Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Ξύσιμο...


Το τελευταίο δεκαήμερο ο κοπτοράπτης ανέπτυξε δική του προσωπικότητα, με έγραψε στα τέτοια του, κατέβασε ρολλά και επιδιδόταν με χάρη και χαρά σ’ αυτό που ονομάζουμε «ξύσιμο».

(Σα δε ντρέπομαι, κοτζαμάν γαϊδούρα να φορτώνω τη σπαρίλα μου στο καημένο το μηχάνημα... Αλλά αγαπητοί πελάτες και πελάτισσες, γείτονες και γειτόνισσες, αυτή είναι η μαύρη αλήθεια).

Τις μέρες κοιμόμουν – ωσάν το βόδι - και τα βράδια άνοιγα το λάστιχο, καθόμουν στο μπαλκόνι και χάζευα τα πουλιά μου (τα καναρίνια, εννοώ, οφ κορς) να κοιμούνται κουλουριασμένα σαν μπαλάκια.

Α, βλέπω και θρίλερ. Μόνο στην τηλεόραση πλέον, διότι τα επαγγελματικά γκραν γκινιόλ τα έκοψα πριν κανά μήνα με το χασαπομάχαιρο (το ψαλίδι τελικώς δεν ήτο αρκετό...).

Διεκπεραιώνω τα απολύτως απαραίτητα με θαυμαστή αργοπορία (ποιος εγώ, που σιχαίνομαι όσους σέρνουν τα παπούτσια τους στον δρόμο)..

Χαζεύω τους ωραίους και τις ωραίες στα λεωφορεία. Ενίοτε χαμογελάω (όχι στους ωραίους. Μόνη μου.) Πότε – πότε τραγουδάω κιόλας.

Μαθαίνω να σβαρνίζω (απ’ τον κοπτοράπτη και τη ζωή μου) ό,τι με μπιπ τα τελευταία 10 χρόνια. Κι όσο κι αν παλεύω να νιώσω ενοχές το μόνο που μου βγαίνει είναι ένα χαζό γκομενέ χαμογελάκι.

Α! Α! Α! Με μίνι και ξώπλατο και σαγιονάρα και χαϊμαλιά έσκασα μύτη σε παλιό επαγγελματικό – πολύ ΚΥΡΙΛΟΥΛΑ στέκι – για να παραδώσω κάτι φακέλους. Κόκαλο οι σερβιτόροι, κόκαλο και οι αναμένοντες! (Τι ζώον τόσα χρόνια να μην πάω μία φορά με παρεό!).

Πληροφορήθηκα ότι μεγάλο κανάλι ετοιμάζει σειρά με θέμα της επικαιρότητας, νωπό ακόμη.. Αυτός που μου το σφύριξε πίστευε ότι θα αρχίσω να βρίζω και θα γράψω καμιά κακία, έτσι για να γίνει τζερτζελές και διαφήμιση. Ένα έχω να σου πω (κοντέ μου) φίλε: Ηχέσθην. Διότι έμποροι του πόνου δεν είναι μόνο οι κλίκες κάποιων μεγαλογιατρών. Βάλτε τη σειρά σας εκεί που ξέρετε και με τα ρέστα πάρ’τε ταβοράκια. Θα σας χρειαστούν.

Σβήνω μέιλς που μου ζητάνε: α) συνέντευξη, β) ραντεβού για ρουσφέττι (από μένα;;; θέλετε γιατρό γκάις), γ) διορισμό σε κανάλι (χα,χα), δ) δημοσκόπηση (έλα μου;).

Μιλάω λίγο, κοιμάμαι πολύ (το ‘παμε αυτό, κοπελιά, πάμε παρακάτου) και μόνο τώρα καταλαβαίνω (ΝΤΑΛΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΝΑ ΜΟΥ;) ποιοι μ’ αγαπάνε και ποιοι προσεύχονται να σπάσει ο κοπτοράπτης (γιατί, ρε σεις; Και σιγά τις αποκαλύψεις για τη Ζίμενς που δεν έκανα, δηλαδή...).

Δεν φοράω (ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ!) μαύρα. Ιδρώνω όταν βλέπω γκόμενες με μαύρα ρούχα και μπότες (Πιάστε τις! Και πηγαίντε τις στα επείγοντα).

Και ελπίζω, ελπίζω, ελπίζω. Ότι αυτό το καλοκαίρι θα με απαλλάξει απ’ ό,τι παραλίγο να με κάνει κακό άνθρωπο, γουρούνι των κοπτοραπτείων και κομπλεξικό πλην καταξιωμένο εργατάκι...

Σας διαβάζω όλους κάθε μέρα. Ζηλεύω τον Swell (σίριουσλι) που τα ‘γραψε όλα στα... μπανιερά του και πήγε Ρόδο και την Abttha που της την πέφτουν τα πιπίνια στα λεωφορεία (παλιοκόριτσο, τι κάνεις στον κόσμο;;;).

Και εκεί προς το τέλος της εβδομάδας θα λαδώσω τον κοπτοράπτη και θα τραβήξω δυο περιποιημένα γαζιά για την αγαπημένη μου – για φέτος – ξένη σειρά.

Όχι που θα ‘γραφα τίποτα σοβαρό! Δε σφάξανε...


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: farm1.static.flickr.com

19 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Τη μέρα νοικοκύρης, το βράδυ αμαρτωλός... Εκεί καταντήσαμε (για το πρωί λέω).
Όσο για το ξύσιμο, έχουν προβλέψει και εκεί οι κινέζοι εχθροί. Ειδικό ξυστήρι-χεράκι που φτάνει παντού και για πάντα!
Την καλησπέρα μου.

monahikoslikos είπε...

Το αλήστου μνήμης "άλλη το πρωϊ άλλη το βράδυ" μου θύμισες λίγο αλλά το ξεπέρασα.

μελονικος είπε...

Άλλη γραφή.
Δροσερή και ανάλαφρη.
Λίγο ασύμβατη.
Και έχουμε πήξει στα συμβατά.
Συνέχισε.
Το έχουμε ανάγκη.

Τσουχτρα είπε...

Καλή μου μοδιστρούλα τι ωραία που τα λέτε για ! Χαλαρώστε στο μπαλκονάκι σας και γράψτε εδώ, εκεί, αλλού...παντού και όσους τραβάει ο οργανισμός τους το γράψιμο.
Καλή μέρα να είναι και τούτη εδώ !

Agent Provocateur είπε...

Agaphmenh kalhmera!
Sthn idia apraxia exw eisel8ei k egw..! Oi exetaseis pou sou lega phgane kalutera apo to anamenomeno k etsi exw vre8ei mesoushs ths 8erinhs periodou xwris piestikes upoxrewseis kai me diafores protaseis gia to meta...

Alla egw to paizw Xatzhnikolaou kai dhlwnw oti 8a apofasisw en eu8etw xronw... Sto metaxu vlepw Tudors, paw gumnasthrio, kanw pswnia, kleinw eisithria k xenodoxeia ki an den eixa k auth th diaolemenh vroxh tou Velgiou na mou kanei tilt ta neura 8a hmoun perixarhs!

Oso na 'nai ligo mou to tarazei to zen to kwlovroxo Iouliatika alla kata t alla h gaidouria, gaidouria..!

Kalo mas kalokairi! :)

Swell είπε...

Με μίνι ξώπλατο και σαγιονάρα πότε θα σε δούμε; Σε λυπηθήκαμε συνέχεια πίσω από τον ελεεινό κοπτοράπτη. Νισάφι.

greekmedianews είπε...

Αχου, κουκλίτσα μου...
Να σου φιλήσω την κοιλίτσα...
Να χαιδέψω το λαιμουδάκι σου...
Είσαι σκέτη γλύκα...
(όπως αντιλαμβάνεσαι αναφέρομαι στην ομορφιά της φωτογραφίας)
Οπότε αγαπημένη μου κοπτοραπτού, πολύ καλά κάνεις και έχεις χαλαρώσει τους ρυθμούς του μηχανήματος... Άντε και με άδεια...

Ανώνυμος είπε...

μΌΝΟ αυτό με το λάστιχο με χάλασε..αν μένεις σε πολυκατοικία..βρέχεις περαστικούς..αν μένεις σε σπιτι με αυλή[ που πολύ φοβάμαι γαμώτο οτι είσαι τελικά διάσιμη ΒΠ και δεν θα το αντεξω!]οκ το χουμε!
Αλλά με Μετρο!
ΣΟυ ζητανε ρουρφετι για δουλειά?
Ναι ε...για ελα απο το Mail λίγο να τα πούμε..[χοχοχοχοοχο]

Unknown είπε...

μου λέτε τώρα πώς γίνεται να μην έχεις δει τον άλλον ούτε ζωγραφιστό, κι όμως να τον νοιάζεσαι και να ανησυχείς;
εμμηνοπαυσικό πρέπει να είναι, ή μήπως υπάρχει ανθρωπιά στο διαδίκτυο, υποψιάζομαι το δεύτερο.
πολύ μα πολύ θα ήθελα να γράφεις με το μπρίο που γράφεις πάντα κι αυτό να αντιστοιχεί σε κιλά ευτυχίας...

είσαι για μια τσάρκα σε λεωφορείο; κι όλα τα πιπίνια δικά σου!

κι άλλα πρέπει να πω, μα δεν ημπορώ δε δύναμαι...

ritsmas είπε...

Γεια σου αστέρι μου μοναδικό. εισαι υπέροχη έστω και αποδομημένη.
καλο καλοκαίρι φιλενάδα και πρόσεχε το είναι σου, που λένε..
ριτς

Ανώνυμος είπε...

Κοπελιά, είσαι μια όαση μέσα στην μαλακία των blogs. Όλοι κοιτάνε να τα "πιάσουν", να γίνουν γνωστοί μέσα από τις λογοτεχνικές παπάρες τους, να γίνουν μέρος της τεραστιας σκατούλας που ονομάζουμε ΜΜΕ. Μέχρι στιγμής μου αρκεί ότι δεν ξεπουλήθηκες κι εσύ. Ότι δεν είδα την υπογραφούλα σου σε κάποια εντυπάκι, ότι δε σε είδα να δίνεις συνέντευξη ή να κοστολογείς όσο όσο το όποιο ταλέντο σου. Όποτε θέλεις μπαίνεις, όποτε θέλεις γράφεις στα αρ.....α σου τις διαδυκτιακές κοινότητες και ζεις τη ζωή σου. Είσαι υγεία επί τη εμφανίσει. Μη απογοητεύσεις κι εσύ όπως άλλοι κι άλλοι. Σου εύχομαι τα καλύτερα κυρίως γιατί υποψιάζομαι ποια είσαι και σου αξίζουν. Σύγγνώμη για το ανώνυμο μήνυμα αλλά ξέρεις πως είναι αυτά..... Keep walking!

koptoraptou είπε...

@ kitsosmitsos

Α, ευλογημένε! Δεν χρειάζομαι κινέζικο ξυστήρι εγώ! Εγώ κοντεύω να γίνω η εφευρέτρια της μεγαξύστρας! Την καλησπέρα μου!

@ monahikoslikos


Όπως ελπίζω να ξεπέρασες και το χθεσινό 5-2! ))

@ Νίκος

Αχ, να ‘στε καλά! Όσο για το ασύμβατο, εγώ αγαπητέ καινούριε μου γείτονα είμαι ασύμβατη με το περιβάλλον, οπότε αντιλαμβάνεσθε! Τα σέβη μου!

@ tsouxtra

Μωρέ τραβάει ο οργανισμός μου να κάνω διάφορα, αλλά κάνω υπομονή για την ώρα… Καλησπέρα σας!

@ agent provocateur

Μη σας πτοούν οι βροχές, μικρό μας. Να χαίρεστε που γράψατε γαμάτα, να πηγαίνετε στα γυμναστήρια μας γιατί εδώ στο Ελλάντα παίζει πολύ πεσμένος και πλαδαρός κώλος και να περνάτε όσο καλύτερα μπορείτε!

monahikoslikos είπε...

έτσουξε αλλά χαλάλι σου...

koptoraptou είπε...

@ swell

Και το τι μου πάει η σαγιονάρα, φίλε μου, δεν περιγράφεται όμως. Και προς Θεού μη μου βρίζετε τον κοπτοράπτη. Θα θυμώσει και θα μ’ αφήκει με τις κλωστές στο χέρι. Τα φιλιά μου!

@ greekmedianews

Άντε καλέ και παραλίγο να σοκαριστώ! Όσο για την άδεια, αυτή είναι … σχετική φέτος. Την καλησπέρα μου, καρντάση!

@ aunt donna

Θειούλα μου, όπως σου είπα και στο μέιλ, ντοντ γουόρι αι έμ νοτ φέιμους! Όσο για το λάστιχο, κι αυτό στο είπα: εκεί που μένω και τις ώρες που ποτίζω δεν καταδέχεται κανείς ούτε να με κλάσει, ούτε να περάσει από κάτω! Φιλιά και να μου προσέχεις!

@ abttha

Μέσα! Μαζί σου τσάρκα κι ας είναι και με πατίνι! Και μην ανησυχείς! Θα επανακάμψω και τότε αλίμονο (τους)! Μάκια, Λενιώ μου!

@ ritsmas

Αμ, το προσέχω, Βανίλια μου! Αυτό δεν με προσέχει. Καλό καλοκαίρι και σε σένα που η καρδούλα σου το ξέρει τι χειμώνα πέρασες! Φιλιά πολλά καλή μου!

@ ανώνυμος

Ναι! Έτσι είναι όπως τα λέτε! Μία εγώ και ένας ο Ζορό που δεν θα ξεπουληθούμε.
Όσο για αυτά που υπονοείτε έχω να σας πω ότι ο καθένας κάνει αξιολόγηση των αναγκών του. Κι εγώ έχω ανάγκη από νανάκια. Ευχαριστώ για τα ωραία λόγια και ας πάει και το παλιάμπελο της… ανωνυμίας σας!

Ανώνυμος είπε...

Κοπτοραπτού,

Μιας και αναφερθήκατε στην τεμπελιά...

http://www.eatliver.com/i.php?n=3274

@ (the other) ανώνυμος

Φίλε/η μου,

Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που τους έχει καταπιεί το σύστημα. Το πρόβλημα είναι ότι η αντίσταση στο σύστημα έχει γίνει mainstream μόδα.

Ανώνυμος είπε...

Καυλημέρα και κουλή εβδομάδα.
Έχεις πρόσκληση και πρόκληση!

The Torch είπε...

Έτσι σε θέλω, κούκλα κι άνετη. Χέστους όλους. Φιλιά γλυκά

Ανώνυμος είπε...

Aπό τισ πιο σοβαρές αναρτήσεις που έχεις κάνει.

Καλή συνέχεια.

koptoraptou είπε...

@ ανώνυμος:

Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη, άγνωστε φίλε. Όσο για τον έτερο ανώνυμο, αχ, να χαρείτε μην πιάνετε συζητήσεις για αντίσταση και τα τοιαύτα γιατί όταν ακούω τέτοια μπορώ ακόμη και να πυροβοληθώ! Την καλησπέρα μου!


@ aunt donna:

Καυλημέρα δε λες τίποτα, θειούλα μ’. όσο για την πρόσκληση την είδα. Θα ανταποκριθώ συντόμως! Μάκια στα μαγουλάκια!


@ torch:

Που είσαι εσυ παλιόπαιδο; Φιλιά πολλά!!!


@ de profundis:

Κάτι μου λέει ότι δεν μου κάνετε πλάκα. Σας ευχαριστώ και σας στέλνω τα φιλιά μου!