Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Ντάι Χαρντ στα δελτία ειδήσεων - ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΄ΧΕΙ Η ΜΑΝΤΟΝΑ!


Προσωπικώς, λατρεύω τα σκυλιά του πολέμου. Τα επιβιωτικά ζώα.
Για δύο λόγους:
Πρώτον, διότι όταν τελειώνει ο «πόλεμος» αρχίζει το κλανίδι. Κοινώς, η αδιαφορία, η ανάπαυση εις τις δάφνες, συζητήσεις τύπου τι θα φάμε σήμερα και που θα βρούμε στρώμα μαλακό να κάνουμε τούφες κολασμένες.
Δεύτερον, διότι οι ορκισμένοι της επιβίωσης, σε όποιο περιβάλλον, με όποια καιρική συνθήκη – ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!! – θα ζήσουν!
Ντάι χαρντ, κοινώς.
Ομιλώ σοβαρώς ότι είναι οι τύποι που θα ‘θελα να έχω για «πελάτες». Ξέρουν να «ραφτούν», καθότι όταν το πετσί έχει υποφέρει ξέρει να εκτιμήσει το «ρούχο» και να κεφαλαιοποιήσει το «γαζί»... Άσε που «δείχνει» και πάνω σου.
Τέτοιου ντι εν έι φρονώ ότι είναι οι κυρίες (ειδικά) των (μονοψήφιων) δελτίων ειδήσεων.
Δε πα’ να βρέχει, δεν πα’ και να χιονίζει. Με μαλλί κοντό ή μακρύ, με σακάκι σταυρωτό ή μαρινιέρα, με φουλάρι Χερμές ή άνευ, με τούτο τον διευθυντή ειδήσεων ή με τον άλλο, δεν έχει απολύτως καμία σημασία.
Ντοντ κέαρ αν το δελτίο φλερτάρει με τις θερμοκρασίες του Κστααντ – που είναι και σικ -, ντοντ κέαρ αν θέλουν όλοι να πηδήξουν από τα παράθυρα διότι έχουν γίνει τα νεύρα τους τέντες Πριμαβέρα με τα τσαλίμια σου, ντοντ κέαρ γενικώς... Είσαι μια σταρ, τύφλα να ‘χει η Μαντόνα.
Άσε τον παλιόκοσμο να λέει ότι σε «φεύγουν».
Άσε και τις τηλεκριτικούς να χύνουν χολές στα πατώματα της εργοδοσίας σου.
Άσε και τα παραθυροκρουσμένα σου να λένε τριανταμίες κορωνάτες.
Ο σταθμός θα βγάζει δελτία τύπου παινεύοντας το «μακροχρόνιον της συνεργασίας» σας και θα διαρρηγνύει τα ιμάτια του πως αν δεν ήσουν εσύ θα εξέλειπε η αξιοπιστία απ’ το κανάλι.
Λιβ εντ λετ ντάι εντ νάθινγκ μορ του σέι!
Αμέ! Τι πειράζει αν ο Παναγιωτόπουλος από το Mega κατάφερε να «χτίσει» την Όλγα Τρέμη (και τον Νίκο Στραβελάκη) στην κορυφή;
Τι κόφτει αν κάποιοι από τους σχολιαστές στα παράθυρα δεν τα πολυβγάνουν πέρα με το Σκοπιανό και έχουν...αδιαβασιές;
Ο κόσμος θα καεί και εσύ φυσικά δεν θα τον ξαναφτιάξεις σε τρεις μέρες, αλλά θα βγεις από τις φλόγες με τη βλεφαρίδα τούρλα, τη μούρη μπουμπουκιασμένη σαν να έκλεισες 8ωρο σε Σπα, το Λουί Βιτόν ταγέρ ατσάκιστο και το Τζίμι Τσου στο ύψος του!
Μετά απ’ όλα αυτά – κι άλλα τόσα – είναι δυνατόν να μη σε φθονεί η κάθε μαραγκιασμένη που θα ‘δινε το ένα της χέρι για να ‘χε την τύχη σου;
Δεν θέλω χαζά! Εννοείται!
Εδώ θα εξόντωνες μοναχή σου 150.000 Βιετκόνγκ και θα κωλώσεις στην τηλεοπτική σαλάτα που σερβίρεται κάθε βράδυ στις 8 με 18 γεύσεις ντρέσινγκ;
Έλα χρυσό μου και έχουμε και δουλειές!

Υστερόγραφο 1.: Ο κολλητός μου σήμερα το πρωί φόρτωσε την τηλεόραση του σε ένα παλιατζίδικο τρίκυκλο και την ξεφορτώθηκε («Άσ’ τα διάλα πια!»). Άι εμ νοτ τζόουγκινγκ. Αφορμή τα χθεσινά δελτία ειδήσεων με τις αλλοπρόσαλλες λινκιές από το Βουκουρέστι. Στο Μega μιλούσαν για σφαλιάρα του Καραμανλή στον Μπους και στον Alpha δεν είχαν αποφασίσει αν ασκήθηκε Βέτο ή όχι. Είδε κι απόειδε και τη σιχτίρισε την παντέρμη (και πανάρχαια) Μπραντ.

Υστερόγραφο 2: Έλαβα δύο μέιλ που μου ζητάνε να... «γαζώσω» επί του θέματος “bloggers στο ραδιόφωνο”, αλλά δεν…εμπνέομαι.
Διότι, η θεωρία είναι γοητευτική, αλλά η πρακτική εφαρμογή...απογοητευτική. Σα να ‘χεις κάνει σούπερ γουάου φόουν σεξ με κάποιον περί τις 4.000 φορές (!) κι όταν αποφασίζεις να βρεθείτε βιζαβί κι απεναντίας να είναι ο Χαχανούλης απ’ το Στρουμφοχωριό σε απευθείας σύνδεση με την χώρα του Αγκαλίτσα.
Σε δεύτερη ανάλυση, το ραδιόφωνο είναι μεγάλος πειρασμός, αλλά πρέπει να ξέρεις πότε και γιατί και αν αξίζει τον κόπο (έτσι που ‘γιναν τα ερτζιανά) να ενδώσεις…

22 σχόλια:

monahikoslikos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
monahikoslikos είπε...

Με τα μάτια της μόνο πως να ψηλώσουν τα νούμερα της χαμηλοβλεπούσας

ria είπε...

γιατί μερικοί στα δελτία ειδήσεων δε μασούν αντί να μιλούν?
το τι χαζομάρες ακούσαμε για το βέτο και τα συναφή, δε λέγετε!
δεν έχεις άδικο με όσα εγραψες!

Ανώνυμος είπε...

Καλά της έκανε ο φίλος σου στο Χαζοκούτι του.
Την δικιά μου θα την έκανα ευχαρίστως ενυδρίο αλλά βλέπω που και που καμιά σειρά και γουστάρω.
Αλλά από ειδήσεις φτάνει χορτάσαμε.

monahikoslikos είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σβήσε το αποπάνω σχόλιο είναι ύποπτο για ιό

KitsosMitsos είπε...

Στο τέλος ποιος κερδίζει; Πείτε και μας να ξέρουμε!!!

koptoraptou είπε...

@ monahikos likos:

Α, μην το λες. Το "κάνω παιχνίδι" με τα μάτια είναι υποτιμημένο κόλπο, Λύκε μου.

@ ria:

Αφού η χαζομάρα πλέον είναι μέθοδος πληροφόρησης οι τσίχλες θα μένουν απούλητες στα περίπτερα. Την καλημέρα μου!

@ ανώνυμος:

Να μια καλή ιδέα για την τηλεόραση. Πως δεν την είχα σκεφτεί; Να 'στε καλά!

@ monahikos likos:

Ευχαριστώ πολύ Λύκε. Το έσβησα. Το θέμα είναι ότι ακόμη σκέφτομαι αν πρέπει να βάλω μοντερέισιον ή όχι...

@ kitsosmitsos:

Θα μπορούσα να σου πω ότι στο τέλος κερδιζουν οι καλοί όπως στα παραμύθια, αλλά δεν...

Ανώνυμος είπε...

τη σοβαρότητα των δελτίων ειδήσεων την βλέπεις από τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούν την όποια είδηση. όταν βλέπεις ότι στο MEGA επέμειναν σοβαρα με το Σκοπιανό και όλοι οι άλλοι το "γύρισαν" στο ριάλιτι με το ντοπέ της Άρσης Βαρών καταλαβαίνεις αγαπητή γιατί το χρώμα των ματιών δεν είναι αρκετό για να τιμονάρεις τις ειδήσεις και να οδηγήσεις το μαγαζί σου στην πρωτιά. σε διαβάζω καιρό, δεν συμφωνώ πάντοτε, κάνω σκέψεις για το μήπως γνωριζόμαστε από παλιά. μου θυμίζεις πολύ μια τύπισσα που γνώρισα πριν από 5 χρόνια στην παρουσίαση προγράμματος ενός... μπλε καναλιού και είχα πάθει σοκ από τη φωτεινή σκέψη της. οποια κι αν είσαι να σκέφτεσαι πάντα έτσι γιατί στο μέλλον η τηλεόραση θα χρειάζεται τέτοιες φωνές. καθαρές και πανέξυπνες.

Κάποιος σχετικός με την TV

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγετε κρύο... θυμάσαι την εκπομπή της Έλλης με την Άντζελα? Την λυπήθηκε η ψυχή μου την δύστυχη... (την Άντζελα) Αργότερα στο ίδιο κανάλι πρέπει να είχαν ασκήσει βέτο στην κυρ Έλλη και παρουσίαζε τα παιδιά του big brother με μία ξινίλα στη μούρη... όλα τα λεφτά...και η εκδίκηση συνεχίζετε με τον Κακαουνάκη στο δελτίο ...το μαρτύριο του Προμυθέα...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

Κι ακόμη, στην τηλεόραση, δεν έχουμε δει τίποτε...

Υ.Γ.: Για τους ραδιοφωνατζήδες που κάνουν εκπομπές από το '89 και εδώ και ένα χρόνο έγιναν μπλόγκερς, θα γράψεις;

:)

Giannis Kafatos είπε...

μοστ οφ ολ μ΄αρέσει που ζητάνε τη γνώμη σου για διάφορα΄! Μην την αρνείσαι στους πιστούς σου ω!παδούς!
η τηλεόραση είναι μάγισσα - ποιος αντέχει τα μαγικά είναι το θέμα. επίσης και ποιος τα "κάνει"!!!
καλή εβδομάδα!

koptoraptou είπε...

@ Κάποιος σχετικός με την tv:

"...τέτοιες φωνές. Καθαρές και πανέξυπνες". Μάλλον άλλη γνωρίσατε. Όσο για την τηλεόραση με την οποία είστε σχετικός, θεωρώ ότι μια χαρά μπορεί ειδικώς χωρίς εμένα. Καλό σας απόγευμα.

@ Θυμήσου πως με λένε:

Τι πάτε και θυμάστε! (Και καλά κάνετε και τα θυμάστε). Μόνο που η ίδια θέλει να τα ξεχάσει... Και δεν την αφήνετε! Χε χε! Καλησπέρα!

@ Σπύρος Σεραφείμ:

Για όλους τους ραδιοφωνατζήδες, όχι. Αλλά για εσάς ειδικώς, πολύ ευχαρίστως! Καλησπέρες!

@ Giannis Kafatos:

Ναι, ρε πστη μου είδες; Δηλαδή αν αύριο ο τάδε παρουσιαστής γίνει σκατατζής θα πρέπει να 'χω άποψη;;; Έλεος δηλαδή. Όσο για την τιβούλα Γιάννη μου, είναι μάγισσα, αλλά ολίγον καλντεριμιτζού! Φιλιά!

@

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα έβλεπα σαν τίτλο της ανάρτησης αντι το ΝΤΑΙ ΧΑΡΝΤ το ΛΙΒ ΓΚΛΑΜΟΡΟΥΣ είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει.

habilis είπε...

Mε γεια το πλασμα,πεστου κολλητου...Η κυρια εχει και αλλα χαρισματα εκτως γυαλιου...

ritsmas είπε...

paidi mou,λεγε εσύ ο,τι θες, εγώ χαμπάρι δεν παίρνω. Ομως ΕΧΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΣΗ στο μπλογκ μου με τον εξαισιο τίτλο Καφκα, Μποτερό και οι φίλες μου...αυτό το αγγλικο σε γκρικ βερσιόν να μην είχες....
φιλια, φιλια
ριτς

vatraxokoritso είπε...

αν τα λες όπως τα γράφεις, μαλακία έκανες και είπες όχι.

Swell είπε...

Καλά κάνεις και δεν εμπνέεσαι να γράψεις για τους bloggers στο ραδιόφωνο. Στο κάτω-κάτω, αυτός στον οποίο αναφαίρονται οι αιτούντες, ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

kanataki είπε...

μωρέ να σου κάτσει ο χαχανούλης μια χαρά θα ναι

ο γκρινιάρης μη σου κάσει..


εδώ τελειώνει η συμβολή μου στον σχολιασμό

koptoraptou είπε...

@ de profundis:

Δε ‘ν’ κακό, αγαπημένε. Δε ‘ν’ καθόλου κακό το τιτλάκι σας.

@ habilis:

Σάμπως και δε με καταλάβατε. Δεν πέταξε την παλιά τηλεόραση για να πάρει πλάσμα. Την πέταξε γενικώς! Όσο για τα χαρίσματα εκτός γυαλιού είμαι η πλέον αναρμοδία για να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω μαζί σας. Την καλησπέρα μου!

@ ritsmas:

Ω, τι ευτυχία να έχω τα τυχερά μου και τις αφιερώσεις μου από κυρίες σαν εσάς. Όσο για το γκρικ βερσιόν, αγαπημένη, να αγαπάτε τις φιλενάδες σας με τα ελαττώματα τους! σας ευχαριστώ και πάλι!

@ vatraxokoritso:

Και δεν είμαι και ψευδή, έχω να προσθέσω. Την καλησπέρα μου και σε εσάς!

@ swell:

Γιατίιιιι;;; Και γαμώ τα ελληνικά μιλούν τα παλλικάρια εκεί στις αμμουδιές του Φαλήρου! Φιλιά!

@ kanataki:

Χε χε. Η γκόμενα του Χαχανούλη δε γελάει ποτέ, λατρεμένη. Τα φιλιά μου!

Ανώνυμος είπε...

μια γκρινιάρα δημοσιογράφος:

Καλησπέρα!!!Να σε ρωτήσω κάτι; Και χωρίς παρεξήγηση; Πότε θα αποφασίσεις να μιλήσεις σαν κανονική δημοσιογράφος; Δηλαδή εντάξει το καταλαβαίνω οτι κάποια πράγματα δε λέγονται ή τα προσπερνάς με τέχνη οφείλω να ομολογήσω αλλά ρε παιδί μου κάποια στιγμή δε θες να μιλήσεις κανονικά; Οπως θα μίλαγες σε ένα συνάδελφο σου ας πούμε; Όχι ότι διαφωνώ με αυτά που λες αλλά θα ήθελα να δω και την άλλη πλευρά σου. Πες με περίεργη...

Ανώνυμος είπε...

Λόγω επικαιρότητας θα άλλαζα ξανά το τίτλο της ανάρτησης

ΑΠΟ ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΕΙ Η ΜΑΝΤΟΝΑ ΣΕ
ΤΥΛΑ ΝΑΧΕΙ Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ.

koptoraptou είπε...

@ μια γκρινιάρα δημοσιογράφος:

Με όλο το σέβας: δεν είστε καλά. Να κοιταχτείτε. Ούτε εγώ είμαι τελευταίως. Αλλά πηγαίνω και σε κανά γιατρό. Τα φιλιά μου!

@ de profundis:

Αχ, βάλσαμο είστε ώρες ώρες. Που πάτε και τα μπλεκετε τη Μαντόνα με το Μαραμαντόνα; Αν μου "μπλέξετε" και τη Μερέντα μέσα θα σας παραδεχτώ!