά γράμματα στο χαρτί τουαλέτας, όταν πας για την ανάγκη σου (όποια από τις δύο, δεν έχει σημασία).
Κλείνεις το λαπ τοπ να βρεις γιατρεία και άθελα σου ξεκωλιάζεις τις βιβλιοθήκες. Τις δικές σου, των κολλητών, της θείας Μερόπης με τους τσελεμεντέδες. (Λογικά την επόμενη φορά που θα πιάσω τσουκάλι, ο Μποτρίνι θα ξεκαρφιτσώσει τα Μισελέν του).
Για να αποτοξινωθείς από το ίντερνετ, διαβάζεις δυο τσουβάλες βιβλία, από τα οποία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι δεν θα θυμάσαι ούτε λέξη.
Το ρίντινγκ στρες, λέει, φέρνει και υπερένταση. Θες να κοιμηθείς, σκοτώνεις για ένα γαμάτο οχτάωρο χορταστικού ύπνου, αλλά η μάτα δεν κλείνει με τίποτα. Και την ώρα που κλείνει (επιτέλους), το δάχτυλο σου αυτονομείται και (νομίζει ότι) πατάει το on στο λαπ τοπ. Σ’ αυτή τη φάση την πληρώνει η πλάτη του από ώρες κοιμώμενου ετέρου δυομίσεως που το δόλιο πιστεύει ότι το σκουντάς γιατί κάτι θέλεις να του πεις, κάτι σου στάθηκε νυχτιάτικα. Ξυπνάει εκείνο, ξυπνάει κι εσένα – τύπου «τι έγινε; Τι θες; Μας πιάσανε;» - σε βρίζει, το βρίζεις, εκείνο ξανακοιμάται κι εσύ (ξανα) βρυκολακιάζεις.
Όλα αυτά, τέλη Αυγούστου. Στο τσακ, στην εκπνοή. Που όλοι έχουν γυρίσει ορεξάτοι για στύψιμο (και εκεί κατά τον Οκτώβρη είναι έτοιμοι για αλλαγή βαλβίδας).
Είναι η εποχή που έχεις να αντιμετωπίσεις (εκτός από απληρωσιές, ημι-εργασίες, κέρατα τράγια και άλλα) δύο πράγματα:
α) Εκείνη τη σιχαμένη ευχή «άντε βρε! Καλό χειμώνα!». Τι λες μωρή τρελή; Μας βαράει ο θείος Κέλσιος με κάτι ξεγυρισμένα σαραντάρια μέχρι τον Νοέμβριο, κάνουμε κρα για να δροσίσει, και μου ‘χεις κουβαληθεί στο ραφείο με τη μπότα και τη καμπαρντίνα από τις 30 Αυγούστου;;;
β) Το σύνδρομο της «Πρώτης Δημοτικού». Νέα σχέδια, νέες ιδέες, ΔΕΘ, «θα κάνουμε», «θα ράνουμε», «θα φτιάξουμε». "Θα είμαστε οι πρώτοι", "θα τους πάρουμε τα σώβρακα". Ναι. Θα πάμε και στο Τζάμπο να πάρουμε τετράδια και κασετίνες.
Λοιπόν, για να μην σας τα ράψω τσουρούτικα φέτος και κυκλοφορείτε όλο το εξάμηνο με τα βαφτιστικά σας:
1) Μην ακούσω «καλό χειμώνα» πριν τις 15 Νοεμβρίου.
2) Μην τολμήσει άνθρωπος και μου πει ότι σχεδιάζει οτιδήποτε άλλο, εκτός από τσόντα Σαββατοκύριακα στις ήδη κουτσουρεμένες διακοπές του, την έβαψε.
Και να μην το ξεχάσω: καλή λευτεριά στους κυρίους και τις κυρίες που κάνουν πρεμιέρα 31 Αυγούστου – καθόλου δεν μας λείψατε…- με γραβάτες, κουστουμάτζες και βαβουροπατάτες από δίπλα να σχολιάζουν προς δήθεν την επικαιρότητα.
Εκεί να τον πείτε τον «καλό χειμώνα» να πιάσει και τόπο.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: cartoonstock.com

22 σχόλια:

agrampelli είπε...

Καλή βδομάδα ( γκρρρ..)κεφάτη μου κυρία!Μιά απόλαυση πάντα είσαι!
Τα φιλιά μου!

Swell είπε...

Καλημέρα σας αγαπητή και καλή εβδομάς,

To σύνδρομο της "Πρώτης Δημοτικού" μας διακατέχει από τη δεκαετία του 50. Γι' αυτό "καταφέρνουμε" να μένουμε πάντα μεταξεταστέοι.

tantoguanto είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάς ωραία μου μοδιστρούλα.Καλά εγώ τι σχόλιο να κάνω που αρχές Νοέμβρη προβλέπετε η επιστροφή μου στο μπορντέλο το Μεγαλοχώρι.
Φιλιάαααα!!!

Artanis είπε...

Ευτυχώς που λείπω, και θα χάσω όλο το θέαμα των πρωϊνομεσημεράδικοβραδιάτικων, και πολύ το χαίρομαι...
Μήνυμα ελήφθη: Καλό χειμώνα θα σου πω από Νοέμβρη...
Σε φιλώ, καλή βδομάδα...

monahikoslikos είπε...

Είσαι τρελή αφού δεν έφυγα για καλοκαίρι πως να σου πω καλό χειμώνα...
Επειδή έσκασε μύτη ο Αυτιάς και ο γενειοφόρος Καμπουράκης?
Αντί για καλό χειμώνα θα πω να κρατήσει το γαϊδουροκαλόκαιρο μέχρι τα μέσα του ...Γενάρη μπας και γλυτώσουμε και κανα λίτρο πετρέλαιο.

kopria είπε...

Εμ! Καλό Φθινόπωρο :P

Τσουχτρα είπε...

Σε βλέπω φορτσάτη μοδιστρούλα μου, με γεμάτη μπαταρία και πολύ κοφτερό ψαλίδι !
Καλή εβδομάδα και καλό Φθινόπωρο !

Eva Stamou είπε...

Το να εύχεται κανείς 'καλό χειμώνα' στη χώρα μας Αυγουστιάτικα και με τις παραλίες γεμάτες, μόνο δείγμα μιζέριας μπορεί να αποτελεί. Σου εύχομαι λοιπόν καλό φθινόπωρο και φυσικά καλή συνέχεια στα μπάνια και στην καλοκαιρινή διάθεση.

Eugene είπε...

Καλησπέρα, καλώς σε βρήκα. Αυτό που περιγράφεις ενίοτε είναι χειρότερο από το writer's blog αν και εσένα δεν σε κόβω να έχεις πρόβλημα. Διαβάζεις που λες, έναν σκασμό blogs, μπαινεις στη διαδικασία να διαβάζεις και τα σχόλια για να δεις ποιος σκοτώνεται με ποιον ή αν κάποιος έχει να πει κάτι που αξίζει τον κόπο να διαβάσεις και μετά από κανά δίωρο είσαι πτώμα. Άσε που επειδή στα blogs τα κείμενα είναι μικρά κοντεύω να ξεχάσω και τη γλώσσα. Αν και πρωτάρης σε σένα ως σχολιαστής και επειδή πέρα από την πλάκα έχω παρατηρήσει ότι με τα ελληνικά έχεις ευαισθησίες, σε διαβάζω βλέπεις και στο Mediablog, ρε συ κάποια στιγμή κάνε κανά τέτοιο θεματάκι. Αξίζει τον κόπο και στα sites είναι πολύ πιο ύπουλο ως κατάσταση από τα κομμένα μηνυματάκια greeklish που στέλνουν τα πιτσιρίκια στα κινητά.
Σόρι για την πολυλογία. Συνέχισε έτσι.

Coco είπε...

έχω εφτά χιλιάδες σχέδια
για τις επόμενες έξι ζωές μου!

faraona είπε...

...κόβε ράβε εσυ και μή σε νοιάζει για τίποτα...ο χειμώνας αργει.φιλιά!

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

από πού κι ώς που προβλέπεται "καλός" ο χειμώνας που θα έρθει;... Μπαααα, εγώ "Καλά κουράγια" θα μας ευχηθώ!

Τα φιλιά μου!

ethanandthecity είπε...

Καλημέρες κυρία Κοπτοραπτού μας! Όσο κι αν λατρεύω το χειμώνα και ανυπομονώ για την έλευση του, τη δεδομένη χρονική περίοδο οι ευχές για καλό χειμώνα είναι εντελώς άκυρες. Αν το σύνδρομο βιβλιοφάγος δεν καταλαγιάσει σου προτείνω τα εξής 2 επιστημονικά (chic) συγγράμματα, την βιογραφία των Spice Girls (δεν κάνω πλάκα, πρόκειται περί ανάλυσης επιπέδου διδακτορικού) και φυσικά το Τολμώ της Σπεράντζα Βρανά. Να δεις για πότε θα απεμπλακείς!

Ανώνυμος είπε...

Μα και 'συ αλυχτάς βαφτησιμια μου!
Δυο μέρες μακριά από laptop και τρέμεις σαν junkie στη χαρμάνα.
Και άσε κάτω τα χαρτια τουαλέτας!
Είναι δυνατόν να ξεκολλάς τα χαρτιά από τα σαμπουάν για να τα διαβάσεις στο σπίτι;
Ανησυχώ!

Ο ΝΟΝΟΣ

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Να ευχηθώ καλή λευτεριά και στα νέα σχήματα που κάνουν πρεμιέρα και άκουσα κάτι Πάριος-Οικονομόπουλος ή Πέγκυ Ζήνα-Μητροπάνος και μου σηκώθηκε η πέτσα;

Δεν φτάνει που θα σκέφτεσαι διπλά να πας σ ένα μαγαζί γιατί δεν θα μπορείς να καπνίσεις έβαλαν και αυτά τα "κουφά" σχήματα οπότε δεν θα πατάει κανείς!

Ο καθένας με τον πόνο του όπως βλέπεις: Καλό μήνα!!!!!

HELIASTER είπε...

Πέστα χρυσόστομη....Βάρα αλύπητα τους χειμωνόπληκτους...

Ανώνυμος είπε...

Kopelia ti ginetai ston ANT1?

Ανώνυμος είπε...

gRAPSE KAI TIPOTA GIA MEGA RE SY...

ΣΑΝ είπε...

εγώ πάντως λέω καλό χειμώνα μετά το 15αυγουστο. ντάξει, με βρίζουν λίγο, αλλά έτσι είναι, πως να το κάνουμε.. καλό καλοκαίρι από πότε λέμε; εγώ πάλι, από μέσα απριλίου..
αχ να με έπιανε ένα ρίντιγκ στρές..
φιλιά ά!! και καλό χ-μπίιπ-

anepidoti είπε...

αν και δεν έχω πρόχειρα...σ-κ για κατανάλωση, τολμώ να καλημερίσω την τεχνίτρα της περιοχής!
τίποτε άλλο, γιατί θα φρίξεις!
σε φιλώ!!!
ρίντινγκ στρες, τόπες, νομίζω...θα προσέχω, δεν τόξερα τ' όνομά του, τώρα το αντιμετωπίζω διαφορετικά...
;-)

Tzeve είπε...

καλό χειμώνα σου πα;;;;;

καλό χειμώνα...!!!

KitsosMitsos είπε...

Υπάρχει τέτοιο στρες; Απαπα! Τι μαθαίνουμε και πάλι.