Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

"Ζουζούνι"


Ο υπερτασικός ο άνθρωπος – καλή ώρα – ξέρει πως η πίεση του ενοχλεί τα μπαλάκια του Ύψιστου, όταν το πιεσόμετρο δείχνει πάνω από 15.
Ο διαβητικός ο άνθρωπος – όχι καλή ώρα ακόμη – ξέρει ότι το ζάχαρο του κάνει παπαριές, όταν εκείνη η βελονίτσα που μπαίνει στο… ζαχαρόμετρο δείχνει πάνω από 1.10.
Ο ζευγαρωμένος ο άνθρωπος πως σκατά ξέρει ότι βρήκε το άλλο του μισό; Και τι διάολο είναι το άλλο του μισό;
Με τρόμο διαπίστωσα προχθές ότι γύρω μου υπάρχουν τέτοια «μισά» από ζευγάρια που γνωρίστηκαν πριν από ένα μήνα και αποκαλούν το εύρημα τους «έτερον ήμισυ».
Ζευγάρια του μήνα, που θα χωρίσουν σε λιγότερο από μήνα (όχι δεν είμαι κακιά, ούτε μάγα) λένε ότι βρήκαν το άλλο τους μισό και δεν αμφιβάλλουν ούτε στιγμή.
Μιλούν για γάμο (πάνω στο μήνα!), για παιδιά, για χτήματα, για αισθήματα, εκφράζονται πάντα στο πληθυντικό («ξέρετε, εμείς, θα πάμε 3 μέρες στο Καβούρι» και «εμείς δεν τρώμε έξω, τρεφόμαστε υγιεινά», τα κάνουν όλα μαζί (για κανά μήνα…), ταιριάζουν σε όλα, ο ένας κλάνει κι ο άλλος ρουφάει (με το συμπάθειο) και…
Στο μήνα πάνω, (μπορεί και λιγότερο από μήνα) το ένα από τα δύο μισά φεύγει αλαλιασμένο, ψάχνοντας για βουνοκορφή απάτητη και απροσπέλαστη.
Εν τω μεταξύ, στη δουλειά, στους φίλους, τους γνωστούς και τους γείτονες έχει πάει και έχει έρθει περί τις 5 εκ. φορές εκείνος ο σαχλός κτητικός χαρακτηρισμός «ο άντρας μου/ η γυναίκα μου», που το ακούς και από 15χρονα και γίνεται η πέτσα σου ουρανοξύστης από την ανατριχίλα.
Ποιος άντρας σου, παιδί μου; Ποια γυναίκα σου; Ξέρεις τι φαί σιχαίνεται να τρώει; Πως θα είναι σε δυο μήνες από τώρα που θα βαρεθεί να σηκώνεται απ’ το κρεβάτι τρία τέταρτα πριν από σένα για να μην τη δεις με τον μαύρο κύκλο κάτω απ’ το μάτι και φύγεις πηλαλητός απ’ την τρομάρα;
Να, να, αυτά βλέπω κι ακούω και παίρνω δρόμο, όταν μου κουβεντιάζουνε για ισόβια δεσμά. Αγοράζω ας πούμε ένα ζευγάρι παπούτσια, καμαρώνω για την εργονομία του τακουνιού και πηγαινοέρχομαι καμαρωτή από καθρέφτη σε καθρέφτη κι από τζαμαρία σε τζαμαρία, μέχρι που κάποιος ηλίθιος θα βρεθεί να μου πει «μεγειά! Άντε και νυφικά» και θα γκρεμοτσακιστώ σε καμιά σκάλα. Μου συμβαίνει συνέχεια…
Και εκεί που προσπαθώ να σηκωθώ, να ξεσκονιστώ και να πάω στη δουλειά μου η κομπλεξικιά ακούω από τις τουαλέτες των γυναικών ένα ακόμη μισό να λέει με καμάρι: «Εμένα το ζουζούνι μου, μου είπε ότι από τη μέρα που με γνώρισε – όχι που να το παινευτώ παιδιά – ούτε που του ‘χει περάσει απ’ το μυαλό να κάνει κάτι άλλο». Το οποίον ζουζούνι, λίγα λεπτά πριν, στη σκάλα που γκρεμοτσακιζόμουν, χαλβάδιαζε με τη ρεσεψιονίστα και αμφότεροι κατουριόντουσαν στα γέλια με τη δικιά μου σαβούρδα.
Θέλω να πω, δεν είναι εύκολη υπόθεση το άλλο (σου) μισό. Εννοώ το πραγματικό άλλο (σου) μισό. Αυτό που το ξέρεις χρόνια και πάλι υπάρχουν μέρες που θέλεις να του μαδήσεις το μαλλί τρίχα τρίχα και να φτιάξεις πουλόβερ για τις κούκλες. Που μαζί του δεν έχεις τίποτα κοινό – εκείνος τρώει τα αγγούρια, εσύ τις ντομάτες, εσύ την ψίχα εκείνος την κόρα, του αρέσει ο Τούπακ σου αρέσει η Σιμόν Σίμονς – αλλά κανένα πρόβλημα. Που αντέχεις να μην το δεις δυο μέρες, αλλά την τρίτη έχεις ένα βάρος και μια χολόσκαση, ανεξηγήτου.
Που μετά από μερικά χρόνια μπορεί και να σε γυροφέρνει μια ανεπαίσθητη αχαριστία που η ζωή σου φέρθηκε τόσο καλά (σε αυτόν τον τομέα), αλλά βλέπεις μαλακίες κάργα γύρω και το βράδυ γυρίζεις τρομαγμένος και ευτυχής, εκεί που υποψιάζεσαι ότι δεν θα σου κακοποιήσουν τα σώψυχα.
Και μετά απ’ όλα αυτά ούτε που σου περνάει απ’ το μυαλό να ορκίζεσαι σε δημόσια θέα ότι το… «ζουζούνι» ζει μόνο για ‘σένα.
Που υπάρχει σοβαρή περίπτωση, δηλαδή, αλλά ντροπιάρηδες άνθρωποι είμαστε και κυρίως φοβόμεθα το μάτι, οπότε ό,τι καταλάβατε καταλάβατε (κι ό,τι κατάλαβες κι εσύ, μπουγατσάκι, κατάλαβες)!
Καλές μας διακοπές!

ΥΓ.1 : Σιγά. 5 μέρες θα κάτσουμε και το ‘κανα θέμα. Και μετά έχω μούτρα και τη λέω στα… ζουζούνια.
ΥΓ.2: Υπάρχει κύριος εις το αχανές Διαδίκτυο που με βρίζει επειδή τόλμησα να ασχοληθώ κάποια στιγμή με τα μπλοκάκια (παροχής υπηρεσιών). Κατά την άποψη του το μπλοκάκι είναι εκείνο που κάνει τον δημοσιογράφο ανεξάρτητο και απροσκύνητο. Χαχαχα! Καλά χαμομήλια, παππούκα. Αυτό σου εύχομαι με όλη μου την αγάπη.
ΥΓ.3: Φιλιαααααά!

24 σχόλια:

aaduck είπε...

Κάτσε κάτω, βρε παιδάκι μου, να σε πήξω στο φιλί που τα λες τόσο ωραία!!! :D :D :D :D :D :D

Να ξεκινήσω από το τελευταίο τσουρουφλίζον ζήτημα μπλοκάκια. Υπάρχουν μπλοκάκια και μπλοκάρες. Αυτά που κόβουν 1.000-1.200 ευρώ το μήνα ΜΙΚΤΑ και βγάλε ΤΕΒΕ, βγάλε ΦΠΑ, βγάλε νερό, γιατί θες να πίνεις και νερό και καφέ, έτσι; σ' έχω κόψει έγω που έχεις τον αχόρταγο και θες και σαγιονάρα των 20 ευρώνε!!! Υπάρχουν και οι μπλοκάρες που κόβουν και 4.000 μικτά και ανέβαινε και ανέβαινε και ανέβαινε. Γιατί με αυτή την έννοια μπλοκάκι να γίνω κι εγώ που δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά να γίνω και ας πάει και το παλιάμπελο. Και ο κύριος Φυντανίδης, όταν έφυγε από το μαγαζί γωνία, ΔΠΥ είχε αλλά τι απόδειξη έκοβε μανθ ιν, μανθ αουτ; 28.000 ευρώ. Άλλος τηλεαστέρας με εχπομπές και κριτικές επιτροπές και τηλεοπτικά ένθετα κι αυτός μπλοκάκι είναι παντού αλλά δεν παραπονιέται! Γιατί να παραπονιόμαστε ημείς, ε;

Τώρα τον εργαζόμενο, τον άλφα, τον νέο, πώς τον κάνει αδούλωτο δηλαδής; Επειδή νιώθει ανασφαλής διαρκώς και αστέργιωτος; Ε, όχι, γιατί τότε και από δω θα πας, και από κει θα πας, αν βρεις εδώ κι εκεί τη σήμερον, και τις πληροφορίες σου θα δια-χέσεις και όποιος θέλει τις πήρε... Παπάρι στο σύστημα μας κάνει το μπλοκάκι και ούτε συνεπείς και ούτε τίποτε άλλο.

Ο κύριος που διαμαρτυρήθηκε μήπως είναι κολλητού διευθυντή μέγκλα; Γιατί έχω κι ένα τέτοιο παράδειγμα με μουσάκι στο νου μου, που μαθαίνω ότι διαμαρτυρήθηκε σε συνέλευση, τύπου «ας πρόσεχε ο εργαζόμενος τη συμφωνία που έκανε»... χο χο χο χο χο χο

Ή μήπως του έχει κόψει η μαμά του επίδομα και τάπερ μέχρι τα 40 του;

aaduck είπε...

Για τα ζουζουνάκια, θέλω να σου πω και κάτι άλλο να σε αποκάνω...
Στην Ελλάδα του 2009 υπάρχει και το «η μαμά» και «ο μπαμπας» για...
ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ!

Plus, έχω δει γάμο να στεργιώνει με μόλις 5 μήνες σχέση, και σΚέση να σαπίζει με ατέρμονα πηγαινέλα ετών. Είναι να σου κάτσει η μπίλια, ρε παιδί μου! Τώρα οι περιγραφές περί της απολύτου τελειότητος συγχωρούνται άμα είναι από χαζοζντουπ, γιατί είναι ωραίο το γαμημένο το ζντουπ να σε χτυπάει και να σε χαζεύει και να σε αφήνει στον τόπο. Τώρα άμα το ζντουπ είναι το σύστημα, μονθ ιν, μονθ άουτ, και η ηλιθιότης, que dire? Rien ne va plus σε τζόγου γλώσσα.

Καλό 5ήμερο, κοπτοραπτούδι μου, να το ζήσεις όσο καλύτερα μπορείς, παιδί μου, με την ευχή μουουου μέσα από το β---ί μου, που έλεγε και το Σασουλίνι στο Dolce Vita. (Το έχεις δει; :D )

monahikoslikos είπε...

Αμα σου βρίσκεται κανα έτερον μισό ξέμπαρκο και διαθέσιμο για σ/κ ρίξε σύρμα γιατί έχω ξεμείνει...

tantoguanto είπε...

Καλο είναι να έχουμε επίγνωση των συνεπειών της συμπεριφοράς μας και να προφυλάσσουμε πάντα τον εαυτό μας. Μπορεί η απόλαυση να κυριαρχεί αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε πως έχουμε και οφείλουμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας να προστατέψουμε τον εαυτό μας και εάν αυτό μας στοιχίσει σε κάποια απώλεια, να μη ξεχνάμε πως τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ψυχική και σωματική απώλεια του ίδιου μας του εαυτού.
Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις καλοκαιρινές σχέσεις με το σωστό τρόπο και στις σωστές του διαστάσεις (ότι δηλαδή είναι πολύ πιθανό να έχουν ημερομηνία λήξεως) ώστε να είναι πηγή ψυχικής αναζωογόνησης και όχι τραυματικό γεγονός.
Φιλιάααα μοδιστρούλα!

Cartman είπε...

Καλημέρα
Άσε τις αμπελοφιλοσοφίες και ετοίμαζε βαλίτσες

Swell είπε...

Πως γίνεται να προσθέτεις όλα τα άλλα (σου) μισά της ζωής σου και ποτέ το άθροισμα δεν είναι ακέραιος αριθμός; Καλημέρα!

Τσουχτρα είπε...

Καλά κάνουν και μιλάνε και χαίρονται για το άλλο "μισό" γιατί το άλλο "ολόκληρο" το πήραν απόφαση πως δεν θα το βρούν ούτε στα γαριδάκια ! Ασε που αυτό το "ολόκληρο" δεν το βλέπουν ούτε όταν στέκονται απέναντι απ' τον καθρέφτη τους. Είναι πλέον... out of print ! Στο τέλος αυτά που έχουν "μαζί" , τα ζουζούνια, είναι αυτά που φαίνονται: τραπεζικός λογαριασμός, σκύλος, παιδί, σπίτι, αυτοκίνητο, πιστωτικές κάρτες, και πολλή ...φαγούρα !

Καλή σου μέρα μοδιστρούλα μου !

agrampelli είπε...

Συγνώμη που με "κέντησε" πιο πολύ το μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών καλή μου,αλλά τάχω πάρει στο κρανίο με αυτήν την υπόθεση!Στο βιβλιοπωλείο πήγε να δουλέψει το κοριτσάκι για το καλοκαιράκι,του ζητάνε παραστατικά παροχής υπηρεσιών!Έλεος!
......
Με το καλό να συναντήσεις το καλοκαιράκι των διακοπών!(αν καταλαβα καλά...)
....απολαυστικό, όπως όλα όσα γράφεις, το σχόλιό σου για το "ζουζούνι"!!!
Καλημέρα...

kopria είπε...

Καταπληκτικό κείμενο, και αληθές...
το καταευχαριστήθηκα

politis athinaios είπε...

Φιλιά, να περάσεις καλά, με έκανες και γέλασα...
Νάσαι καλά, να μας έρθεις και πάλι ορεξάτη (με ή χωρίς άλλο μισό).
Καλά μπάνια.

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Είσαι ΘΕΑ ρε, ΘΕΑ έχω πεθάνει στα γέλια χαχαχαχαχαχααχχαχαχαχα! Όλη αυτή η ανάγκη για παιδί, σκυλί από τον πρώτο μήνα στην πραγματικότητα είναι ανάγκη για στοργή και προδερμ και να σου πω, εδώ που φτάσαμε δεν το κατακρίνω καθόλου...φαντάζομαι έχεις δει τί κυκλοφορεί εκεί έξω. Από κει και πέρα δεν ορκίζομαι για τίποτα...μπορεί το ζουζούνι να με έχει κάνει τάρανδο, μπορεί και όχι δεν το ξέρω και δεν θέλω και να το μάθω. Αλλά αυτό το παίνεμα και το καμάρι είναι τραγικό, κατινίστικο και κυρίως σπόντα για τις αζουζούνωτες μιας και το γυναικείο κόμπλεξ είναι άφταστο!!

Υ.Γ. Καλά αυτός ο παππούς με τα μπλοκ τί ζόρι τραβάει; Σου ζήτησε κομπινεζόν και είπες να του κόψεις δελτίο παροχής;

Ανώνυμος είπε...

καλές διακοπές πιτσουνάκια μου

anepidoti είπε...

εγώ ξέρω πως τα ζουζούνια πετάνε από λουλουδάκι σε λουλουδάκι, κοπτοραπτού μου...
καλά είναι να βρισκει κανείς άλλες προσφωνήσεις, π.χ. σκυλάκι μου!
πιο χαριτωμένο το βρίσκω, κρύβει και λίγη ζωοφιλία, βρε αδελφέ!
εκεί, με τα σώψυχα και που τ' ακουμπάς το βράδυ, εκεί!
φιλούρες και κοίτα ν' αδειάσεις!

anepidoti είπε...

εγώ ξέρω πως τα ζουζούνια πετάνε από λουλουδάκι σε λουλουδάκι, κοπτοραπτού μου...
καλά είναι να βρισκει κανείς άλλες προσφωνήσεις, π.χ. σκυλάκι μου!
πιο χαριτωμένο το βρίσκω, κρύβει και λίγη ζωοφιλία, βρε αδελφέ!
εκεί, με τα σώψυχα και που τ' ακουμπάς το βράδυ, εκεί!
φιλούρες και κοίτα ν' αδειάσεις!

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Πολύ καλά τα λες. Αλλά ας μην ξεχνιόμαστε ζούμε στην εποχή που όλα πρέπει να τα κάνεις γρήγορα και στο πόδι. Ξεκίνησε με το φάστ φούντ και κατέληξε στις σχέσεις μας, στη δουλειά μας.... στη ζωή μας. Άντε τώρα να βρεις άνθρωπο να μη βιάζεται και οι παλιοί λέγανε όποιος βιάζεται σκοντάφτει.... Κάπως έτσι και χειρότερα!!! Καλό απόγευμα!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους επέστρεψες !!!
Ρε συ μην εξαφανίζεσαι έτσι !
Υπάρχει λαός που σε διαβάζει και χαίεται !
Αγωνιστικούς χαιρετισμού; μοδιστορύλα!

HELIASTER είπε...

Δυστυχώς βρήκα κατι 1/8 κάτι 10% κάτι 15% έχω φτάσει και 33% αλλά έτερον ήμιση δεν το κατάφερα ...Επίσης το βασικό πρόβλημα με το έτερον ήμιση, ήτοι 50% είναι ότι κανείς δεν σχηματίζει κυβέρνηση,χρειάζετε οπώσδήποτε οικουμενικό σχήμα και τότε νάσου και τα πεθερικά να σε κοιτούν σαν τον Ζωλότα η αν προτιμάς τον Μπαρόζο..

Eva Stamou είπε...

Ο καλύτερος τρόπος να παρουσιάζονται οι μεγάλες αλήθειες είναι ο σατυρικός. Προτείνω το κείμενό σου στο μπλογκ μου.

Καλές διακοπές.

Artanis είπε...

Καλά να περάσεις, και μην εξάπτεσαι με το τίποτα...Οι άνθρωποι πάντα θα ερωτεύονται και θα χαζεύουν και θα λένε χαζολογα τύπου "ζουζούνι" κλπ...
Όσο για εκέινον που σε βρίζει, καλά ξηγήθηκες με το "μήνυμα"...
Φιλιά...

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

πολύ τα συμπαθώ τα ζουζούνια! έχει κάτι ξώχαρο αυτό το "σήμερα σε αγαπάω αύριο αγαπάω τον απέναντι" :P

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Μ αρέσει αυτό που λέει το Ασετόν!!!

ε ί μ α ι τ υ χ ε ρ ο ς; είπε...

ωραίο το μπλογκ σου...καλή συνέχεια

Sophia Kollia είπε...

Ax βρε Κοπτοραπτού μου! Μα μαζί μου ζεις!! Έτσι είναι ακριβώς!!
Καλή υπόλοιπη βδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

τς, τς, τς...
ανασφάλειες οσμίζομαι...
κρίση ηλικίας ίσως;

αλήθεια, σου έκαναν πρόταση γάμου; :)