Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Διαφορετικά...


Τις προάλλες χάζευα ένα ρεπορτάζ για τη διαφορετικότητα.
Νομίζω το «Κουτί της Πανδώρας» ήταν.
Δεν το είδα μέχρι το τέλος, καθότι το υπνόσημο είχε προ πολλού κολληθεί στο κούτελο μου και αναγκαστικώς πήρα την άγουσα για νανάκια.
Πρόλαβα, όμως, να δω τον Παναγιώτη Χατζηστεφάνου να μιλάει για τη διάκριση, έχοντας κοτσάρει στο κεφάλι του ό,τι βρήκε πρόχειρο.
Συγκράτησα, λίγο πριν βαρύνουν τα ρημάδια μου, μια κουβέντα του, που γκρόσο μόντο έλεγε ότι «το σούργελο μην το φοβάσαι».
Προφανώς, ο χαρισματικός αυτός τύπος εννοούσε ότι δεν πρέπει να σε σκιάζει το διαφορετικό, αυτό που δεν σου μοιάζει.
Χθες, μεσημβρινή ώρα, σε εκπομπή για βασανισμένες κυράδες σαν και ‘μένα που, όταν γαζώνουν θέλουν να ‘χουν κάτι να τους πιλατεύει τα αυτιά, άκουσα τον κύριο Πολυχρονίου.
Κάποιο ντράβαλο τέλος πάντων άνοιξε με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Μαρία Μπακοδήμου και εξεκίνησαν τα… ευγενή μπινελίκια.
Αναρωτιόταν, λοιπόν ο κύριος Πολυχρονίου, αν είναι κακό να αποκαλέσει κοντό, κάποιον που είναι κοντός.
Στην ίδια εκπομπή ακούστηκαν διάφορα περί ομοφυλοφιλικών και εβραϊκών λόμπι, τα οποία είχε επικαλεστεί για πλάκα ο πάλαι ποτέ παρουσιαστής, σε παλαιότερες συνεντεύξεις του.
Το ξανάγραψα και θα το ξαναγράψω: σπανίως μου σηκώνεται η τρίχα.
Ούτε θα κάτσω να ασχοληθώ με το αν είναι κακό να αποκαλείς κάποιον κοντό. Την απάντηση την έδωσε ο Βαξεβάνης την Τρίτη μέσω της εκπομπής του: είναι διάκριση.
Κατά τον ίδιο τρόπο μπορούμε να αποκαλέσουμε τρελό αυτόν που τραγουδάει και σφυρίζει στον δρόμο (καλή ώρα…), άσχημο αυτόν που έχει ένα εκ γενετής σημάδι και πάει λέγοντας.
Μου σηκώνεται η τρίχα, όμως, όταν επειδή νομίζεις ότι σε πνίγει το δίκιο (μπλιαχ…), τσουβαλιάζεις τα πάντα, χαχανίζεις με τη διαφορετικότητα και γενικώς κανιβαλίζεις καταστάσεις.
Κατά τον ίδιο τρόπο, διαφορετικοί είναι και όσοι νομίζουν ότι ο κόσμος τους χρωστάει, ότι αδικήθηκαν κι ότι βρέθηκαν στην απ’ έξω. Τι πρέπει δηλαδή να γίνει μ’ αυτούς;
Δηλαδή, αν βγει κάποιος και τους πεις ότι κανείς δεν τους χρωστάει τίποτα; Κι ότι απ' … «παιχνίδι», όπως το λένε, μπαίνουν και βγαίνουν μόνοι τους, θα υποστεί το ίδιο κράξιμο; .
Εκείνο που μένει είναι οι χαρακτηρισμοί. Που και σε 100 χρόνια από σήμερα θα πονάνε.
Κατά τα άλλα είμαστε στο 2008 και η τηλεόραση μας είναι τόσο μονδέρνα που αντέχει να ακούει και να φιλοξενεί όλες τις απόψεις. Και τους χαρακτηρισμούς.
Με τις υγείες μας!


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: http://interfacelift.com

38 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα,
έγραψα του κόσμου τα κουτσομπολιά και κόπηκε η σύνδεση..φτου..
Το είδα, αλλά έχουν όλοι άδικο. Γιατί τραβάνε από τα μαλλιά δυο κουβέντες. Σιγά τα ωά! Έχουν δυο τρεις καλές στιγμές και νιώθουν υπερ άνω.
κσλημέρα και πάλι.

Eva Stamou είπε...

Ο χαρακτήρας και η επαγγελματική αξιοπιστία μας θα πρέπει να κρίνονται με γνώμονα την συμπεριφορά, τις επιλογές, το ταλέντο, και την συνέπειά μας και όχι με βάση τα εξωτερικά γνωρίσματά, τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις και την φυλή μας. Στη δεύτερη περίπτωση εκφράζουμε απλά τον ρατσισμό μας και τις βαθιά ριζωμένες φοβίες μας για το διαφορετικό. Όταν μάλιστα δεν συνειδητοποιούμε ότι τέτοιου είδους σχόλια είναι ρατσιστικά, επιβεβαιώνουμε και τον επαρχιωτισμό μας.

Τσουχτρα είπε...

Αυτοί που κρίνουν (εκ του ασφαλούς τις περισσότερες φορές) κρίνονται και καμιά φορά όσο κι αν τους χαλάει. Η τηλεχαύνωση αντέχει όλα τα "νούμερα" αρκεί να φέρνουν νούμερα, άρα φράγκα ! Αλλά όπως είπες ...Αααααατσσσσουουουού ! ....Με τις υγείες μας....Σσσσστωωωωω !

Φιλιά μοδιστρούλα μου !

stelios είπε...

Η προσέγγιση περί διαφορετικότητας, πάντως, εμένα δεν μου αρέσει. Τι σημαίνει σέβομαι το διαφορετικό; Δύο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό. Πρώτον, υπάρχει το «νορμάλ», στο οποίο ανήκω ΕΓΩ, και επειδή είμαι εντάξει παιδί, σέβομαι το «διαφορετικό». Δεύτερον, υπάρχει παλι το νορμάλ, το οποίο ταυτίζεται με το συντηρητισμό, και υπάρχει και το «διαφορετικό», το οποίο ταυτίζεται με το εκκεντρικό, το καλλιτεχνικό, το χαρούμενο, το προοδευτικό κ.λπ. Και οι δύο περιπτώσεις είναι όψεις του ίδιου νομίσματος και δεν καταφέρνουν να υπερβούν τον ρατσισμό.
Κατά τη γνώμη μου όλοι διαφορετικοί είμαστε και όλοι άνθρωποι. Δεν είναι «πιο διαφορετικός» π.χ. ο ομοφυλόφιλος από τον ετεροφιλόφιλο. Ούτε λευκός από τον μαύρο. Άρα σεβασμός στον άλλον, στην προσωπικότητά του, στην υπόστασή του. Τα γούστα του, οι πεποιθήσεις του, οι ροπές του δεν μας αφορούν. Όπως και τα δικά μας δεν αφορούν τους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραία που δε βλέπω τηλεόραση!
Αυτά λένε?
Εκστασιάστηκα!

monahikoslikos είπε...

Εγώ αν και νομίζω πως δεν είμαι ρατσιστής και ότι σέβομαι τη διαφορετικότητα, ώρες ώρες μου τη σπάνε οι Αλογοσκούφηδες, οι Καραμανλήδες και οι ...κοντοί Κινέζοι.
Τι με συμβουλεύεις να πράξω;

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

ο stelios (χρόνια πολλά!)λέει σωστά πράγματα. έλα μου όμως που πρέπει να ομολογήσω ότι ανήκω στην κατηγορία του τρελού (περπατάω και τραγουδάω τόσο πολύ μάλιστα που πολλές φορές γυρνάνε κεφάλια να δουν τι συμβαίνει στο δρόμο, στο μετρό, ακόμη και στο σινεμά - κι εγώ χαμογελάω). και νόμιζα ότι ανήκω και στους "προοδευτικούς". όμως τρομάρα μου προχθές που ήρθε μια πελάτισσα στο γραφείο και με το καλημέρα σας φρόντισε να με ενημερώσει ότι είναι ομοφυλόφιλη και συζεί με μια κοπέλα (γιατί άραγε τόση πρεμούρα να το μάθω; αφού δεν είχε σχέση με το θέμα που είχε έρθει να με δει. μήπως να τσεκάρει εξ αρχής την αντίδρασή μου;), μέσα μου όσο κι αν δεν το ήθελα η πουριτανή βάρεσε ένα μικρό συναγερμό. φταίει ο τρόπος που μεγάλωσε η γενιά μου που για να νιώθουμε εμείς καλά και ασφαλείς πρέπει να υπάρχουν γύρω μας "διαφορετικοί" άρα "κακοί, αποβλητέοι" και ό,τι άλλο; ή είναι ολόδικό μου προσωπικό κουσούρι να τσινάω σε αυτό που δεν γνωρίζω ή δεν ακολουθώ;

Swell είπε...

Τώρα κατάλαβα (και σ' ευχαριστώ γι' αυτό) γιατί με αντιπαθούν όλοι.
Επειδή είμαι κοντός.

koptoraptou είπε...

@ sofia

Γιατί δεν παίρνετε Έι Ντι Ες Ελ, αγαπημένη να ξενοιάσετε;
Όσο για το τράβηγμα από τα μαλλιά αυτό είναι σπορ λατρεμένο και δεν κόβεται στην τηλεόραση! Φιλιά!

@ Eva Stamoy

Από ένα είδος εγκεφαλικής μυωπίας πάσχουμε, Εύα, γι’ αυτό και συνήθως βλέπουμε μόνο όσα περιφέρονται γύρω από τη μύτη μας και το μικρόκοσμο μας.
Γι’ αυτό το κράξιμο μας είναι πιο βολικό και πιο εύκολο. Καλησπέρες.

koptoraptou είπε...

@ Tsouxtra

Τσουχτράκι, δίκιον απόλυτον. Μόνο που όταν τα φράγκα πάψουν να έρχονται, το νούμερο παραμένει γαμώτι. Κάτι σαν βαμπίρ. Φιλιά και σέβη!

@ stelios

Δεν διαφωνούμε. Φαντάζομαι ότι καθιερώθηκε ο όρος "διαφορετικό" για να υποδηλώσει το αλλιώτικο, όχι το κακό, ή το αφύσικο. Είναι δε περιττό να επισημάνω ότι είμαι της αρχής ότι είμαστε ίσοι αλλά όχι ίδιοι. Μεγάλη πλήξη θα πλάκωνε την οικουμένη αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ξανά μανά καλησπέρα.

koptoraptou είπε...

@ sakafiora

Ντιπ; Καθόλου; Δεν βλέπετε τίποτα! Γουάου! Έχω τον άνθρωπο φαινόμενο στο ραφείο! Τα φιλιά μου και τα σέβη μου.

@ monahikos likos

Σας συμβουλεύω προσευχή και εγκράτεια, Λύκε μου. Εκτός κι αν ο Swell σας δανείσει κανά αυγό απ' αυτά που ετοιμάζει!

koptoraptou είπε...

@ Κοκκινοσκουφίτσα

Πρώτον καλωσήρθατε. Δεύτερον, το να "τσινάς" με κάτι που δεν έχεις συνηθίσει, γνωρίσει, ακολουθήσει είναι λογικό. Λογικό δεν είναι να μην το σέβεσαι. Και δε νομίζω ότι εσείς πάσχετε από κάτι τέτοιο. Και να σας πω: συνεχίστε να σφυρίζετε και να τραγουδάτε στους δρόμους, μπορεί και να συναντηθούμε! Καλησπέρες!


@ swell

Και χοντρός. Μη λες μόνο όσα θέλεις! Όλα κι όλα! (Φιλιά!)

faraona είπε...

Εμε που μου αρεσουν μονο τα διαφορετικα ,οι διαφορετικοι,οι διαφορετικες...κι ας εχουν κι οσα σημαδια θέλουν μεσα ,εξω παντου ,κι ουτε με νοιαζει...εμε που ολα τα υποδέλοιπα μου προκαλουν βαρεμαρα με συμπτωματα τύφου...τι θα με κανεις εμε γιατρέ μου?
Εεεε κοπτοραπτρια μου ουτως ειπειν...
Ε?


φιλι

stelios είπε...

Ναι, βρε Κοπτοραπτού, συμφωνούμε. Απλά έχω μια μανία να τα λέω... διαφορετικά :) .

Βασικά, επανέρχομαι για να πω ευχαριστώ στην κοκκινοσκουφίτσα για τις ευχές.

Καλημέρα!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

καλημέρα!
αγαπητή Κοπτοραπτού, σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και εν γένει για το σχόλιό σας και τα καλά σας λόγια. κι εγώ ελπίζω να συναντηθούμε κάπου έξω και θα σας αναγνωρίσω από το σφύριγμα. μόνο μια παράκληση: ο πληθυντικός είναι μια διάκριση και νομίζω ότι ως τέτοια μπορούμε να τον καταργήσουμε. τι λέτε κι εσείς;
στέλιο, ξανά χρόνια πολλά!

anepidoti είπε...

μια διαφορετική σας χαιρετά και
δηλώνει χαρά που μιλάμε για διαφορετικούς και διαφορετικές....έχω περάσει περίεργα ως διαφορετική και όχι τίποτε σπουδαίο, αλλά να πάντα διαλέγω τα διαφορετικά απ' την πλειονότητα ηλικίας, φύλου, θέσης κλπ, κλπ...
όμως εκεί είναι η νοστιμιά και οι καινούριοι δρόμοι!
διαφορετικά φιλιά!
(έχω 5 μήνες να δω τηλεόραση και γιατρέ μου, νιώθω τέλεια!)

Side21 είπε...

Εμένα δεν μ' ενοχλεί
γενικά η διαφορετικότητα
Γι' αυτό κι αδιαφορώ για
το Μεσημεράδικο Τηλεκανιβαλισμό.
Απλώς γιατί δεν αντέχω πάνω από
λίγα μόνο δευτερόλεπτα ...
Λυπάμαι αυτούς που τους βλέπουνε
κι ακόμα περισσότερο λυπάμαι αυτούς
που τους πληρώνουν για να τους βλέπουμε !!!
Καλό σ.κ. ...

Artanis είπε...

Δεν βλέπω αυτές τις εκπομπές και δεν ξέρω τί γίνεται...Η διάκριση όμως υπάρχει, και μάλιστα ισχυρότατη...Είμαστε όλοι κρυφορατσιστές...Απ' έξω μας όλοι είμαστε καλοί, δημοκρατικοί, συγκαταβατικοί, και άλλες τέτοιες αηδίες...Από μέσα μας κρύβουμε πολλές περισότερες...Βρώμα και δυσωδία...

Unknown είπε...

ξέρω τι είναι 'διαφορετικό'.
ξέρω τι είναι 'εξωτικό'
ξέρω τι είναι ... 'ανεκτικότητα'!!!!
ακόμη κι αν είσαι κοντός, εμείς οι μεγαλόθυμοι, σε ανεχόμαστε.
κι αν τυχόν είσαι άσκημος! να, σαν τον κουασιμόδο, υπάρχει κάποιος για σένα...
κι αν έχεις ένα σημάδι, εμείς, απλώς, σε λυπόμαστε
(έτσι μου είχαν πει οι δασκάλες του δημοτικού που πήγαινα όταν ήμουνα στη δευτέρα τάξη! όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο πιο πολύ με συγκλονίζει ότι υπήρχαν, και υπάρχουν, τέτοιοι ... εκπαιδευτικοί: αφού πρώτα με ρώτησαν τί είναι το σημάδι που έχω στο πρόσωπο, όλες μαζί, μετά μου είπαν: άντε, να παίξεις τώρα, ή κάπως έτσι. το υπόλοιπο όμως, το θυμάμαι αυτούσιο και αυτολεξεί: 'κρίμα, κι είσαι και κοριτσάκι!'
!
γι'αυτό ίσως έγινα κι εγώ κάτι εντελώς ιδιαίτερο (μις υφήλιος), για να τους τη σπάσω!
(δεν αποκλείεται, στα χοντρά τώρα).
αυτό που με ανησυχεί πολύ είναι ότι οι κερατάδες που μιλάνε έτσι ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ευπαθείς ομάδες όλο και μεγαλύτερες.
γιατί ΘΕΤΟΥΝ ΟΡΙΑ.
δημιουργούν κρεβάτια του προκρούστη.
κόβουν και ράβουν παιδιά
ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΡΑΒΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ.
σας το λέω γιατί βρίσκομαι κοντά στον τομέα της παιδείας.
το χαζοκούτι είναι απλώς ο μεταφορέας των νεκρών.
εκεί που η εικόνα σε συν-θλίβει χωρίς να προλάβεις να σκεφτείς, και στη πασάρουν έτσι.
την καταπίνεις.
και μετά πασχίζεις με οίκτο για τη διαφορετικότητα.
συγγνώμη, αντί για τη λέξη 'οίκτο', βάλτε τη σωστή: με 'σαδισμό'. ε, επειδή είστε ανώτερος...

αυτό τον καιρό είμαι έξω φρενών. κι έχω δίκιο. όχι μόνο αυτό, αλλά αν προκύψουν συνέχειες θέλω στήριξη. όχι για μένα.

Tzeve είπε...

σε αφήνω εμένα να με λες...ψηλό και όμορφο...:)

Unknown είπε...

χμ... διαφορά δεν είναι κι αυτή;

ATHENA είπε...

EIMAΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ!

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΜΑ...

Unknown είπε...

Α ΟΧΙ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ, ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΟΥ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΝΑ ΔΙΑΓΡΆΨΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΆΝΩ ΜΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.!!!
ΕΛΕΟΣ!!!!
ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!


υγ. το λέω αυτό μεταξύ μας, διότι όταν εγώ, πχ, βγαίνω με την αθηνά, που όπως το λέει το όνομά της είναι θεά, δίπλα της είμαι απλώς μια παύλα. αυτό που είναι μετά την τελεία.
αυτή όμορφη, εγώ, χμ χμ, ναι, χμ, φυσικά ομορφότερη!
αυτή τη βλέπουνε και την κοιτάνε,
εμένα με βλέπουνε και ονειρεύονται κάτι άλλο!
θα μου πεις δημιουργικό είναι και αυτό, γιατί γκρινιάζεις;
ε, να έτσι...
κάτι να πω κι εγώ ....

χα χα χα! όταν έχεις συνάχι και είναι βουλωμένα όλα τα κανάλια του κεφαλιού, δικαιούσαι κι ένα ποτάκι, χικ, και μια βλακειούλα παραπάνω, έτσι;

habilis είπε...

Εχουμε μονδέρνα τηλεόραση επιτέλους.
Ολα τα σούργελα χωράνε,μαζί με τον πόνο τους.

Ανώνυμος είπε...

Η μ@λ@κι@ θεωρείται στις μέρες μας διαφορετικότητα η είναι το πολιτικά ορθόν ?/

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

Διαφορετικό είναι...να ζεις και να τολμάς... διαφορετικό είναι να πέρνεις το ποδήλατο και να κατεβαίνεις τη Σόλωνος και ο κυριούλης με το γομάρι 4χ4 να σε κοιτάει με μέγα φθόνο γιατί εσύ με το όχημα των 200 ευρώ συνεχίζεις την πορεία σου, ενώ αυτος κάθεται μέσα σε μερικές χιλιάδες ευρώ κολημένος πίσω από το λεωφορείο. Διαφορετικό είναι να πεις ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ! Δεν θα με τρελάνετε εσεις εγώ θα σας τρελάνω! Διαφορετικό είναι να κάτσεις στον κοπτοράπτη σου και να γαζώνεις (καλή ώρα) τα κουστουμάκια σου χωρίς να σε νοιάζει να καλοπιάσεις τον πελάτη.

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ... για φαντάσου να είαμασταν όλοι ίδιοι.... πωπώ.. ΒΑΡΕΜΑΡΑ!!!

Τα φιλιά μου!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Ενας νεαρός φέρελπις και ευσταλής Αραψ ομιλούσε διεκδικητικώς στο κινητό στο δρόμο και ομιλούσε στη γλώσσα του. Η μόνη λεξούλα που συγκράτησα de profundis ήταν μ@λ@κίες και αισθάνθηκα την περηφάνια να φουντώνει μέσα μου. Επετεύχθη η πολυτισμικότης ή όποιος κάτσει με στραβό το βράδυ αλοιθωρίζει;; πούγραφε στο blogάκι της η γιαγιά μου;;

koptoraptou είπε...

@ faraona

Θα σας κάμω πρόεδρο μιας επιτροπής κατά της βαρεμάρας. Πως σας φαίνεται;

@ stelios

Ευχές κι από 'μένα έστω και καθυστερημένα. Γι' αυτό θα συνεννοηθούμε εν τέλει μου φαίνεται. Επειδή τα λέμε... διαφορετικά. ΠΟλλά φιλιά!

@ Κοκκινοσκουφίτσα

Το οποίον σημαίνει μόλις με εντοπίσεις ξεκίνα να συ

koptoraptou είπε...

@ anepidoti

5 μήνες; Εσεις δεν είστε διαφορετική, εσείς είστε φαινόμενο! Τα φιλιά μου!

@ Side21

Το θέμα δεν είναι να βλέπουμε αυτό που αντέχουμε. Το θέμα είναι να μη μας φτάσουν στο σημείο που δεν θα αντέχουμε ούτε τα βασικά. Καλησπέρες!

@ Artanis

Γλυκειά μου, το κρυφο όταν έρχεται στο φως, χάνει την αξία του. Σε φιλώ!

koptoraptou είπε...

@ -

Δεν έχω να προσθέσω ούτε μια λέξη σε όσα λες. Πόσω μάλλον να αφαιρέσω. Και μια πρόταση πάνω σ' αυτό που λες. Πήγαινε να δεις το "Κύμα". Εγώ το είδα, κι όση ώρα το έβλεπα, δεν ξέρω γιατί αλλά στο μυαλό μου είχε καρφωθεί η ελληνική τηλεόραση. Και η σεσημασμένη θεματολογία της.
Σε φιλώ, καλό μου!

@ Λασπολόγος

Καλοσύνη σας. Θα το...φροντισω. Καλημέρες!!!

@ -

Ναι, αλλά με ποιοτικά κριτήρια. Χεχε!

@ ATHENA

Έλα μου, ντε. Φιλιά!

@ -

Δε μου λέτε, κορίτσια: όταν κυκλοφορείτε, μένει τιποτα όρθιο. Γιατί αν μένει, να πάω αλλού. Αλλά αν τα κάνετε άπαντα μαντάρα περιμένω πρόσκληση για τσάι και συμπάθεια! Φιλιά!

koptoraptou είπε...

@ habilis

Αυτό είναι το κακό. Εκτός από μονδέρνα είναι και ευρύχωρη. Καλησπέρες!

@ de profundis

Στις μέρες μας; Είναι προαπαιτούμενο, καλέ μου! Φιλιά και σέβη αντάμα!

@ ποδηλάτρης

Χαχα! Δεν είναι αποθέωση αυτή η εικόνα του χοντρού με το 4Χ4. Εγώ για κάτι τέτοια μακαρίζω την Αθήνα. Τα φιλιά μου, αγαπημένη!

@ dionysos

Και 'σεις το κάματε ζήτημα. Η λέξη "μαλακία" τείνει να αποκτήσει έννοια κωδική ανά τον κόσμο, γι' αυτό συνεχίστε να φουντώνετε από εθνική υπερηφάνεια. Σας φιλώ

stelios είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές, ανταποδίδω τα φιλιά.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

χάλασε φαίνεται ο κοπτοράπτης κυρία κοπτοραπτού μου. τι σημαίνει "ξεκίνα να συ"; έχω μεγάλη αγωνία να μάθω! τι πρέπει να ξεκινήσω να "συ"; παρακαλώ απαντήστε μου της νευρωτικής!

koptoraptou είπε...

@ stelios

Να 'στε καλά!


@ Κοκκινοσκουφίτσα

"Ξεκίνα να σφυρίζεις", έγραψα μάνα μου, αλλά ο κοπτοράπτης το "μάσησε" το σχόλιο. Ρετάρει το ρημαδιακό εσχάτως.

faraona είπε...

Μου φαινεται ακρως πρωτοποριακον!
Ασε που θα εχω και τα μεσα μετα...για να μην βαριεμαι.

καλημερα

venceremos είπε...

κι εγω εχω σταματησει κατι χρονια να βλεπω τηλ. γεια στο στομα σου κοπτοραπτου. γεια στο στομα σου!!!!!
φιλια καρυστινα

koptoraptou είπε...

@ faraona

Σας καλάρεσε, το λοιπόν. Οκέι λοιπόν θα εισηγηθώ, σχετικώς.

@ venceremos

Το οποίον στόμα κάποια στιγμή θα με στείλει στα επειγοντα. Ξέρω τι σας λέω. Καλωσήρθατε και καλή διαμονή!

Ανώνυμος είπε...

Pantos xoris parexigisi tha mporouses kapoia stigmi na peis liga pragmata gia sena. Giati kalos h kakos se diabasoyn polloi apo to xwro mas kai isos kai na exoun kai lanthasmeni eikona gia esena. Esi xereis. Kalo brady.