Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Όλα τέλεια (στο Στρουμφοχωριό)

Αυτό που όλοι πέφτουν από τα σύννεφα, μπορεί να με κάνει τρελή. Είχε λέει σελίδα στο Διαδίκτυο ο νεαρός που μπούκαρε στον ΟΑΕΔ ζωσμένος με κουμπούρια. Γιατί άραγε; Από τα σύννεφα πέφτουν και οι τρελόγιατροι και οι εκφωνητάδες.
Μα αφού όλα είναι τόσο ωραία στη ζωή μας, γιατί άραγε να υπάρχει κόσμος που θέλει να ανατινάξει 10 οικοδομικά τετράγωνα για να ‘ρθει στα ίσια του;
Έλα μου ντε…
Εδώ τον διπλανό μας στο λεωφορείο τον βλέπουμε σαν εχθρό και του απευθυνόμαστε σα να είναι το σκατό μας.
«Κουμπωμένοι» μπαίνουμε, «κουμπωμένοι» βγαίνουμε. Κρυόκωλοι, αγέλαστοι, αγενείς, νομίζουμε ότι οι άλλοι μας χρωστάνε, ότι μας έχουν κάποια υποχρέωση.
Σαν κάτι ανορεξικές κλανιές της Αρείας φυλής τριγυρίζουμε και κοιτάμε με μισό μάτι τον μετανάστη, τον τσιγγάνο, τον ζητιάνο.
Διότι εμείς είμεθα καλύτεροι.
Κι οι κανάλες τη βιολάρα τους. Ο «πακιστανός», ο «γεωργιανός», ο «τύπος από την Αμπχαζία», ο «κομπλεξικός», ο «ψυχάκιας».
Αυτά δεν είναι ειδήσεις. Πολυβολεία ταμπέλας είναι, αλλά για τον μαλάκα τον Έλληνα και τον Ελληνάρα σπανίως θα ακούσεις κακή κουβέντα από τους ανυποψίαστους κατοίκους του Στρουμφοχωριού.
Οι οποίοι εκεί! Έχουν μείνει με την απορία. "Μα γιατί;"
Σωστά. Αφού όλα είναι τέλεια.


Πι Ες: Γιορτάρες μέρες έρχονται θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα δωράκι και να προτείνω δύο βιβλία, έτσι για να φχαριστηθεί η ψυχούλα μας. Και τα δύο του Σεπούλβεδα είναι. «Ένας γέρος που διάβαζε ιστορίες αγάπης» είναι το ένα και η «Ιστορία του Γάτου που έμαθε έναν γλάρο να πετάει» είναι το άλλο. Διαβάστε τα και θα με θυμηθείτε.

39 σχόλια:

agrampelli είπε...

Έτσι! Μα ακριβώς έτσι είναι!
Με ξαφνιάζει και με τρομάζει βέβαια, το πως και το γιατί υπάρχουν όπλα,τόσο εύκολα διαθέσιμα στα χέρια του οποιουδήποτε που αποφασίζει να σκοτώσει και να σκοτωθεί.
Και αυτό δεν είναι ασήμαντο.
Καλησπέρα...

anepidoti είπε...

γλυκειά μου χώστρια!!!
αύριο πρωί αγοράζω τα βιβλία..που θα βγω για καφέ...ωχ! όχι για καφέ...θα μας σκοτώσει ο καφάτος! ;-)
αποφεύγω και να σχολιάσω επί της ουσίας...τρέμει η ψυχή μου πως δρομολογήθηκε νέος τρόπος και στο ελλαδιστάν!
όσο για την ουσία...νομίζω είναι αργά να προλάβουμε κάτι...δυστυχώς, το λέω και σπαράζει το μέσα μου!

Stavrovelonias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
koptoraptou είπε...

Πρώτον καλησπέρα σε όλους!

Αγράμπελη, άσ' τα να πάνε. Δεν θέλω να το σκέφτομαι.

Ανεπίδοτη, γλυκειά μου, γι' αυτά ειδικώς τα δύο βιβλία δεν θα τα μετανιώσεις τα λεφτά σου. Προσωπικά είχα καιρό να διαβάσω κάτι που πραγματικά να με αγγίξει.

Κύριε Stavrovelonia, προσωπικά σε εμένα δεν έχετε να κάνετε καμία χάρη. Ποσώς με απασχολεί αν είστε, γίνετε, θα γίνετε. Και τη λύπη μου την κρατώ για σημαντικότερα πράγματα. Μπαίνω στη διαδικασία να σας απαντήσω, για έναν και μόνο λόγο. Το "γυρίστε το σας κάηκε" δεν έχει να κάνει μόνο με τα νούμερα τηλεθέασης. Ποσώς με απασχολεί αν άντρες ηλικίας 15-24 δίνουν ένα 39,5% στη συγκεκριμένη εκπομπή (εφ' όσον τόσο αγαπάτε τα νούμερα). Εμένα με απασχολεί η περαιτέρω αποδύναμωση των δελτίων ειδήσεων. Στο Mega έχουν ένα συγκεκριμένο βιολί, στο Alter μονοθεματικά, στο Star ζήτω η... νεολαία και στον Alpha... αυτό. Αυτο είναι το ζητημα μου και κατά τα λοιπά δεν πα' να κάνει και 82%. Οι τηλεθεατές είμεθα καλόβολα όντα, συνηθίζουμε εύκολα και αγαπάμε ευκολότερα(τα ευμάσητα κατά τα ευπώλητα). Αν πρέπει να ζητήσω συγνώμη σε εσάς προσωπικά που με λούζετε ως επιπόλαιη και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, λυπάμαι αλλά δεν θα το κάνω. Έχετε την άποψη σας, έχω τη δική μου. Σε περίπτωση που δεν σας κάνω, ξέρετε που να βρείτε αυτό που θέλετε. Να 'στε καλά και καλό βράδυ.

koptoraptou είπε...

Θεσσαλονικιέ, μη μου άγχεσαι. Εδώ στο Άθενς είμεθα αψείς και χωρίς να παίρνουμε ποσοστά. Την καλησπέρα μου.

Tzeve είπε...

καλημέρα..δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο...πάντα πέφτουμε από τα σύννεφα...

και η ζωη στο στρουμφοχωριο συνεχιζεται...

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Δε μπορώ να καταλάβω πού βλέπεις το πρόβλημα!...

Αφού αυτοί που έχουν θέση ισχύος είναι πολύ ηλίθιοι και άπληστοι για να κάνουν κάτι!...

Άρα, αυτοί καλά κι εμείς στην τύχη μας!...

monahikoslikos είπε...

Κι όμως αν το καλοσκεφτείς, φέτος, συμμαχήσανε τα σύμπαντα για να κάνουμε ήρεμο Πάσχα εμείς οι ταπεινοί υπήκοοι του Στρουμφοχωριού.
Άλλος ένας Πακιστανός, Αλβανός ή δεν ξέρω ποιας εθνικότητας ταλαίπωρος να ρίξει καμιά πιστολιά και πάει την πηδήσαμε...
Θα φάμε φτηνό ...οβελία.
Για σκέψου πόσο θα είχε πετάξει η τιμή του αρνιού και του κατσικιού αν δεν υπήρχαν οι Παυλίδηδες, οι Αμπχάζιοι και οι γκαζάκηδες που βάλαν στόχο της εκλησιές και έχουν να γεμίζουν οι μαρκουτσοφόροι και οι παραθυράτοι το χρόνο τους?

Γιαννης Καφατος / u-hoo είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιαννης Καφατος / u-hoo είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Και γω θα συμφωνίσω μαζί σου!
Είναι δικαίωμά μας να έχουμε άποψη και να τη λέμε φωναχτά! Είμαστε σκεπτόμενοι και ξέρουμε τι μας γίνεται, αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους πρόβλημά τους! Α και καμία δουλειά δεν είναι ντροπή γιατί υπάρχει κατάρτηση και ξέρουμε τι κάνουμε. Ορισμένοι χωρίς προσόντα μπαίνουν σε καίριες θέσεις και δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα, επειδή έχουν μπάρμπα στην Κορώνη..... Την καλημέρα μου!!!

Eva Stamou είπε...

Η λεπτομερής 'αναπαράσταση' πράξεων βίας από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ οδηγούν σε περισσότερη βία, δημιουργούν μιμητές και συσκοτίζουν τα βαθύτερα αίτια αυτών των φαινομένων. Άλλο η συζήτηση για τις αιτίες και την πρόληψη τέτοιων πράξεων και άλλο οι επαναλαμβανόμενες περιγραφές του ίδιου του γεγονότος προς ενίσχυση της τηλεθέασης.

Καλό Σαββατοκύριακο

Cartman είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Sophia Kollia είπε...

Δεν συμφωνώ καθόλου!!
1. Δεν ξέρουμε γιατί το έκανε! Το γράμμα δεν φτάνει για να κάνουμε διάγνωση! Το καταλαβαίνεις το γιατί νομίζω.
Η συμπεριφορά του δημοσίου απεναντί μου, του ταμείου μου, των πελατών μου, κλπ. δεν είναι καλύτερη από αυτή που περιγράφεις. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΚΑΙΟΛΟΓΙΑ-ΕΞΗΓΗΣΗ.
Ας προσέχουμε τι λέμε, δεν ξέρεις ποιός διαβάζει, πως τα πέρνει, και το τελευταίο που θα θέλαμε, είναι ένα παιδί να πιστέψει ότι υπάρχει δικαιολογία για φόνο, επειδή δεν του φερόμαστε σαν πρίγκιπα, γιατί εμένα πάντως μέχρι τώρα, κανείς δεν μου έχει φερθεί έτσι! Είμαι Ελληνίδα..ααα! είμαι από χωριό!
καλή Κυριακή

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

Θα μείνω στο παιδί.το πόρισμα ήταν σχιζοφρένεια νομίζω.εκεί δεν υπάρχει λογική.τρώμε τις σάρκες μας.

venceremos είπε...

περνάνε μεγάλα ζόρια τα γαζιά τελευταία φιλενάδα..
δεν φτουράνε λέμε!!!!
Καλό Πάσχα
Καλή Ανάσταση
φιλιά Κυριακάτικα

Unknown είπε...

κι εγώ, μένοντας στο παιδί, επιμένω στο θέμα 'κοινωνία' και 'ρατσισμός'.
η σχιζοφρένεια είναι από ό,τι ξέρουμε εμείς που δεν είμαστε γιατροί, μια σοβαρή ασθένεια, όμως
δε σημαίνει
ότι κάθε σχιζοφρενής υπάρχει ενδεχόμενο να αρπάξει κουμπούρες και να σκοτώσει.
τα ταμπού της κοινωνίας, που φυσικά και είναι και ταμπού της οικογένειας πολλές φορές (τα πολλά 'και' είναι πλεονασμός, αλλά όχι μόνο),
οδηγούν στην απομόνωση και αυτά,
τον πάσχοντα, που γίνεται θύμα, και αποφασίζει να γίνει θύτης.
η ψυχική υγεία στη χωρα μας έχει μείνει πολύ πίσω.

de profundis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
faraona είπε...

Κοπτοραπτού μου καλή Πασχαλιά να έχουμε και να σουβλίσουμε νόστιμα κρεατάκια μια και δεν μπορούμε να σουβλίσουμε μερικά ανθρωπάρια σαν αυτά που ανέφερες...
Πολλα φιλια!

Άρπαγος είπε...

Το θλιβερό είναι όλες οι σκέψεις και οι κριτικές που εκφράζονται επισημαίνουν διαρκώς μια ανεξέλεγκτη κατάσταση που βαίνει διαρκώς διογκούμενη, δρομολογημένη από ανθρώπους που νομίζουν πως κρατούν το Άγιο Δισκοπότηρο της αλήθειας ή που εξυπηρετούν κάποιους που νομίζουν πως το κρατούν.
Και όσοι επιστρατεύουν τη φωνή και τη σκέψη τους κάπου θα λουφάξουν τελικά, αηδιασμένοι από την απόγνωση και τον παράλογο βούρκο που τους περιβάλλει.
Τα προβλήματα εν πολλοίς είναι θεσμικά και πολυεπίπεδα και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα αν δεν μηδενίσουμε το κοντεράκι και αν δεν ξαναδούμε τα πράγματα ξανά και με ένα φρέσκο βλέμμα. Ή θα μηδενίσουμε ή θα πνιγούμε.
Συγνώμη για την πολυλογία μου, Ο ΓΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ είναι πράγματι ένα υπέροχο βιβλίο.
Καλημέρα.

alex_m είπε...

Προσπαθώ ματαίως , να αντιληφθώ το μέγεθος της ηλιθιότητας των "τηλεπροσώπων" .
Είναι αυτά ηλίθια ή εγώ που έστω και παρόλο ότι γνωρίζω το ποιόν τους αλλά και το παρελθόν τους τα παρακολουθώ .
Δεν με εντυπωσίασε καν και το γεγονός της ανάγνωσης από τον "ιό" για την προτροπή σε σύσταση ομάδων αυτοάμυνας ή κάτι τέτοιο .
Δεν με εντυπωσιάζει τίποτα πλέον μάλλον με τρομάζει η ιδέα που έχω αρχίσει να εμπεδώνω .
Γ..ώ τον ρατσισμό μας !

Jimmy19 είπε...

Καλησπέρα!
Είμαι 19 χρονών, κάτοικος Εξαρχείων και σε διαβάζω με μια φανατίλα λόγω της μάνας μου που είναι δημοσιογράφος και σ' έχει αδυναμία. Θέλω να σου πω, αν και τελευταία σ' έχω χάσει, μπορεί και να καίγεσαι και συ σαν τη μάνα μου που τρέχει και δεν φτάνει, ότι σ' αυτό που περιγράφεις είμαι αέρα μαζί σου. Στο σχολείο που πήγαινα πολλά παιδιά έμειναν με την πλάτη στον τοίχο επειδή κάποιος τους φώναζε κοντούς, μαλάκες, φυτά, nerds, παπαρόπαιδα, ψυχάκιες και άλλες τέτοιες ομορφιές. Πριν από δύο εβδομάδες συνάντησα έναν τέτοιο συμμαθητή μου, κλειστό και φοβισμένο, σχεδόν έξοργισμένο όμως καθώς αυτό το παρατσούκλι, αυτή η ταμπέλα που λες κι εσύ τον ακολούθησε μέχρι το ΑΕΙ που πέρασε. Διαφωνώ με τη Σοφία. Δεν ζητάει κανεις από κανέναν να μεγαλώνει σαν πρίγκιπας. Είμαστε όμως τόσο συνηθισμένοι να ζούμε με τον χαρακτηρισμό, με το παρατσούκλι, με το δάχτυλο τεντωμένο σαν τον ρουφιάνο που από ένα σημείο και μετά θεώρούμε επικίνδυνο όποιον δεν το κάνει.
Και επειδή σε διαβάζουν και ... μικρά παιδιά, θέλω να σου πω ότι φέτος δίνω για δεύτερη φορά πανελλήνιες. Για να μην πεις ότι κοκκίνησες απλώς σου λέω ότι την απογοήτευση της πρώτης αποτυχημένης φοράς τη νίκησε ένα σου κείμενο. Το ποιο δεν έχει σημασία. Αυτά τα ολίγα, συγνώμη για την πολυλογία, η μάνα μου λέει ότι την τρελαίνω, και ελπιζω σε καλύτερες μέρες και πιο συχνή σου παρουσία. Πολλά φιλιά!

* A, με λένε Δημήτρη, αλλά αυτό μάλλον θα το κατάλαβες.

vatraxokoritso είπε...

Με όλα αυτά που συμβαίνουν έχω τρομάξει, κουραστεί και κορεστεί... Κι ένα καλό, έχω να ανοίξω τηλεόραση πάνω από μήνα.

Καλές γιορτές.

ΣΑΝ είπε...

γεια σου koptoraptouλα!! την ιστορία του γάτου που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει την έχω διαβάσει κι εγώ, πολύ ωραίο βιβλίο. και μικρό (γι' αυτούς που τους τρομάζουν οι πολλές σελίδες!!).

όπως είπε και ο -σοφός- 19χρονος jimmy, ο ρατσισμός είναι παντού και προς όλους τους "διαφορετικούς". ο γυαλάκιας, ο χοντρός, ο στούμπος, το φυτό, ο βλάκας κτλ. κτλ. και -κλασσικά- ο αλβανός, το πάκι, ο αράπακλας...
ίσως είναι μέσα μας αυτή η αποστροφή για το διαφορετικό, ο φόβος κάποιες φορές, ένα από τα ένστικτα που κουβαλάμε. όμως, αυτό που μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζώα και μας κάνει ανθρώπους, είναι το να μπορούμε να επιβληθούμε στα ένστικτά μας, το να μπορούμε να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και δεν του τα λέμε όπως μας βολεύει.
και φυσικά, όπως είπες kop/tou, βάζοντας μια ταμπέλα στον άλλο, αυτομάτως γινόμαστε καλύτεροι από αυτόν. όταν δε μπορούμε να βρούμε ταμπέλα, αρκεί ένα κακό σχόλιο για τον άλλο για να μας "ανεβάσει"..
τώρα για τα μμε τι να πρωτοπείς.. τα πραγματικά μέσα μαζικής ενημέρωσης/επικοινωνίας υπάρχουν, απλά θέλουν λίιιγο ψάξιμο, δε σερβίρονται..

τέλος, παραφράζοντας θα πω "σκότωσε το ρατσιστή που 'χεις μέσα σου".

καλό πάσχα-διακοπές

Τσουχτρα είπε...

Να πέσουν οι αυτόπτες και οι θεατές απ' τα σύννεφα στ' αλήθεια έστω μια φορά και τότε να δείς γλέντια.... Όσο για την tv έχει και off ακόμα.

Καλησπέρα μοδιστρούλα μου !

ecobubble είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Artanis είπε...

Αρχικά δεν κατάλαβα το περιεχόμενο του ποστ, τώρα βέβαια λυπάμαι που το κατάλαβα...Κρίμα, που ένα άρρωστο και καταπιεσμένο παιδί, αντέδρασε έτσι, πολλοί απο μας εδώ έξω, αν και δεν ανήκουμε σε μετανάστες, μειονότητες η οτιδήποτε άλλο, υποστήκαμε την μείωση, την προσβολή απο συμμαθητές, καθηγητές, γνωστους κι άγνωστους, και μας κρέμασαν ταμπέλες...Δεν αντιδράσαμε έτσι όμως, αν και όλα τα κουβαλάμε μέσα μας...Εξαρτάται απο το πόσο αντέχουμε, και καμιά φορά είναι και θέμα χημείας του εγκεφάλου μας, και όχι αποκλειστικά ζήτημα δύναμης χαρακτήρα...Τουλάχιστον οι τραυματίες αναρρώνουν ταχύτατα...
Τεσπα, εγώ πέρασα για να σου αφήσω τις ευχές μου:
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα...Να περάσεις τέλεια...Σε φιλώ...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μάγισσα Κίρκη είπε...

Συμφωνώ σε όλα αν και θεωρώ πως ο Έλληνας ή ο οποιασδήποτε καταγωγής άνθρωπος είναι κουμπωμένος σήμερα δεν έχει και εντελώς άδικο....τις ευχές μου :)

nikos είπε...

καλο πάσχα

Coco είπε...

O Σεπούλβεδα ωραίος -
Τώρα διαβάζω το Mason & Dixon του Pynchon, πολύ το διασκεδάζω -
κι άμα βρω χρόνο από αυτόν που σκορπάω μιας και δεν βλέπω TV και μού περισσεύει, θα γράψω το "Ένας γέρος που κόλλαγε ανακοινώσεις στο ασανσέρ"!
Καλή Ανάσταση!!

Side21 είπε...

Εμ τα άλλα "ονόματα" τα ..
σχετικά με την ηλικία μας.
"Η τριανταπεντάχρονη - ο εικοσιοκτάχρονος"
Σε λίγο θα μας δώσουν από έναν αριθμό ...
Τις θερμές ευχές μου για μια …
ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ με χαρά, υγεία, αγάπη κι ανθρωπιά …

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Unknown είπε...

καλό πάσχα κι όλα τα καλά,
αγαπημένη μας κοφτοραφτού!
χρόνια πολλά, γεμάτα πολλά πολλά ράμματα για διάφορες γούνες!

KitsosMitsos είπε...

Περιμένω ακόμη να μου στείλεις τα βιβλία-δώρο που μας υποσχέθηκες! Χαχα!
Τις ευχές μου...
Καλημέρα

koptoraptou είπε...

Προφανώς το πληροφορηθήκατε άπαντες, αλλά Χριστός Ανέστη! Ευχαριστώ για τις ευχές, τα καλά λόγια και ελπίζω να περάσατε όλοι βοσκοπουλικά, κοινως¨"ανεπανάληπτα"!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ Ο ΛΟΥΙΣ :p
Το Πάσχα μου ήταν απογοητευτικό, από τα 3 βιβλία τα 2 ήταν για τις απόκριες (από αυτά που τους αξίζει να τα κάνεις χαρτοπόλεμο)