Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Good fellas

Χρόνια τώρα, όταν ακούω για «καλό παιδί» κουμπώνομαι και μετά από κάθε κοινωνική επαφή – με «καλά παιδιά» - καλού κακού ξαναμετράω τα δάχτυλα μου (και των ποδιών).
Η (όποια) πείρα με έχει διδάξει πως ό,τι κι αν είναι το «καλό παιδί» (γκόμενος, φίλος, συνεργάτης, συγγενής, πολιτικός, δημοσιογράφος, καλλιτέχνης) αργά ή γρήγορα θα χάσεις…δαχτυλάκι.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα γλιτώσεις με γρατζουνιά, έγκαυμα, δαγκωματιά.
Διότι 9,5 στις 10 μέσα σε κάθε πολύ «καλό παιδί» βρίσκεται μια σακουλίτσα τίγκα στο σπασμένο γυαλί, έτοιμη να σκάσει στα μούτρα αυτού που δεν θα πειστεί περί της καλοσύνης του.
Οι υπόλοιποι – οι πεπεισμένοι και ευτυχείς που γνώρισαν ένα τέτοιο…παιδί – καταπίνουν ένα μικρό γυαλάκι κάθε μέρα, μαζί με τον καφέ τους, κερασμένο φυσικά από το "καλό παιδί".
Δε χρειάζεται να πας πολύ μακριά: Άνοιξε την τηλεόραση. Πόσα «καλά παιδιά» – και «καλά κορίτσια», βεβαίως βεβαίως – βλέπεις; Πόση μαζεμένη τελειότητα; Τέλειες και τέλειοι σύζυγοι, άψογοι επαγγελματίες, σούπερ μαμάδες και πατεράδες ντούρασελ, αψεγάδιαστα καμάρια του κοινωνικού συνόλου, έτοιμα για Θεία Κοινωνία, άνευ νηστείας;
Στη ζούλα, φυσικά, η τέλεια σύζυγος και μητέρα μπορεί να σε κάνει καταπιτό μαζί με τον ρουχισμό σου, που λέει ο λόγος, αν υποψιαστεί και μόνο ότι αμφισβητείς τελειότητα και καλοσύνη.
Την ώρα που θα παίρνει το απογευματινό της καφεδάκι, θα ρευτεί διακριτικά, φτύνοντας το ρολόι σου, αφού στο μεταξύ θα σε χωνεύει…
Όσο για την πολιτική; Εκεί το πράγμα είναι προκλητικά εμφανές. Εκείνο το αιώνιο κνίτικο σύνθημα «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα», έχει μπολιάσει πολλούς και εκτός ΚΚΕ «καλούς ανθρώπους», κομμουνιστικών αισθημάτων, πλην ακροδεξιού μοντέλου ζωής.
Εδώ μιλάμε για το worst case σενάριο «καλού παιδιού»: ξεφωνίζει στις κανάλες, στα σπίτια και τις περιοδείες για τα δικαιώματα και τα ένσημα του εργάτη για κοινωνική δικαιοσύνη και μισθολογική ισότητα κι αν μια ωραία πρωία μπουκάρει το ΣΔΟΕ στην (όποια) επιχειρησούλα του, ο χειρότερος καπιταλιστής φαντάζει μπροστά του ως μία εκ των μωρών παρθένων.
Άσε που εκλογές έρχονται κι αυτό το αγωνιστικό φιλόστοργο μπλα μπλα με κάνει τρελή, καθότι το «καλό παιδί», απευθυνόμενο κατευθείαν στην καρδιά σου τη ρουφιάνα έχει βουτήξει το ψηφαλάκι (μου, σου, του), πριν καν το καταλάβεις.
Δεν θα επεκταθώ στον γκόμενο – «καλό παιδί». Έχουν περάσει χρόνια και ζαμάνια, απ’ την πρώτη και τελευταία φορά που ως μωρή παρθένα (κι εγώ... Αμ πως!) τακίμιασα με ένα τέτοιο παίνεμα του αντρικού γένους (οπότε, κορίτσια ξέρετε πλέον από πού πηγάζει η αρχέγονη προτίμηση στα τιμημένα καθαρόαιμα, πλην ξηγημένα καθάρματα).
Ούτε στον συνεργάτη – «καλό παιδί». Όλοι κλαίμε μια δουλειά, μια συνεργασία, έναν (μωρέ και δύο μισθούς) από ένα καμάρι που μπορεί να μην είχε απολύτως κανένα προσόν, αλλά ήταν – γιου νόου - «καλό παιδί».
Εννοείται – για να μην τα βάλουμε όλα στον αποχυμωτή – ότι υπάρχουν και πτσιχούλες (κυριολεκτικώς), ωστόσο δεν κυκλοφορούν με διαφημιστική πινακίδα πάνω από το κεφαλάκι με την τέλεια χωρίστρα, κάτω ακριβώς από το φωτοστέφανο.
Προσωπικώς, ειλικρινά προτιμώ τις άγριες φάτσες (μανάρι μου, εσύ!), με κανά σκίσιμο πάνω απ’ το φρύδι, που δεν χρειάζονται προλόγους και προσευχές και που στην ντουλάπα τους έχουν πολλά άπλυτα, τα οποία ούτε κρύβουν ούτε διαφημίζουν (ούτε αποφασίζουν τα στείλουν για… μπουγάδα, με έναν καλό γάμο, ένα καλό ρουφιανιλίκι, ένα καλό ξεπάστρεμα των… εχθρών σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων).
Είτε ως φίλοι είτε ως συνεργάτες είτε ως βουλευτές ή περιπτεράδες, τουλάχιστον ξέρεις με τι έχεις να κάνεις, οπότε κυκλοφορείς ξεκούμπωτος.
Και επειδή – για να επανέλθουμε στο μέτρημα των δαχτύλων – πλέον έχω μείνει με…19, ειδικώς σ’ αυτές τις εκλογές, όπου τα «καλά παιδιά» έχουν βγει για πελάτες, κυκλοφορώ με γάντια μηχανής και γυαλιά ηλίου για να μη στραβωθώ από τα…φωτοστέφανα.
Από τώρα εύχομαι καλό βόλι και το νου σας στα δάχτυλα σας!

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ticoweb.fr

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από το δημοτικό άκουγα το γνωστό "δες τι καλό-ή παιδί είναι"
και ήξερα τον κωλοπαιδισμό του,αποφάσισα να είμαι με τον λύκο
και όχι με τα γουρουνάκια.

monahikoslikos είπε...

@dio.me.gyro δεν πας από εκεί που ήρθες τι πρόβλημα έχεις με τους λύκους... ξέρεις τι καλά παιδιά είναι...

Υ.Γ 1: Κακό παιδί με περγαμηνές, άρτι αποφοιτήσας από κολέγιο Κορυδαλλού ζητεί γαζώτρια που γαζώνει και δεν κωλώνει με σκοπό ...φασονατζίδικο.

Υ.Γ 2: Ψηφίστε ΑΝΤΑΡΣΥΑ... δεν σε ξέρουν δεν τους ξερεις και έχεις όλα τα δάχτυλα στη θέση τους.

Swell είπε...

Καλημέρα αγαπημένη, μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις γιατί, αν και ήμουν πάντα κακό παιδί, αντιμετωπίζω προβλήματα;

u-hoo / giannis kafatos είπε...

19 εσύ, 18 εγώ! για να μην επεκταθώ περ'σότερο!
μου' λειψες αγαπημενη βιοπαλαιστρια!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Κοπτοραπτού μου θα σου πω 3 τρόπους να καρατσεκάρεις τα καλά παιδιά, που ενίοτε αγκαζάρονται και ελλείπουν.1 διάβασε πολλά από τα γραπτά τους,δείχνουν την πυξίδα τους, 2 βάλτους να σου κάνουν ένα γαζί, ένα πατρον, ένα κόντυμα κάτι χειρωνακτικό τέλος πάντων δείχνει την υπομονή τους στα δύσκολα,3.Αυτό δεν γράφετε δείχνεται με την γλώσσα και δείχνει πόσο διψούν απο ζωή και στοργή!
Ούτε καν οι 12 άθλοι του Ηρακλέους.

KitsosMitsos είπε...

Εμένα πάλι γιατί το καλό παιδί μου έκανε λίγο για μαμάκας (το δεύτερο μα με λα) ; Έτσι μου'βγαινε, τι να κάνω;
Όσο για τους ευφημισμούς και λοιπές ιστορίες, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Κανένας δεν είναι απόλυτα καλός ή απόλυτα κακός.... απλά πρέπει να προσέχεις τις παρέες που κάνεις..... και να προσπαθείς να είσαι με τους λιγότερο κακούς..... Καλημέρα!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Γεια σου ρε Κοπτοραπτού με τις αλήθειες σου!!!!!
Γιγάντια αλήθεια λοιπόν, αυτή που περιγράφεις. Η καλοσύνη δεν διαφημίζεται, φαίνεται. Έχω απηυδήσει με τα καλά παιδιά, έχω ξεράσει με τις τέλειες μαμάδες, τους τέλειους συζύγους και την ψεύτικη τελειότητα......τουλάχιστον με τα κακά παιδιά ξέρεις που βαδίζεις!

Ανώνυμος είπε...

ωχ....










[φιου φιου φιου αμεριμνο σφυριγμα]

agrampelli είπε...

"Καλό παιδί" = κ...παιδο! Πάντα! Καρατσεκαρισμένο...Γιαυτό και γω προτιμώ τα " τιμημένα καθαρόαιμα, πλην ξηγημένα καθάρματα".
Τελεία και παύλα!

( Και φιλί...)

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

Ξέρεις τι λένε. Αν θέλει να θάψεις κάποιον πες με πολύυυυυ ευγενικό ύφος "Ποιός? Ο Νίκος? Πολύ καλό παιδί!"

Ανώνυμος είπε...

@ monahikoslikos

Μεταφορικά, λέμε τώρα, αλλά γουστάρω
τους μοναχικούς!!!

Artanis είπε...

Καλό παιδί και πράσινα άλογα...
Να μου λείπει, φτου-φτου κι από μακριά...
καλησπέρα από ΝΖ, σε φιλώ...

Sophia Kollia είπε...

Να σου πω την αλήθεια, όταν βλέπω ΤΕΛΕΙΑ παιδιά, με πιάνει μια αναγούλα..
Μια φορά λέγαμε ότι πότε λέμε ψέμματα, πότε ξεχνάμε πράγματα που δεν πρέπει, και άλλα τέτοια μέσα στην τάξη. Πετάγεται λοιπόν μια και λέει με δυνατή φωνή.Εγώ ποτε δεν λέω ψέμματα στην μαμά μου, ποτέ δεν ξεχνάω τι πρέπει να κάνω!
Τι να πεις!!
καλημέρα

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

Ρε αγάπη, αφού είναι τόοσο ΚΑΛΑ παιδιά γιατί μας γ@μούν συνεχώς και αδιαλλείπτως και χωρίς σάλιο;
Συμφωνώ με κάθε σου λέξη και πραγματικά... σαν "το κακό παιδί το ντόμπρο" δεν έχει!

Πολλά φιλιά αγαπημένη!

ritsmas είπε...

καλησπερα φοβερό μου πλάσμα...

Santiago Nasar είπε...

Μα εμείς δεν έχουμε βουλή, έχουμε κατηχητικό. Να είναι καλά και αυτοί οι φωτισμένοι τύποι από το βατοπαίδι που τους έκαναν  personal training και συνέβαλλαν στην φιλοκαλία και αγαθότητα του βουλευτικού ποιμνίου.

Coco είπε...

δεν ξέρω τίποτα
εμένα τα καλά παιδιά
δεν με παίζουνε!

Side21 είπε...

Αν και τίποτα ...
δεν είναι απόλυτο !!!
καλό είναι να κρατάς πισινή ...
είτε καλό παιδί φαίνεται ο άλλος
είτε κακό παιδί, που μερικές φορές
μπορεί να κρύβει τις ευαισθησίες του
πίσω από μια φαινομενική εχθρότητα ...
Καλό βράδυ ...

Sulpice. είπε...

Σωστήηηηη! Γιατί όταν μου λεν για καλά παιδιά, σκέφτομαι τα golden boys με τα χαμόγελα κολγκέιτ, τα μπλέιζερ τους και τη χωρίστρα στη μέση, με την τέλεια εμφάνιση αλλά και μ΄ένα αρρωστημένο μυαλό;