Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Όταν η τηλεόραση... κλάνει


Ο καθωσπρεπισμός των συστημικών, νομίζω, φταίει που εις το σημερινό κοινωνικό σύστημα έχει υποτιμηθεί σκοπίμως, η αξία της κλανιάς.
Και των σκατολογικών συζητήσεων, γενικώς.
Μη γελάτε. Το θέμα είναι σοβαρό, αγγίζει τα όρια της συνωμοσίας και μπαίνω κατ’ ευθείαν στο ψητό.
Κινδυνεύει κάποιος να θεωρηθεί φαιδρός – ειδικά στην τηλεόραση – αν αρχίσει να φιλοσοφεί πάνω στα είδη της κλανιάς και του πέρδεσθαι ελευθέρως σε δημόσιους χώρους; Ασυζητητί.
Έχετε δει, άλλωστε, πως αντιμετωπίζουν τον τρισμέγιστο γιατρό Φικιώρη… Μόνο ως τηλεοπτικό ντεσού σε χιουμοριστικές εκπομπές.
Κινδυνεύει, όμως το ίδιο, μια πανελίστρια / παρουσιάστρια του κώλου, όταν σχολιάζει το πόσο συγκλονισμένος είναι ο… καλλιτεχνικός κόσμος από τον χαμό του τάδε ατζέντη ή του δείνα «επιχειρηματία»; Ουδόλως.
Ασχέτως, αν η τελευταία κλάνει λεκτικώς πολυβοληδόν, αυτή θα εξακολουθήσει να αποκαλείται παρουσιάστρια και ο γιατρούλης θα ψάχνει να βρει το δίκιο του…
Ρατσισμός, κυρίες και κύριοι! Και μάλιστα του χειρίστου είδους .
Χρόνια τώρα, ο κόσμος μορφάζει υποτιμητικά, κάθε που κάποιος φυσιολογικός άνθρωπος τολμά θαρραλέα (και δημοσίως) να σχολιάσει τα έργα της κοιλιάς του: ήταν μακρουλά; Δύσκαμπτα μήπως; Τον ταλαιπώρησαν λίγο πριν πάρουν την άγουσα για τον ωκεανό; Και τα αέρια; Πως ήταν τα αέρια; Πως τον βασάνιζαν προχθές μέσα στο τρόλει, που κόντεψε να λιγοθυμήσει από τις οδύνες και την… αιδώ;
Απλές κουβέντες, πελάτες μου και φίλοι! Είμεθα ρατσιστές και υποκριτές.
Τον χριστιανό που τολμά να εξομολογηθεί μια τέτοια αλήθεια τον καταδικάζουμε στη χλεύη.
Ενώ την κάθε σκατιάρα παρουσιάστρια, τον κάθε χεζοβράκη δικηγόρο / δημοσιογράφο / σατιρικό παπαρολόγο, τι τον κάνουμε;
Του ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα για να έρθει να χέσει ακριβώς μπροστά μας.
Αίσχος και ντροπή και στα μούτρα μας καταπάνω, έχω να πω.
Διότι δεν είναι που με χέζουν
(ο καθένας με τον τρόπο του: ο ένας άργησε 10 μέρες να καταλάβει ότι κάηκε η χώρα και δεν ντρέπεται να μου το πει.
Ο άλλος – αυτός κι αν έχεσε – έβαλε μπροστά το… θέλημα του Θεού για να υπερασπιστεί έναν… δεν έχω λόγια.
Ο τρίτος, ήρθε μετά από δυόμιση μήνες… «αποχής», για την καθιερωμένη τηλεγκρίνια του και δε λέει να προτιμήσει τον επίσημο απόπατο της κοινωνικής ζωής – την πολιτική – για να ξαλαφρώσει πιο αποτελεσματικά. Και δεν σταματάει το καζανάκι να δουλεύει…).
Όοοοχι, δεν είναι αυτό το ζήτημα μου.
Είναι ότι ενώ τα σκατά (τα κανονικά) έχουν προσωπικότητα (μελάτα, σκληρά, ξανθά, ελικοειδή), αυτά εδώ παρουσιάζουν μια ομοιογένεια εξαιρετική, γεγονός που εξηγείται μονόμπατα: η τηλεόραση τρέφεται αποκλειστικά με φασολάδα, κουνουπίδι, μπρόκολο και δαμάσκηνα βραστά.
Δηλώνω απεριφράστως ότι εμένα προσωπικά το χαρτί υγείας μου τελειώνει.
Κι αν συνεχιστεί αυτό το χεσίδι μεσ’ το σαλόνι μου – που θα συνεχιστεί – θα αμολήκω, τον Βύρωνα, τον μολοσσό του κολλητού μου, στις κανάλες και σαν καλό σκυλί που είναι θα αρχίσει να μοιράζει… δωράκια.
Έτοιμο του το ‘χω το αγιοβασιλιάτικο σκουφί. Κι αν τους βαστάει ας μου στείλουν λογαριασμό για καινούριες μοκέτες.
Μετά απ’ όλο αυτό, νομίζω ότι η κλανιά δεν θα υποτιμηθεί ξανά στην κυριολεξία της, γιατί μεταφορικώς παράπονο δεν έχουμε. Ας είναι καλά η ελληνική τηλεόραση. Κρατική (με τα ντου και με τα όλα της) και ιδιωτική (με τις κηδείες και τις καλλιτεχνάρες της)…



ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: http://www.capriogroup.com

38 σχόλια:

Giannis Kafatos είπε...

είναι ακόμη χάραμα, αλλά αυτόν που εννοώ εννοείς;;;
τον εθνικό των εθνικών της εθνικής συνείδησης;;;
θα επναλέθω οταν ξυπνήσω καλύτερα!

greekmedianews είπε...

Άστα και χέστα κοπτοραπτού μου...
Αυτή η υποκρισία θα μας φάει...
Καλημέρα πέρα για πέρα...

faraona είπε...

Την εχω κλεισει προ πολλου αυτη την βρωμερη Τουβούλα.Ακριβως επειδη δεν γουσταρα να με χεζουν εκει που καθομαι και τρωγω.
την καλημερα μου!

Sophia Kollia είπε...

Αυτό το κακό με τον καλλιτεχνικό χώρο,--λέμε τώρα- είναι απίστευτο.
Γενικά η μακελευση των νεκρών έχει γίνει μόδα.
Αυτό που με πειράζει με μερικούς, γιατί δεν το κάνουν όλοι, είναι όταν τους πιάνει το σοβαρό τους και θέλουν οι άλλοι να τους πάρουν στα σοβαρά. Πόσο σοβαρά να πάρεις κάποιον όταν ασχολείται με το κότσι της κάθε κυρίας και πόσο κτυπάει στο μάτι στο ξώφτερνο...,η όταν ρωτάει μια μέρα μετά το θάντο του άντρα της όλες τις αηδίες που μπορεί να φανταστεί άνθρωπος..
Φέτος είανι χάλια με τα νούμερα όλη την ώρα και τωρα με αυτά. Κάνω ζάπινγκ συνέχεια...Φτου!
καλημέρα

tantoguanto είπε...

Μετανοείτε, κλανιάριδες golden doys and girls τηςT.V.Ομως μετανιώσετε δεν μετανιώσετε,αν δεν σταματήσετε τις αβάντες στην εξουσία,τόσο στην πολιτική οσο και στην οικονομικοτραπεζική ειδικά τώρα που οι πολίτες είναι σε απόγνωση,σε λίγο δεν θα έχετε που να σταθείτε απο τα σκατά που θα φάτε.Ο κόσμος το'χει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι ότι είστε τάτσι-μίτσι-κότσι με τους υπουργούς,τους μεγαλοκαρχαρίες.τους μεγαλοεκδότες και όλους τους μεγάλους γενικά.Ηγγικεν όμως η ώρα της κρίσεως.Κάντε μια ωραία κωλοτούμπα γυριστή τώρα που το σύστημα κρέμεται απο μια κλωστή και ταχθείτε με τους αδικημένους...ιδιοτελώς,βεβαίως-βεβαίως.Στη χειρότερη θα διασώσετε την τιμή σας,στην καλύτερη θα ανεβάσετε και το κασέ σας.Παλιό χέστες κλανιάριδες!
Τα μπράβο και την καλημέρα μου!

monahikoslikos είπε...

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι, αγαπητή μου γαζώτρια, εμφανείς στο νυχτερινό σου ιστοσημείωμα που υποδηλώνει ότι η "βελόνα" δεν αφήνει μεροκάματο.
Επιστημονικά τεκμηριωμένη η μονογραφία σου περί κλανιάς και δυσλειτουργιών της κοιλιάς είθε να σου ανοίξει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες και κράτα καβατζα τον κοπτοράπτη για καμιά έκτακτη παραγγελία - αρπαχτή όπως κάνει κι ο χαζοχαρούμενος τηλεγκρινιάρης...
Καλημέρα φίλη μου και ως λέει κι ο φιλόσοφος λαός...
χέσε μακρυά κι αγνάντευε... τα χάλια μας

anepidoti είπε...

αν εννοείς αυτόν που εννοεί ο γιάννης, να εξομολογηθώ βελονιάστρα μου, δίκιο έχεις,
προχθές όμως, η μικροαστή τον είδα και...ανακουφίστηκα, τώρα απ' τις κλανιές ήταν, από έλλειψη τηλεγιατρού ήταν,
από πρήξιμο ημερών ήταν,
από έλλειψη tv ήταν (δεν βλέπω πλέον)
διάγνωση γιατρέ μου,
νιώθω ένοχη!

KitsosMitsos είπε...

Επικροτώ ασυζητητί.
Και φυσικά η κατάσταση παραείναι όπως την περιγράφεις.
Καλημέρα

Eva Stamou είπε...

Δεν ήταν μία η παρουσιάστρια που εξέφρασε την οδύνη της για τον θάνατο του "επιχειρηματία",αλλά τρεις, αφού τρία διαφορετικά κανάλια καταπιάστηκαν με το ίδιο θέμα την ίδια ακριβώς ώρα επιχειρώντας να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και να εξισώσουν το γεγονός της δολοφονίας του Αλέξη από την αστυνομία με το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον...'καλλιτεχνικό' χώρο. Μήπως αυτό εννοούμε όταν αναφερόμαστε στον...εκπαιδευτικό ρόλο της τηλεόρασης;

Olga είπε...

Για μένα η τηλεόραση είναι απλά υπάρχει στο σαλόνι μου για διακοσμητικούς λόγους...Ταιριάζει με το σύνθετο!!

Πολύ σωστά τα λες
Καλημέρες!

Swell είπε...

Φαίνεται, αγαπητή μου, ότι η φαιά ουσία, σε απόλυτη αρμονία με το κλίμα των ημερών, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΣΕ ΓΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ...

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

Λύστε μου την απορία σας παρακαλώ... μήπως και η σφαίρα που χτύπησε τον φτωχό πλήν "τίμιο" επιχειρηματία ήρθε κι αυτή από τον ουρανό;;;; Αυτό είναι που λέμε "έπεφταν βροχή οι σφαίρες;" Ο αγαπητός και πολυμήχανος και βαθεια θρησκευόμενος, κατά πως φαίνεται, μεγαλοδικηγόρος μπορεί ίσως να μου λύσει την απορία... Αν έχουν ήδη απαντηθεί αυτά τα ερωτήματα στην πολυδιάστατη ελληνική τι.βι. Συγγνώμη δεν τις πρόλαβα τις απαντήσεις γιατί καθώς συνερχόμουν απότο πολύ σκατό που έφαγα.. είχα βγεί έξω να χέσω και γω κανα δυό που το χρειάζονται!!!

Τα φιλιά μου!!!

ATHENA είπε...

ΕΙΔΑΝ ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ

Ανώνυμος είπε...

ουδέν σχόλιο...

Ανώνυμος είπε...

Οπως έλεγε και η γιαγιά μου ,με τις κλανιές δεν βάφουν αυγά ,ούτε κάνουν και τηλεόραση και δη έγχρωμη.

venceremos είπε...

τι να πω κι εγω? παιρνω χονδρικως το χαρτε υγειας. να σου στειλω αμα ειναι, να μου ραψεις κανα φορεματακι τωρα τις γιορτες?
φιλια καρυστινα

koptoraptou είπε...

@ giannis kafatos

Μην κοιμάσαι, παιδί μου, λέμε! Έχουμε πόλεμο εναντίον της βλακείας! Καλησπέρες!

@ greekmedianews

Το θέμα δεν είναι αν χέζω εγώ. Το θέμα είναι να πάψουν να χέζουν αυτοί. Δημοσίως. Καλησπέρα, γείτονα.

@ faraona

Γι’ αυτό σας θαυμάζω. Διότι είστε της υγιεινής ζωής. Τα φιλιά και τα σέβη μου!

koptoraptou είπε...

@ sofia

Καλλιτεχνικό χώρο; Αυτό δεν ειναι καλλιτεχνία, αγάπη; Αυτό είναι από συντεχνία, συμπαιγνία, κακοφωνία και κακοτεχνία. Γαμώτι μου. Τα φιλιά μου!

@ tantoquanto

Καλώς όρισες. Βρε, μη σκας. Το κασέ αυτών δεν πέφτει. Όταν ήταν μικροί τους… έχεσε περιστέρι κι από τότε τους πάει γούρι. Φιλιά!

@ monahikos likos

Το νυχτερινό μου σημείωμα, φίλε αγαπημένε, υποδηλώνει ότι η «βελόνα» αφήνει μεροκάματο μόνο όταν δεν την αφήνεις από τα χέρια σου. Και επειδή με τα νέα κοστολόγια με έχουν καταδικάσει να γαζώνω ακόμη και στον ύπνο μου, τι να κάνω, πότε πότε ράβω κατιτίς και για την αφεντιά μου. Ε, κι αν μου σωθεί το ύφασμα, θα ‘χει μείνει χαρτί υγείας. Και φυσικά πάντα μπορώ να βασίζομαι στους φίλους! Ε; Φιλιά!

koptoraptou είπε...

@ anepidoti

Μην ντρέπεσαι, παιδί μου!!! Κλάσε άφοβα. Μην ακούς αυτές τις αστικές μαλακίες των κυρίων Β.Π, ότι οι γυναίκες δεν κλάνουν. Με το κατάλληλο θέαμα στην τηλεόραση, όλα γίνονται!!! Καλησπέρες!

@ KitsosMitsos

Τα σέβη μου, Κίτσεμήτσε μου! (Λύσε μου μια απορία: τελικά είσαι Μήτσος ή Χριστάκης;)

@ Eva Stamou

Μωρέ 43 ήταν οι παρουσιάστριες, αλλά ποιος χέστηκε; Και όχι βέβαια. Ο εκπαιδευτικός ρόλος της τηλεόρασης έγκειται στο να σε πείθει για το τι είναι… εξοστρακισμός, αγαπημένη. Καλησπέρες!

koptoraptou είπε...

@ Olga

Καλωσόρισες! Να σου δώσω και κάτι σεμεδάκια της μαμάς να κάνεις σετάκι; Φιλιά!

@ Swell

Πλάκα μου κάνεις;;!!! Και δεν ντρέπονται, ρε πστη μου!

@ Ποδηλάτρης

Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Δεν μπορώ να μιλώ για τη… δικογραφία. Αφήστε που έχω να συντρέξω και κάτι γαζώτριες εδώ χάμου με συμπτώματα δυσκοιλιότητας. Καλησπέρες!

koptoraptou είπε...

@ Athena

Ναι, τους κερατάδες!

@ Cartman

Θύμισε μου για ποιο λόγο είμαστε τόσα χρόνια μαζί, αγάπη μου! Μάκια!

@ de profundis

Αυγά δεν βάφονται, αλλά κηδείες και μνημόσυνα – να με συγχωρεί η χάρη σας – γίνονται. Καλησπέρες!

@ veceremos

Γιατί, βρε καρδούλα μου; Δεν θες να σου ράψω ένα κανονικό; Θα πουντιάσεις με το βρωμόχαρτο και πεφτει ο υδράργυρος από βδομάδα!

μελονικος είπε...

Νεαρά καλές γιορτές σε σένα και τους φίλου σου
. καλή χρονιά

Side21 είπε...

Όπως έχει η κατάσταση
με Κυβέρνηση του κώλου
απ' την TV να πυροβολούν κατά ριπάς
οι μπάτσοι να ρίχνουν προς τον ουρανό
κι όλοι εμείς κολυμβητές σε μια
απέραντη χαβούζα, το κλάσιμο μας μάρανε !!!
Η μόνη λύση είναι πυρ ομαδόν απ' όλους μας
κι όποιονε πάρει ο Χάρος ...

Ανώνυμος είπε...

Απ' το 70 και μετά μας εχουν πνίξει τα σκατα, γαλανομάτα.
Την επομενη φορά που θα πίνεις το καφέ σου με δυο δυο τους μαντραχαλέους ρίξε μια καλύτερη ματιά ακριβώς μπροστά σου. Μη φοβάσαι! Είμαι fun και παθαίνω με την πάρτη σου. Ειδικά τώρα που είδα σε τι περιτύλιγμα κρύβεται η περιώνυμη κοπτοραπτού! Καλές γιορτες να 'χεις!

μελονικος είπε...

“πιένες” κάνεις γαλανομάτα!!
Χα! χα! Χα!.

faraona είπε...

Καλα Χριστουγεννα!!!
Να περασεις ομορφα με ΥΓΕΙΑ.ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ειρήνη οπου κι αν βρεθεις!!
σε φιλω

K@terin@ είπε...

πολύ σωστά τα λες αγαπητή , εχουμε γεμίσει μαιντανούς και αγγούρια , είπαμε χοροφαγία αλλά όχι και έτσι ...

ήμαρτον πια !!!

koptoraptou είπε...

Πρώτον, να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη που μ' έχει καταπιεί η μαύρη τρούπα και κάνω 100 χρόνια να απαντήσω. Αλλά όλες οι σκορδόπιστες οι πελάτισσες, χριστουγεννιάτικα με θυμήθηκαν. Το σπίτι μου πάλι πάει να με ξεχάσει. Ελπίζω σε καλύτερες μέρες με περισσότερο υπνο! Πάμε παρακάτου...

koptoraptou είπε...

@ μελονικος

Καλές γιορτές, κύριε Νίκο μου! Με υγεία, ηρεμία και ό,τι άλλο τραβάει η καρδούλα σας!

@ Side 21

Όταν λέτε πυρ εννοείται αυτό που καταλαβαίνω; Δηλαδή, δεν θα είμαι εκτός νόμου, αν μόλις δω μπάτσο, αρχίσω τη… συναυλία; Καλησπέρες!

@ ανώνυμος

Κι ύστερα σου λένε ότι ο Μπιγκ Μπράδερ δεν υπάρχει!

koptoraptou είπε...

@ μελονικος

Αφήστε, κύριε Νίκο μου! Τα σουξέ με μαράνανε!

@ faraona

Κουκλί γλυκό σου εύχομαι από καρδιάς να σε ‘βρει ό,τι σου λείπε περισσότερο. Καλές γιορτές και φιλάκια ζουπηχτά!

@ k@terin@

Αχ, και προσωπικώς τα αγγούρια μου κάνουν κατακράτηση! Φιλιά

molemou είπε...

KALA XRISTOUGENA

ritsmas είπε...

να ευχηθώ νάμαστε καλα και να επικοινωνούμε. Τί άλλο ντε ;

Artanis είπε...

Κοπτοραπτού μου χρόνια σου πολλά, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2009...
Καλά να περνάς...
Φιλιά πολλά ...

agrampelli είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!
(ΚΑΙ ΚΑΛΑ...)
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

greekmedianews είπε...

Χρόνια πολλά, με υγεία, ειρήνη και ένα σωρό γαζιά...
Να έχεις δύναμη να κοπτο-ράβεις...

koptoraptou είπε...

@ Molemou

Επίσης! Καλωσήρθατε!

@ Ritsmas

Αμήν, Ριτσάκι μου. Με τον νέο χρόνο ελπίζω σε καλύτερο… σήμα! Καλές γιορτές!

@ Artanis

Κουκλί γλυκό, καλά να περνάς όπου και να ‘σαι. Καλές γιορτές!

koptoraptou είπε...

@ Agrambelli

Φιλιά και πολλές ευχές!

@ Greekmedianews

Επειδή οι μπαταρίες κλατάρησαν γείτονα, την έκανα μ’ αλαφρά και πριν την Τρίτη δεν με βλέπω να επιστρέφω. Σε φιλώ και σου ευχομαι ό,τι καλύτερο!

Side21 είπε...

Τις θερμές μου ευχές
για ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
και μια ειρηνική, δημιουργική κι ήρεμη
νέα χρονιά με υγεία & ευτυχία ...