Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Fucking railways!


Παίρνω φόρα και χτυπώ το κεφάλι στην πόρτα του τρένου. Ναι, του τρένου! Το ότι οι ελληνικές συγκοινωνίες τον «παίζουν» κανονικά, το ξέρω χρόνια τώρα. Γι’ αυτό και πάντα πίστευα ότι το τρένο είναι το μόνο αξιόπιστο και απολύτως απαραίτητο μέσο. Έλα, όμως, που θυμήθηκαν μεσούσης της σεζόν να κάνουν έργα τα χρυσά μου στον ηλεκτρικό. Και για να φτάσει κανείς στην ώρα του πλέον στη δουλειά του, στο γκόμενο του, στον κολλητό του πρέπει να ‘χει κάνει τάμα δύο 24ωρα πριν.
Μέρες τώρα, βλέπω αλλόφρονες τουρίστες με αμαξίδια, βαλιτσίδια και λοιπά συμπραγκαλίδια, να μπαίνουν κύριοι στην Ομόνοια, ελπίζοντας ότι σε ένα 25λεπτο, βία μισή ώρα θα είναι στον Πειραιά. Και να καταλήγουν ημίτρελοι να τσιρίζουν στο Μοσχάτο ότι θα χάσουν το πλοίο!
Πριτς! Εδώ θα κάτσεις, κερατά, μαζί μου να καείς. Και να σου μείνει και το εισιτήριο ενθύμιο από το Ελλαδιστάν.
Διότι, βλέπεις ο οδηγός βγάζει εκεί μια ανακοίνωση να βρίσκεται, ότι θα σημειωθεί καθυστέρηση και ότι ο συρμός διέρχεται άνευ στάσης στο Θησείο. Δεν σου λέει, όμως πόση ώρα ακριβώς θα είναι αυτή η γαμωκαθυστέρηση. Όοοχι! Σ’ αφήνει να μαντεύεις, να παίζεις με τα νεύρα αυτών που έχεις στήσει, να ανοίγεις κουβέντα με τους άλλους τρελαμένους με ‘σένα, να κάνεις καινούριο ρεκόρ στο «φιδάκι» στο κινητό και άλλα τέτοια εκπαιδευτικά.
Και καλά να ξεκινήσεις πρωί πρωί που είναι σφιχτά τα γάλατα και κάνουν πάρτι οι μισοκοιμισμένοι. Αλίμονο σου, αν ζητάς να επιστρέψεις σπίτι σου το μεσημέρι από την Ομόνοια.
Τα βαγόνια των συρμών είναι γεμάτα με ανθρώπινα τσαμπιά που κρέμονται από παντού.
Έλεος, ρε πούστη!!! Θέλετε, λέει, να κάνετε τον ηλεκτρικό πιο αθόρυβο και πιο γρήγορο, αλλά βάλτε κι έναν ενισχυτικό συρμό, γαμώ τον ζωδιακό μου κύκλο, γαμώ!
Τρεις εβδομάδες τώρα, ξέρω ότι μεταξύ πρώτης και πέμπτης στάσης θα ακούσω κάποια τσιρίδα τρόμου από πίσω, μπροστά, δίπλα, πάνω μου!
Κάποιος ελαφροχέρης θα ‘χει βουτήξει το πορτοφόλι, το κινητό, το φάιλοφαξ (!), το ταμπόν (;;;) κάποιας κυρίας παύλα κυρίου και μέσα στο γενικότερο σύσκατο, θα γίνεται της τρελής με: κυρίες που κυνηγούν Πακιστανούς, κυρίους που προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιές σε τσιγγάνους, πιτσιρικάδες που πολύ τη βρίσκουν να κυνηγάνε πρεζόνια. Του βρακιού το πανηγύρι, κοινώς…
Πλιζ, πλιζ, πλιζ! Έκκληση κάνω η γυναίκα: είναι κρίμα Σαρακοστή πράμα να κολαζόμαστε με βρισίδια ολημερίς και ολονυχτίς στα ρημαδοτρένα! Πάει χαμένη και η νηστεία, μάνα μου!
Η μόνη που ενδεχομένως θα μπορούσε να εκτιμήσει αυτό το χάλι είναι η μακαρίτισσα η Καρένινα. Με τέτοιο ντιλέι στα δρομολόγια, δεν μπορεί! Θα το ξανασκεφτότανε να πέσει…


ΥΓ1.: Κυρία, μιας κάποιας ηλικίας (και υστερίας) μου έστειλε το γραπτό της για να με μαλώσει που το ‘χω ρίξει στην τεμπελιά και που δεν παίρνω… θέση για τα τηλεοπτικά…μαχαιρώματα (Μάνεση, Κακαουνάκη, Καγιά, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα). Εκεί που έκλασαν τα μαχαίρια, δηλαδή, προέκυψαν τα εν λόγω μαχαιρώματα.
Μαντάμ ή που με υποτιμάτε ή που δεν είστε τόσο μαντάμ και παίζετε παιχνιδάκια. Αν νομίζετε ότι ο κόσμος κοιμάται και ξυπνάει με αυτά, με τρομάζει το γεγονός ότι ψηφίζετε. Αρκετά με το σκατατζίδικο και αν δεν με ξαναπροτιμήσετε κυρία, θα ξαγρυπνήσω κανά δυο βράδια, αλλά θα το αντέξω.

ΥΓ2: Ζητώ ταπεινά συγνώμη που δεν απαντώ στα – όπως πάντα – πετιμεζάτα και καραμπουμπούμ σχόλια σας. Από τη μία ένα προβληματάκι υγείας, από την άλλη μία ψιλή μελαγχολία και στη μέση ένα τρελό πατιλίκι στο κοπτοραπτείο, με αναγκάζει να βλέπω και να μην απαντώ, που δεν είναι και του χαρακτήρος μου. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία για να κάνω «ντου» στα δικά σας τα blogo- σπιτάκια.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: cityofathens.gr

31 σχόλια:

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Άστα, εμένα μια μετακόμιση με έσωσε... είναι όλα κοντά και πας με τα πόδια. Μόνο η δουλειά μου είναι 30 χλμ μακριά και μάντεψε, το κάνω σε... (κρατήσου) 20 λεπτά! Πρωτεύουσα σου λέει ο άλλος. Την αγαπώ γιατί μεγάλωσα σε αυτή, αλλά κάτι τέτοιες ώρες δεν αντέχεται...

anepidoti είπε...

μη τυχόν και ξαναπεράσει από κει αυτή η κυρία και πει ανοησίες και είσαι και μελαγχολική κι έχεις και τα τραίνα και τα βαπόρια του ελλαδιστάν!
έχεις και το ραφείο...καλά είπα εγώ, δεν σε νιώθω στα καλύτερα, να σε προσέχεις σε παρακαλώ!!
μου φαίνεται θ' αρχίσω τα χαρούμενα, άντε!
-μεταξύ μας, διοχετεύω την ψιλομπίχλα στο γραπτό και στο real μια χαρά!για δοκίμασέ το!-
φιλιά πολλά στα άξια χέρια της γειτονιάς!

Coco είπε...

και μετά μου λέτε ότι εγώ είμαι αχαλίνωτη με το ποδήλατο! μα η κατάσταση είναι αχαλίνωτη!
(το... ταμπόν, χαχαχαχαχα)

περαστικά και ορεξάτα!

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

λα λαλαλα λαλαλα στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε τραίνα. Ασε που μας έχουν βάλει και κάτι ηλεκτρονικές ταμπελίτσες που λένε σε πόση ώρα ακριβώς θα έρθει το λεοφορείο ,που-μα τη παναγια-έρχεται όταν λέει, αλλά εμείς αλλιώς μαθημένοι, χαζεύαμε τις εφημεριδες στο παραπλεύρον περίπτερο και μετά λάχα λάχα να το προλάβουμε στην επόμενη στάση!
Καλημέρα και περαστικά

monahikoslikos είπε...

Και γιατί δεν διαμένεις στο εξοχικό σου στην Εκάλη μέχρι να τελείωσουν τα έργα και να τσουλήσουν τα τρένα?

faraona είπε...

Η συνταγή που σου δίνει η ανεπίδοτη ειναι άψογη!!!
Εύχομαι γρήγορη ανάκαμψη.
Αναστάσιμα κούλουμα έρχονται...τι στο καλό!?

venceremos είπε...

Ειμαι απο επαρχία μάτια μου
δεν γνωρίζω απ αυτά...
Όποτε 'ερχομαι Αθήνα για δουλειές, προχωράω με σπρώχνουνε και σπρώχνω...
Ασε που ξεχνάω να βγάλω εισητηριο και όταν βγάζω, ξεχνάω να το κτυπήσω.
ψάχνω να βρω τις στάσεις, ψάχνω για ταξί, πάντα απο αντίθετη θέση και δεν με παίρνει κανένας....
δεν φτουράει το γαζί λέμε...
καλο Σ.Κ
φιλιά καρυστινά

dsquared είπε...

Ακου φάση. Πηγαινα απο κάπου σε κάπου και κανει το κωλοτρενο σταση στην Ομονοια. Ακουμε φωνες και βλπεπουμε καμια 300σαρια ζωντοβολα μιας ομαδας να σκουζουν και καμια 50αρια ματ απο διπλα. Ηταν να πανε τα ανεγκεφαλα κλανιδια στον αγωνα της ομαδος τους. Και τι γινεται ρε μαλακα? Μας κατεβαζουν ολους απο το συρμό και βάζουν μεσα τα κωλοπαιδα και τους ματατζιδες.. Αι και γαμηθητε! Περιμεναμε μετα ενα τεταρτο για το επόμενο. Η λύση που προτεινω εγω σε ολο αυτο είναι το διτροχο...
ΕΕπίσης.. υπαρχουν ακομα άτομα που ασχολουνται και πιστευουν οτι αρχιδι βλέπουν στην ΤΒ? Και δεν εννοω ατομα πανω απο 50 που εχουν και μια δικαιολογία (που και αυτα δεν θα έπρεπε)...
Αν ναι να τους απογορευτει η ψήφος όπως είπες αλλα και η ικανοτητα να τεκνοποιούν!
Ανεγκέφαλα ανθρωποειδή!
DAN

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Οι δρόμοι του συρμού ,δρόμοι της φωτιάς στα μπατζάκια μας. Δρομολογείστε την Ανοιξη παντού!

tantoguanto είπε...

Λοιπόν η λύση είναι να αντιγράψουμε τους Εγγλέζους η είδηση (μαλακία)είναι αυτή:.Τα παθιασμένα φιλιά ηττήθηκαν στη μάχη με την... ακρίβεια των δρομολογίων, σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό της Βρετανίας όπου από την Δευτέρα απαγορεύεται στους ταξιδιώτες να φιλιούνται για να μην καθυστερούν τα τρένα. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Αντε περαστικά μας!

agrampelli είπε...

Επαρχιώτισα και γώ,που να ξέρω από τέτοια!Σε 5 λεπτάκια,βρίσκομαι για καφέ στην κολλητή μου,σε δέκα στην δουλειά μου και ΑΝ θέλω να περπατήσω,όλες οι ομορφιές της φύσης δίπλα μου είναι!
Αυτό,για να ζηλέψετε σεις οι Αθηναίοι,γιατί χθες είχα μια πρόσκληση για θέατρο στας Αθήνας,και πολύ σας ζήλεψα!!!!
Φιλιά,καλημέρα,και αγκαλιά μεγάάάλη...

Swell είπε...

It's not the fucking trains, my dear, it's the fucking minds people have. Fuck it!

anna είπε...

Τελικά ούτε με τρένο???Ευτυχώς δε με βολεύει!!!Κυρία τη λες αυτή???Που τα μαθαίνει τόσα???Κυράτσα και πολύ!!!Φιλιά και καλό κουράγιο!!!

ΣΑΝ είπε...

και μετά σου λέει χρησιμοποίησε τις συγκοινωνίες, άσε το αυτοκίνητο.. οι μετακινήσεις είναι ό,τι χειρότερο έχει η αθήνα. να θες να πας κάπου, να συναντήσεις κάποιον, και να μην το κάνεις λόγω κίνησης, πάρκινγκ, ή κακών συγκοινωνιών..

[η ρουφιάνα, το τσουλάκι, τί κάνει;;]

gnostosagnostos είπε...

πες ενα πραγμα που να παει καλα στο ελλαντα βρε?(εκτος απο τα λεωφορια στο σαλονικα που λεει και το ασετον):P

Από μικρό κι από τρελό είπε...

Πόσο χαίρομαι που το πρόβλημά μου εκφράζζεται κ από άλλους!
Πριν 10 μέρες το έθιξα κι εγώ από το δικό μου μπλογκ, διότι χρησιμοποιώ πάνω απο 4 διαδρομές καθημερινά το τραίνο κ έπεσα κ θύμα ληστείας μέσα στο βαγόνι.
Αυτές οι καθυστερήσεις έχουν καταντήσει πλέον γραφικές...
Το αποφάσισα!
Θα πάρω παπί να πηγαίνω στη δουλειά!


σματς!

ritsmas είπε...

αχ μικρο μου, κι εγω μελαγχολία εχω και λίγο αρρωστούλα είμαι..αστα..κρατα με να σε κρατώ να περνάμε τον καιρό....

Artanis είπε...

Αρρωστούλα είσαι καλή μου;Περαστικά πολλά...Και μην κάθεσαι και στεναχωριέσαιή νευριάζεις...Να προσπαθείς να ξεκουράζεσαι και να ξεδίνεις και λίγο...
καλημέρα και καλή βδομάδα

KitsosMitsos είπε...

Περαστικά να είναι όλα βρε κοπελιά!
Τα φιλιά μου!

Jparalias ή απλά...Γιάννης είπε...

Η μόνη συγκοινωνία που πρέπει να εμπιστεύεσαι στο Ελλαδιστάν είναι...τα ποδαράκια σου (όσο σε παίρνουν, βέβαια, μια η νηστεία, μια η οικονομία)!! Όλα τα άλλα είναι τζόγος (προβλέπεις αν ταξιδεύσεις και σε πόση ώρα θα φτάσεις). Ας ανοίξουμε και κανένα αντίστοιχο γραφείο στοιχημάτων!!

Artanis είπε...

Καλή μου μην αγχώνεσαι...Έχω κάτι για σένα στο μπλογκ, ένα πανέμορφο λουλουδάκι που το κάνεις τσαγάκι και το δινεις σ΄αυτούς που σε ταλαιπωρούν...
ΛΟλ, λολ, λολ, λολ, λολ...
Καλά να περνάς, αν έχεις χρόνο έλα να δεις...
Σε φιλώ...

Side21 είπε...

Ένας απ' τους λόγους
που αποφεύγω την Αθήνα
όπως ο Διάολος το λιβάνι ...
είναι κι οι συγκοινωνίες
Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ε Σ !!!
Μια βόλτα στο Βερολίνο πρόσφατα
αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές
πρωτεύουσες μας πείθει αμέσως
πως ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα ...
Περαστικά στην υγεία σου ...
και γενικά σε όλα τα λοιπά ...
και Καλό Απρίλη ...

Ανώνυμος είπε...

Καλλιθέα - Κηφισιά δυόμισι ώρες!









το διασκεδασα ομως!
καλημερες και καυλο μηνα μωρο μου!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, εσύ δηλαδή πέτυχες ανακοίνωση που έλεγε ότι "ο συρμός διέρχεται άνευ στάσης από το Θησείο"?
Γιατί εγώ έχω πετύχει μόνο μια αγριοφωνάρα που λέει "ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ!", και φυσικά μόνο στα Ελληνικά. Ο τουρίστας να πάει να μάθει, δεν είναι και δύσκολη γλώσσα....
Επίσης, ποτέ δεν κατάλαβα γιατι δε γίνεται στάση στο Θησείο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ είπε...

Πρίν από λίγες μέρες επέστρεψα από το μοναχικό κόσμο της συγγραφής. Το
"προϊόν", βρίσκεται στη διαδικασία της επιμέλειας και εκτύπωσης κ' εγώ βγήκα πάλι στον κόσμο της "λογι
κής" και όχι της φαντασίας.
Επισκέφθηκα, με τη γνωστή εκτίμηση και συμπάθεια, το ραφείο σου και εντυπωσιάστηκα και πάλι.
Επαναλαμβάνω την άποψη μου. Γράφεις
αληθινά διαμάντια.

K@terin@ είπε...

Χαίρομαι τόσο πολύ που στην δουλειά μου πάω με τα πόδια που σκέφτομαι την πιθανότητα οτι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αλλάξω και με πιάνει κατάθλιψη !!!

υπομονή , σκέψου και την πιθανότητα να πάρεις ποδήλατο! Τώρα θα μου πείς που να κυκλοφορήσεις ? Θα σε φάνε αλλά .. τι άλλο να κάνεις ?

ritsmas είπε...

Πρώτα πρωτα περαστικούλια σου και δευτερον, μην απαντάς, αν δεν αισθάνεσαι καλά, αν δεν μπορείς. Εμείς ερχόμαστε, διαβάζουμε, περιμένουμε πότε να γράψεις αυτά τα έξυπνάδικα και φρεσκαδουράδικα που γραφεις και προχωράμε.Οταν θασαι έτοιμη ολα θα πάρουν το δρόμο τους...
φιλια πολλά και αγάπη
ριτς

Stavrovelonias είπε...

POU EISAI KOPTORAPTOU ME TA EPIPOLAIA SXOLIA SOU STO MEDIABLOG.POU NA DEIS POU 'KATI PSINETAI' ME PANW APO 20% STO NEANIKO KOINO KAI 2i-3i THESI STO TOTAL.POU EISAI NTE??

koptoraptou είπε...

Καλησπέρα σε όλους!!!
Ευχαριστώ για τις ευχές, τα χάδια, τα αγαπησιάρικα.
Όσο για τον τελευταίο που θέλει να σταυρώσει και βελόνα, ένα θα πω: το να είσαι ταγμένος κάπου δεν είναι κακό. Το να είσαι τσιράκι είναι θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Εδω ο κοσμος καιγεται και ο αλλος ασχολειται με τις κλαπαρχιδιες της κουζινας. Κοπτοραπτου γύρνα πισω να γελάσει το χειλι μας! Πολλα φιλια απο Θεσσαλονικη!

el Romandante είπε...

γεια σου κοπτοραπτού,
δε ξέρω αν έχεις βρεθεί ποτέ στην circle line σε ώρα αιχμής στο μετρό του Λονδίνου... μπροστά της ο ηλεκτρικός μοιάζει με χαρούμενο καρουζέλ!