Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Λιποδιαλυτίκ - γλουτοανορθωτίκ

Αν είσαι λίγο ευαίσθητος άνθρωπος, μπορείς να παραφρονήσεις.
Από τη μία κάθε χρόνο το ίδιο χάλι. Απρίλη – Μάη μήνα πλακώνουν οι διαφημίσεις με τις χάπες, τις κρέμες, τα κέντρα αδυνατίσματος και τους ορούς κατά της κυτταρίτιδας και ένα ασυμμαζευτουάρ σκυλολόι να σου τάζει θεϊκούς κώλους (αδύνατους βεβαίως) και μέση δαχτυλήθρα.
Από την άλλη, έχεις όλον ετούτο τον μαγειρικό εσμό, εδώ να ψήνεται, αλλού να γίνεται η γλυκιά αλχημεία, παρέκει να μη συχωριούνται οι μπουκιές σου (που είναι και πολλές) και στη μέση να έχεις όλες αυτές τις σιχαμένες ψηλόλιγνες να σου εμφανίζονται με ξώβυζα, ξώπλατα και διαβολόστενα μες τη μούρη που να μη μπορείς να ησυχάσεις (εσύ, ο ευαίσθητος άνθρωπος που θες να παραφρονήσεις γιατί: θες να πάρεις τα χάπια για να γίνεις συλφίς, αλλά θες να κάνεις κι εκείνη τη συνταγή του Παρλιάρου με την όρθια μπανάνα, την οποία θα χλαπακιάσεις σαν λιμασμένος από καιρό. Αλλά μετά δεν θα χωράς, όχι στο τζην, ούτε στην κελεμπία του Ντέμη Ρούσου μετά τους Αφροντάιτις Τσάιλντ).
Και μέσα στον κακό χαμό, εκεί που δεν μπορείς να κάνεις δίαιτα γιατί τρέχεις που τρέχεις σαν τον Λούη όλη μέρα, μην ψοφήσεις κι όρθια δεν κάνει, σου σκάνε μες στη μούρη τα ρεπορτάζ για τις ανορεξικές.
Πες μου παιδί μου, πως σκατά γίνεσαι ανορεξικός; Και γιατί εγώ δεν τα καταφέρνω; Γιατί εσένα σου κόβεται η όρεξη μαχαίρι και εγώ μετά από δύο ώρες δουλειάς μόνο (!), θέλω να φάω το φαί μου, το δικό σου και τον μάγειρα μαζί;
Επίσης, θέλω να βρεθεί ένας (ΕΝΑΣ!) απ’ όλους αυτούς τους απατεώνες που τάζουν ότι χάνονται 20 πόντοι σε 10 μέρες και να μου εξηγήσει τα εξής (γιατί μου τα ‘χουνε κάνει τούμπανο πρωινάδικα, μεσημβρινάδικα και λοιπά κωλάδικα):
- Τι είναι οι κατεχίνες (έχουν καμία σχέση με τις δραμαμίνες);
- Γιατί όλες οι χθεσινές καλντεριμιτζούδες και σημερινές αισθητικοί δεν λένε «κυτταρίτιδα», αλλά «φλοιός πορτοκαλιού»;
- Ποιος παπάρας είπε ότι αν πίνεις πολύ νερό, αδυνατίζεις; (Σ’ εμένα μόνο ακατάσχετο κατούρημα φέρνει και φούσκωμα του θανατά!)
- Που σκατά είναι αυτό το 81% του κοινού που δοκίμασε την τάδε λιποδιαλυτίκ – γλουτοανορθωτίκ κρέμα και έμεινε ικανοποιημένο; Θέλω να το βρω για το ρωτήσω κάτι θεματάκια που ‘χω μαζέψει…
- Οι δίαιτες απευθύνονται σε νορμάλ ανθρώπους; Που τρέχουν και δουλεύουν ολημέρα; Ή σε κυρίες που ξύνουν ξυστό ξαπλωμένες και με έναν κύριο από την Αμαζονία από πάνω τους, να κάνει αέρα κοπανιστό στο βρακί τους;
- Πως είναι δυνατόν να δουλεύεις 16 ώρες την ημέρα και να πηγαίνεις γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα; (Πως;)
- Πως είναι δυνατόν να κόβεις τα τηγανητά, τις μασαμπούκες και τα ξύδια και να παχαίνεις; (Μόνο σ' εμένα συμβαίνει αυτό ή είμαστε πολλοί;)
- Πως ζουν όλες αυτές οι μουρλές που βγαίνουν σε λάιφ στάιλ τυπωμένες κλαπαρχιδιές και λένε ότι τρώνε όλη μέρα μια πατάτα και ένα μαρουλόφυλλο;
- Γιατί δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό της Καγιά να τελειώνει τη μέρα της με επιδόρπιο ένα ξερό κράκερ; Τι λάθος μεγάλωνε η μάνα μου τόσα χρόνια;
- Πως θα ζήσω με τέτοιο ψυχοβγάλτη μεταβολισμό;
- ΠΩΣ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΟΡΕΞΗ; ΠΩΣ;;;;


Όπως γίνεται αντιληπτό, και από την αγωνία των ερωτημάτων που διατυπώνω, έκανα μια κυριακάτικη απόπειρα να καθαρίσω τη ντουλάπα. Γιου νόου. Ανεβάζεις χειμωνιάτικα, κατεβάζεις καλοκαιρινά. Και διαπίστωσα ότι το σπίτι μου έρχεται... στενό.
Βέβαια, είχα την απαίτηση να χωρέσω σε τζην που έχω από τα 17 μου (μη λέμε μαλακίες), αλλά σε γενικές γραμμές αισθάνθηκα μια δυσφορία, ένα στένεμα, ένα φέρτε μου τον Μαμαλάκη να τον δείρω που με τόσες συνταγές ήρθα και έγινα φοράδα.
Μόνη παρηγοριά η ζυγαριά (τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου) κι η Μανούλα («βρε παιδί μου, τόσες φορές που τα ‘χουμε πλύνει, μπήκανε κι αυτά!»).
Τα «αυτά» πάλι, είχαν άλλη άποψη γι’ αυτό και εχαρίσθησαν.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: i.ehow.com

23 σχόλια:

dsquared είπε...

katixines
to lipon aftes ine kati xines pou tis perneis kai sou peftei to lipidio. prepei na voskoun sti mpaniera sou meta tis 6 to apogioma kai na tis taizeis ximo sardelas kai pagoto.
Me tis parapano proipotheseis doulevoun ola afta ta lipodialitika. Alios ton poulo kai ton xino mazi.
Ela mantammm
sta mme douleveis de ksereis apo mousi kai diafimisi ..tou kolou?
ena ine to giatriko kai legete fermouar..esi tha ksereis alloste
DAN

Artanis είπε...

ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑΧ,ΑΧ,ΧΑ...
Ομοίως καλή μου, ομοίως...Αλλά ευτυχώς έρχεται χειμώνας εδώ...
Φιλιά πολλά απο ΝΖ...

monahikoslikos είπε...

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κώλους φιλενάδα.
Άμα δουλεύεις από τ΄ αξημέρωτα και τρέχεις σαν το Βέγγο όλη μέρα θέλει σανό το ζωντανό για να σταθεί στα πόδια του γιατί αν συνηθίσει στα κρακεράκια της Καγιά θα πάει σαν τον γάϊδαρο του Χότζα αν έχεις ακουστά.
Οπότε μην το ψάχνεις...

anepidoti είπε...

εσύ που είσαι στα...κοπτοραφεία δεν βρήκες την λύση;;;;
τι να πούμε και οι απλές θνητές...
εγώ λέω να μετακομίσουμε στην κούβα όπου η λατρεία των...λιπών είναι άνευ προηγουμένου!
θεές θα είμαστε εκεί!!! μια χαρά! ή στην χειρότερη προς ανατολάς, η χαρά του λίπους!!!
φιλούρες όμορφη!!!

Ανώνυμος είπε...

Βαφτιστήρα, θα μας ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ;;;;
Που ακριβώς τα πήρες τα κιλά παιδί μου;
Που;;;;
Για ν καταλάβω κι εγώ που κοτζαμάν γαιδάρα έγινες κι ακόμη βάζουμε πέτρες στα παλτά σου!

(Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!)

Ο ΝΟΝΟΣ

Έλα και θα σε συγυρίσω: σε περιμένει έμενταλ με διπλή στρώση τυρί !

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

η άλλη λύση είναι να φτιάξεις νέα καρνταρόμπα και να μην ασχολείσαι άλλο αχαχαχαχαχαχαχαχα

Τσουχτρα είπε...

Bάλε τα κρακεράκια της Καγιά δίπλα σε ζουμερά παϊδάκια κι έλα να με πείς για λιποτέτοια και γλουτοάλλα...

Καλημέρα και καλό μήνα μοδιστρούλα μου !

arh είπε...

Αυτό το πλυντήριο φταίει που κάνει τα ρούχα μας να φαίνονται βαπτιστικά.Ολες αυτές οι διαφημίσεις βέβαια δεν απευθύνονται σε φυσιολογικούς ανθρώπους με δουλειά, οικογένεια που θέλει μασαούγκα απο το πρωί μέχρι το βράδυ και ποικιλία.Άντε βρες μου γυναίκα να μπορεί να αντισταθεί σε τέτοιους πειρασμούς τουλάχιστον να δοκιμάσει από λίγο.
Το πιο αστείο βέβαια είναι να βλέπεις ανθρώπους που να μοιάζουν με δίφυλλες ντουλάπες και στομάχι με κοιλιά να θυμίζουν την πλατεία Ομονοίας και να διαφημίζουν ινστιτουτα αδυνατίσματος. Ξέρεις εσύ ανθρώπους από τα ΜΜΕ που και αυτοί βέβαια το εισόδημά τους θέλουν να αυξήσουν, αλλά έλεος!!!!
Τα πάχη μου τα κάλλη μου λέει η παροιμία!!!!

ecobubble είπε...

Στον οργισμένο προβληματισμό σου να προσθέσω και το αλκοόλ..χρόνια μου έλεγαν ότι παχαίνει και εδω και ένα χρόνο που δεν έχω βάλει γουλιά[όχι για λόγους δίαιτας], δεν έχω χάσει δράμι..
Just for the record, η 6η Μαίου είναι παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας. Καλή εβδομάδα.

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Τί στεναγχωριέσαι; Όλες αυτές τις ανορεξικές αν τις δεις από κοντά ούτε για φτύσιμο δεν είναι! Η γυναίκα πρέπει να έχει καμπύλες για να δείχνει όμορφη... Εδώ μέχρι και η Δήμητρα Γαλάνη φαινόταν καρακουκλάρα με τόσο ρετουσάρισμα, όταν έκανε τη φωτογράφιση για το playboy κάποτε... Βγάλε και συ φωτογραφίες σου, ρετουσάρισέ τες και κάτσε να τις θαυμάσεις... είναι απλό....

theorema είπε...

Σας ικετεύω! Αν βρείτε την απάντηση, θα μου την πείτε κι εμένα????... Θα σας ευγνωμονώ για μια ολόκληρη ζωή...

dsquared είπε...

Ακου να δεις τι θα κανεις. Θα πεταξεις οτι ρουχο εχεις που χρονολογει απο το 2004 και πισω. Το φένγκ σούι λεει οτι δεν πρεπει να κραταμε τοσο παλια ρουχα γιατι δεν μας αφηνουν να ξεκωλησουμε απο το παρελθον και να εισελυοθμε δυναμικα στο παρον...

din

Coco είπε...

κατιχίνες είναι οι χήνες που βγαίνουν στην TV και κάνουν κατήχηση να μισήσουμε το πορτοκάλι και ό, τι σχετίζεται με τον φλοιό του πράγμα απαράδεκτον αφού ζούμε εις την χώραν της φαιδράς πορτοκαλέας
γι΄αυτό κλείνουμε την TV
κάνουμε ποδήλατο από μισή ώς μιάμισι ώρα τη μέρα
και μετά τρώμε του σκασμού
πχ. μισό ταψί παστίτσιο σύν 7 εκλεράκια που βρήκα στο ψυγείο
και τα περσινά πουά βρακιά που πήρα από την Τουρκία μόνο με τιράντες κάθονται μην ξεφτιλιστούμε μες την Πατησίων να φανεί το απομέσα βρακί
στρινγκ κατά προτίμηση
ώστε να δείχνει καλύτερα
Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι ώρες πας στο στεκι ;
Τι μέρες ;
Γιατί ποτέ δεν είσαι όταν πάω εγώ ;
Τι με κάνει να πιστεύω ότι αν με δεις θα καταλάβης οτι εγώ είμαι που σου γραφω ;
Ελπίζω να εισα καλα.
Καληνυχτα

Από μικρό κι από τρελό είπε...

Εντάξει! Απλά μπήκες στο μυαλό μου κ κατέγραψες τις σκέψεις μου!

Το πρόβλημά μας είναι κοινό!

Αντε τωρα να βρεις λύση.......



σματς!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Η απάντησή μου στις απορίες σου είναι μία και μοναδική: νυστέρι! Διότι δεν είναι η μέση δαχτυλίδι και ο κώλος μπριγιάν, αν παρατηρήσεις είναι και η υφή του δέρματος...τέτοιο δέρμα δεν είχα ούτε στην κούνια μου όχι η Βίσση στα 55...έλεος!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗ!
Στο μυαλο μου εισαι η πουτανα!
Τι στον πουτσο ειναι αυτες οι κατεχινες μωρη?
Και αυτα τα αντιοξειδωτικά?
Γιατι καθε φορα ανακαλυπτουνε και κατι καινουριο για τις παπαριες που αγοραζουμε?
Λεει η ταδε και η δείνα διαφήμιση: "Κάντε τη δίαιτα των 20 ημερων αντικαθιστοντας 2 γευματα σας με ενα μπολ παπαρια μεντολες"¨/ ποτηρι τσαϊ "κλαιν Μάιν"...και τα λοιπά.
Και ρωταω εγω η αμοιρη θεια!
Αμα γαμω τ φελεκι μου τρωω μια φορα τη μερα, με οτι σκατα και να αντικαταστησω τα υπολοιπα δυο γευματα θα τα χασω τα μπουρδελα τα κιλα μου ετσι και αλλιως.
Δηλαδη πρεπει να παρω το προι¨ον σου βρε μαλακα?
Ασε με συγχιστικα παλι η πουατανα!
[περαν πλάκα ανιψιά...3 ωρες τη μερα γυμναστηριο επι 6 φορες την εβδομαδα,κομμενα ξυδια κομμενα πιτογυρα και πιτσες [και πουτσες επισης] και εχασα 6 κιλα σε ενα μηνα.Αλλα ταλαιπωρια το γαμημενο λεμε!]

Ανώνυμος είπε...

Τόσο έχει προχωρήσει η επιστήμη, δε μπορεί να βρεθεί τρόπος να τρώω εγώ και να παίρνει άλλος τις θερμίδες?
Έτσι θα λυθεί και το πρόβλημα των ανορεξικών και των παιδιών του τρίτου κόσμου (για να δεις και τι αλτρουίστρια είμαι).

Eγώ βέβαια είμαι και τόσο γαδέμω που μόλις αδυνατίσω θα γίνει της μόδας το πάχος. Είναι ήδη τέχνη, δες εδώ :
http://images.google.gr/images?hl=el&q=botero&gbv=2&aq=f&oq=

Unknown είπε...

ΈΜΠΑΙΝΕ ΚΟΥΚΛΑΡΑ!

ΧΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,

ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΗ ΦΟΒΕΡΗ ΓΡΑΦΗ ΣΟΥ!

kopria είπε...

xaxaxaxaxa
Χωρίς γυμναστικ δεν έχει αδυναστικ

KitsosMitsos είπε...

Χαχαχα! Στα πολλά ερωτήματά σου η απάντηση είναι μία: ίσως. Και αυτό είναι βέβαιο! Χαχαχα! Μου'φτιαξες τη διάθεση λέμε!

Ανώνυμος είπε...

φερμουαρ κωνσταντινα μου φερμουαρ στο στομα, ειναι η μονη λυση

μαρικα η σαλονικιά είπε...

Πεστα Χρυσόστομη..πέστα..γαμω τις κυταρίτιδες και τις διαιτες..