Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Γεροντάματα


Με απάθεια Τζαμαϊκανού καλλιτέχνη περιφέρω το σαρκίο μου από (γ)ραφείο σε (γ)ραφείο, αφήνω ηδυπαθώς βιογραφικά, απαντώ μονολεκτικά σε τσίρκουλο ερωτήσεις («...Kαι τι είστε διατεθειμένη να κάνετε για το «μαγαζί»; - Να το βλέπω να καίγεται;) και δέομαι αδύναμα να μπουκάρει επιτέλους ο χειμώνας από παντού.
Στο μεταξύ, πιάνω κουβέντα με κακογαμημένες γραμματείς (κακό σημάδι), περιμένω 4 ώρες έξω από το γραφείο ενός γκράντε Μπαρμπά – Μαλάκα κι όταν έρθει η σειρά μου (επιτέλους) χαμογελάω αλά Κολγκέιτ, φεύγω με επιδεικτικό κουνιολύγισμα και γενικά αντιδρώ… άσχετα!
Αν ο «γκράντε» είναι και κάπως πιο ζάβαλος, μπορεί να πατήσω τη μοκετούλα του, να καθίσω κανά 10λεπτάκι για μια μίνι συζήτηση – καγκουρό (απ’ αυτές που πηδάς από θέμα σε θέμα: καιρός, κακές συγκοινωνίες, αστικές αγένειες, κρίση, σκατά με ρίγανη, ναι πόσο ωραία τα λέτε) και να φύγω τρέχοντας πριν προλάβει να θυμάται τη φάτσα μου στο επόμενο μισάωρο (γιες!!!).
Σκέφτομαι ότι θα έχω μια πρώτης τάξεως δικαιολογία να βγαίνω από το σπίτι μόνο για τσιγάρα, να τρώω ένα σκασμό σοκολάτες και να προφασίζομαι χοντρή γρίπη στον απερίσκεπτο εκείνο άνθρωπο που θα αποφασίσει να με προσλάβει (πενθήμερο, πεντάωρο, 400 ευρώ) και να μου σκλαβώσει έναν ακόμη χρόνο από τη ζωή μου για να του γαζώνω κορωνάτες παπαριές και να σπαταλάω τον ύπνο μου σε κουλαμάρες.
Πριν από 5 χρόνια θα έκλαιγα γοερά για το κακό που με βρήκε, θα έτρεχα πανικόβλητη με «χρυσές ευκαιρίες» και στα δύο χέρια και θα μούτζωνα πάνω – κάτω – δεξιά κι αριστερά για την τύχη μου την πουτάνα, τον κόσμο που είναι κακός, την γαμημένη ανατροφή που μου ‘δωσε η μαμάκα μου, την ξεχασμένη επιλογή να γίνω αεριτζού και να βγάζω 3.000 ευρώ το μήνα.
Αντί αυτού σέρνω μια γελοία χαρούμενη «στ’ αρχίδια μου» διάθεση, η κάθε μου ατάκα καταλήγει σε ένα μεγαλοπρεπές «δε γαμείς» και αν αρχίσω να λέω και «έχει ο Θεός» θα είμαι απολύτως σίγουρη ότι πρόωρη κλιμακτήριος χτύπησε την πόρτα μου και υπερηφάνως βαδίζω προς αυτό που οι άνθρωποι αποκαλούν γηρατειά.
Θες απόδειξη; Ξαφνικά πιστεύω ότι η τύχη μου παραείναι γαλιάντρα μαζί μου, ο κόσμος δεν είναι κακός, αλλά ταλαίπωρος και η ανατροφή που μου δώκανε στο σπιτάκι μου ήταν μια χαρά, απλώς υποφέρει από κακό τάιμινγκ. Στο 1800 ας πούμε θα ήμουν απολύτως κουρδισμένη.
Αμ το άλλο; Που το πας το άλλο; Όλοι ξαφνικά μου μιλάνε για το κλιμάκιον μου. Και μου μιλάνε με τρόπο που αν εγώ ήμουν άντρας και το κλιμάκιον μου πέος, θα ήμουν ο πιο ευτυχής καβαλάρης στην οικουμένη. «Είναι πολύ μεγάλο, πολύ υψηλό, πρέπει να το ξανακοιτάξουμε, αν δεχόσασταν κι εσείς να το ρίξουμε λίγο και να βρεθούμε σε μια συνεννόηση». Καταλαβαίνεις τώρα, η κουβέντα, αναπόφευκτα γίνεται σεξιστική και επειδή κατά βάθος είμαι πολύ… τζέντλεμαν, εννιά στις δέκα δεν δύναμαι να τη συνεχίσω.
Κι αντί να κάτσω να σκεφτώ τη χλαπαταγή που με περιμένει στο τέλος του μήνα (νοίκι, νερό, φως, τηλέφωνο, λοιπά τοκοχρεολύσια) και να πέσω στα γόνατα εκλιπαρώντας για οτιδήποτε, έχω διάθεση κανιβαλίζουσα και διλήμματα του τύπου «οι λεοπάρ γόβες πάνε μόνο με μαύρα ή να το σπάσω με κανά φούξια τσαντάκι να ξαλεγράρει το ντεπιές;».
Τέτοια αποστασιοποίηση μιλάμε. Μπα σε καλό μου! Φταίει κι ο κολλητός (τ’ ακούς βρε μπάρμαν του γλυκού νερού;) που μου λέει ότι έχει καλό φίλινγκ και άλλα τέτοια μαλακτικά.
Δε γαμείς… (να το πάλι!).
Όσο ακόμη κρατεί η καλοκαιρία – μην ακούτε για βροχές, νεράκι βιαστικό θα είναι – να πάτε μια βόλτα μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης, να δείτε κανά χριστιανό που δεν θα σας φορτώσει με προβλήματα του και να πάρετε μπόλικες σοκολάτες για προμήθειες.
Θα τις χρειαστούμε φέτος τις κολασμένες, το βλέπω.

Υγ.: Τι ωραία που έχει βολέψει τους μπαρμπάδες η οικονομική κρίση! Προσλαμβάνουν αβέρτα κόσμο με 500 ευρώ, (αν)ελαστικό ωράριο εργασίας, μηδέν ένσημα, μηδέν παροχές, κάργα αγγαρεία και απόλυση επειδή ανάσανες στραβά. Μάνα,ε, μάνα: Πιάσε ένα πάπλωμα ακόμη! Φέτος θα πέσω σε χειμερία νάρκη!

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: clubtroppo.com.au

26 σχόλια:

Μαίρη Τρακάδα είπε...

Σέρνοντας με, τις τελευταίες μέρες με το ζόρι μέχρι το γραφείο και με την έντονη επιθυμία να τα βροντήξω όλα κάτω και να φύγω, δηλώνοντας παραίτηση από την εξαιρετικής ποιότητος εργασία μου πέφτοντας σε νάρκη μέχρι να μου τελειώσουν τα λεφτά που μαζεύα στην άκρη "για μια ώρα ανάγκης", έπεσα πάνω στην ανάρτηση σου που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μου... Αν αυτή η ώρα δεν είναι ώρα ανάγκης, τότε ποιά είναι;
Βαρέθηκα να είμαι τόσα χρόνια μια από αυτές τις γραμματείς που περιέγραψες - το αγάμητη δεν είναι απαραίτητο σε μια τέτοια θέση ξέρεις... Αρκεί η ίδια η θέση που σε μεταμορφώνει σε στερημένο ον όταν εσύ για αλλού ξεκίνησες!!!
Δεν ξέρω τί θέλω να κάνω και ξέρω καλά πως τα 31 δεν είναι μια ηλικία για επαγγελματικό προσανατολισμό, όταν έχεις φάει και κάποια έτη για ένα αχρησιμοποίητο πτυχίο (του κουτιού το έχω! κανείς μέχρι τώρα δε το θέλει γιατί κοστίζει 50 ευρώ παραπάνω!!!)
Δε γαμείς... Με σύμβαση είμαι έτσι κι αλλιώς... Τί από Δευτέρα, τί σε 3 μήνες...
Ευχαριστώ πάντως!! Χωρίς να το είχες κατά νού με βοήθησες να απόφασίσω...
Πάω να κατεβάσω πάπλωμα και να κάνω πρόβα νάρκης...
Καληνύχτα!!!

Swell είπε...

Και στη δική μου περίπτωση, όλο για το κλιμάκιο μου έλεγαν, αν κι εγώ ποτέ δεν τους το έδειξα, αυτοί φαίνεται το φαντάζονταν. Και να που κατέληξα... Δεν πειράζει όμως. Θα πίνουμε περισσότερους καφέδες και θα τρώμε περισσότερες σοκολάτες. Καλό σου Σ/Κ αγαπημένη.

monahikoslikos είπε...

Εμ, δεν κουνάς και του λόγου σου λίγο τον πισινούλη σου... τι να σου κάνει κι ο άλλος που βλέπει τόσα πρόθυμα κωλαράκια κάθε μέρα έτοιμα να παίξουν το "γυναίκες έτοιμες για όλα".
Να πιάσει φιλοσοφική συζήτηση μαζί σου για το savoir vivre κατά τας δεξιώσεις του ΠτΔ?
Χέστηκε ο χριστιανός δια το τοιούτον... άλλο ψάχνει και του προσφέρουν άλλαι ενίοτε και στο πιάτο.

PAN-DORA είπε...

Εκτός από το κλιμάκιο κοίτα να μη σου πέσει και το ηθικό. Κι όσο περιμένεις το καλό εμπορορραφείο, άσε για λίγο το χουχούλιασμα και γράψε κάτι, ένα σεναριάκι ας πούμε. Τόσοι και τόσοι ατάλαντοι γράφουν, εσύ που τό΄χεις, γιατί δεν το τολμάς;

Tzeve είπε...

έχει ο Θεός κούκλα...

έχει ο Θεός...

Τσουχτρα είπε...

Ψαλίδια ακονισμένα, κλωστές μεταξωτές και βελόνες ετοιμοπόλεμες ! Μια καλή μοδίστρα δεν χάνεται κάτω απ' το πάπλωμα με τίποτα λέμε !!!

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Ποιά γεροντάματα λες... τώρα είναι ο καιρός για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε, αλλά μας κόβουν τα φτερά. Τώρα που είμαστε ώριμες, ξέρουμε τι θέλουμε και μπορούμε να χειριστούμαι όλες τις καταστάσεις.... αλλά όλοι αυτοί οι βολεμένοι δεν έχουν κανένα λόγο να μην σκέφτονται με το κάτω κεφάλι.....
Άντε τα πήρα τώρα.....
Καλό κουράγιο και δύναμη σου εύχομαι! Κάποια στιγμή στη ζωή του ανθρώπου αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο! Το ίδιο θα γίνει και σε σένα!!!
Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!!!

faraona είπε...

Συμφωνω με την Πανδώρα!Αφού «τόχεις» γιατι δεν το καλλιεργεις?
ΜΉΠΩς ΣΟΥ ΑΡΈΣΕΙ Η ΧΕΙΜΈΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ?χΜΜΜ!δεν ειναι κι ασχημα ...ετσι μούρχεται να βάλω κονέ μπας και με υιοθετήσει καμμιά αρκούδα!
φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

και νομιζα οτι ειμαι η μονη που μπαινω στη δουλεια και μετα απο πισω σουρνεται και η κακη μου διαθεση.
αχ τι καλα ειμαστε πολλες εδω!

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

Ο Θεός έχει.. εμείς δεν έχουμε!

Πολλά φιλιά!

Κούκος είπε...

Τι είναι ρε παιδιά επιτέλους το κλιμάκιο; Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το πόστ και καταλαβαίνω ότι είναι κάτι πολύ μεγάλο και πολύ ψηλό, αλλά νόημα δεν βγάζω. Ανοίγω το λεξικό:
"1. μικρό τμήμα ενός ευρύτερου συνόλου που είναι οργανωμένο ιεραρχικά". Μπερδεύομαι ακόμα περισσότερο. Τελικά τι είναι; Μικρό ή μεγάλο. Έχει και 2."2. υποδιαίρεση μιας ευρύτερης κατάταξης." Άντε βγάλε συμπέρασμα. Λεξικό σου λέει ο άλλος.
Λέω να διαβάσω τα σχόλια μπας φωτιστώ: O Σουέλ λέει ότι αν και του το ζητούσαν, δεν το έδειξε ποτέ και να που κατάντησε! Με ζώνουν τα φίδια, δηλαδή τι παθαίνεις άμα δεν το δείχνεις; Διαβάζω παρακάτω και η Πανδώρα με αποτελειώνει. Είναι κάτι που πέφτει, λέει, όπως το ηθικό.
Τι γίνεται εδώ; Τι συνομωσία είναι αυτή; Θα μου πει κάποιος (επιτέλους) τι είναι το κλιμάκιο πριν μου πέσει τελείως; (το ηθικό)

ΥΓ. Δεν ξέρω για το ρημάδι το κλιμάκιο, αλλά το κείμενο είναι απολαυστικό!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

3000 άνεργοι στο χώρο, η Πάτρα είχε την τιμητική της τις προάλλες μετά τον ΕΤ. Στη VETO παίζει τίποτα, οι ΅κλωστουφαντουργίες Βορείου Ελλάδος΅νέτα και άστα. Η πλάκα είναι ότι τα θέματα πείζουν για ρεπορτάζ στη μαφιόζικη κενωνία που ζούμε,οι μαγαζότορες κόβουν και τα προγράμματα ΤB ρε λες να μας χαπακόνουν και μέσω σοκολάτας.
Σκέψου εκτός από τις θερμίδες πόση αμφεταμίνη περιέχουν.
Χοληστερίνη μέτρησες,....στη μάνα μοδίστρα τόπες;;;;;

agrampelli είπε...

Το έχω ζήσει..ξέρω την πίκρα του.
Δοκιμασίες είναι,παρέρχονται.Δεν σε φοβάμαι.Ξέρω...
Φιλιά.

Μάγισσα Κίρκη είπε...

"Kαι τι είστε διατεθειμένη να κάνετε για το «μαγαζί»; - Να το βλέπω να καίγεται;"

Να στηθώ στη βιτρίνα και να παίρνω 50 ευρώ την πίπα όπως οι ιερόδουλες στο Άμστερνταμ;
Χχαχαχαχαχααχαχ κλασσική ερώτηση μαλάκηδων που το μόνο που ξέρουν από Management είναι ότι κάποτε υπήρξε σαν λέξη γραμμένη στον πίνακα της σχολής! Μαζί σου στη χειμέρια νάρκη...έχω παχύνει κι όλας είμαι αρκούδα έτοιμη..κάνε χώρο δεν χωράω!

dame31 είπε...

Κι εγώ δεν ξέρω τι είναι το κλιμάκιο (ή μήπως είναι αυτό που λέμε "μισθολογικό κλιμάκιο";) αλλά μια διάθεση για χειμέρια νάρκη την έχω. Να μπουκωθώ με τόνους μάυρη σοκολάτα και νάνι. Τώρα. Αύριο μπορεί να θέλω να πάω στην Παταγωνία (ή Παταγονία;)

Coco είπε...

γράψε το σενάριο και θα στο μεταφράσω στα βραζιλιάνικα
και μετά θα μεταγλωττιστεί στα ελληνικά
μέσα να έχει οπωσδήποτε έναν Χοσέ

το ποστ θα το διαβάσω στην αδελφή μου
γιατί παίρνει σοκολάτες μεγάλες
και τελικά τις τρώω εγώ

Ανώνυμος είπε...

Τις προάλλες ο μανάβης ζητούσε βοηθό γενικών καθηκόντων με πτυχίο ανώτερης σχολής.
Να ξέρει πώς να χειριστεί την ντομάτα Κρήτης και να μπορεί να πει και δυο σωστές κουβέντες στα πράσσα Άργους...
Η υπομονή είναι η μόνιμη συμβουλή σ' αυτές τις περιπτώσεις, μόνο που δεν είναι ανεξάντλητη τελικά.
Δεν μπορεί, κάτι θα γίνει.
Καλησπέρα :)

Βαγγος με τ' όνομα είπε...

Φτου! Και τοσο καιρό φαντασιωνόμουν ότι είσαι κάποια ελεεινή τύπισα από αυτές που τριγυρίζουν σε κανάλια, λενε μαλακίες σωρό και το βράδυ για να στανιάρουν γράφουν μίνι αριστουργήματα blogo-τσέπης. Ας είναι! Σε καλό μου βγήκε η λάθος φαντασίωση! Είσαι κανονικός άνθρωπος και μάλλον εννοείς αυτά που γράφεις. Θέλω να πω δεν τα ... φαντασιώνεσαι κι εσύ....
Καλώς σε βρήκα κανονικέ άνθρωπε.
Για τιμωρία μου θα διαβάσω όλες τις προηγούμενες αναρτησεις. Τουλάχιστον τώρα ξέρω ότι τις εννοείς.

Artanis είπε...

Να σου πω "υπομονή" και "φάση είναι, θα περάσει";
Στα λέω...
Το κείμενο όπως πάντα καταπληκτικό...
καλημέρα και φιλιά από ΝΖ...

ΣΑΝ είπε...

συνέχισε έτσι βρε κοπτοραπτούλα.. είναι ψυχοφθόρο, αλλά αξίζει.
δε γαμεις; ε λοιπόν.. γαμείς! και θα περάσει το δικ(ι)ό σου!
φιλιά, να 'σαι καλά! είσαι και θα είσαι!

Side21 είπε...

Δεν τό 'χουμε καταλάβει
πως σε εποχές Οικονομικής
κρίσης συνήθως κερδοσκοπούν ...
εκείνοι που την δημιούργησαν !!!
Μη στενοχωριέσαι καλή μου
κανένας δε χάνεται ...
Κι ο Κόσμος δε φτιάχνει έτσι εύκολα.
Ας μη ξεχνάμε πως ο Κόσμος αποτελείται
από ανθρώπους που βλέπουμε γύρω μας !!!
Καλό κουράγιο ...

Sulpice είπε...

Στη τελική, αν δεις ότι δεν πάει (που δεν το βλέπω, σίγουρα κάτι θα γίνει... συνεχίζω να είμαι αισιόδοξη), πάρε κανα καλάμι και πήγαινε για ψάρεμα...

vatraxokoritso είπε...

πωπωπω!

KitsosMitsos είπε...

Λίγη κοινή λογική να υπήρχε και ο καθείς να μην κοιτούσε να τρουπώσει σαν τσουβάλι με πατάτες. Μα είναι δυνατόν με 500 και ανασφάλιστος κτλ κτλ; Αυτό είναι ομηρεία και όσες αυξήσεις και να πάρεις δεν ανεβαίνεις με τίποτε.
Λίγη κοινή λογική...

u-hoo / giannis kafatos είπε...

σε σκέφτομαι περισσότερο από τα σχολια που δεν άφησα.
πρέπει να σου πω ότι η "αγαμητη" δεν είναι προβλεμ! έχω επιχειρηματολογίσει (προφανώς και δε θυμαμαι για να σου κανω λινκ)για την πεποίθηση μου οτι οι Κακογαμημένοι (άρα και η κακογαμημένη) είναι το πρόβλημα.
Τα γεροντάματα τα κουβαλείς μέσα σου! Πάει και τελειωσε. Ακόμη κι όταν το ταλαίπωρο, από τη λάθος στάση εμπροσθεν του κοπτοράπτη, κορμί σου πονεί, νέα είσαι εφόσον το νιονιο αυτό σου λέει!
στα "επαγγελματικά" δε θα προχωρήσω σε κρίσεις γιατί κι εγώ διάγω την τιμημένη τη δική μου οποτε δεν ...
μόνο ένα θα σου πω:σ' εχω πλέον μέσα στο σπίτι μου!
Ναι μη σου φαίνεται περιέργο! Η Μαρίνα μου, μου ανακοίνωσε με στόμφο πριν από μερικές ημερές: Είμαι ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΦΑΣΩΝ
με τα λίγα που ξέρω κατανοώ ότι άλλο φασόν άλλο κοπτοραπτού αλλά είστε ... κοντα!
καλό μηνα, καλό ξεχειμώνιασμα - Θ' αντέξουμε - καλή 'βδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

kales ksaples! se zhleyw!