Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Κακή ανατροφή

Αν το καλοδείς, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού που έβαλε την Αφροδίτη Μήλου να {μας} υψώσει το μεσαίο δάχτυλο, ουσιαστικά είναι συνέχεια των αξέχαστων εκείνων φωτό της μαντάμ Καγκελαρίου με τα βαθιά ντεκολτέ και τα ζαντολάστιχα να κρέμουνται από κάτω, διόλου περήφανα, άνευ υποστήλωσης.
Καλώς καμωμένος ο κακός χαμός που προεκλήθη με ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων να σούρνουνε σκούπες και φαράσια στο γερμανικό βλαστάρι του περιοδικού που αποφάσισε να παίξει με το δάχτυλο της Αφροδίτης.
Μόνο που, μεταξύ μας, όλοι γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από αδιασάλευτες πειθαρχίες, αψεγάδιαστες αουντοστράντες και παχιά γερμανικά γάλατα: καταπιεσμένες προσωπικότητες, απωθημένα πενηνταετίας και σοβαρές στερήσεις από αυτό που λέμε χαρά της ζωής.
Και κυρίως μια χοντροκοπιά στην αισθητική που βαραίνει ακόμη και τα πιο ελεύθερα γερμανικά πνεύματα, που ασυζητητί υπάρχουν στην εξοχική Γερμανία.
Διότι και εδώ ισχύει το γνωστό «το παιδί σου και το σκυλί σου, όπως το μάθεις».
Ας πούμε, εδώ στο Ελλάντα που όλοι κατά τους "φίλους" Γερμανούς είμαστε η χαρά της ρέκλας, της πρέφας και του καβλαντίσματος, μεγαλώσαμε με το εξής τρίπτυχο: «Δεν δείχνουμε – δεν χειρονομούμε – κι όταν μας τρώνε τόσο πολύ τα χεράκια, αντί να τα βάλουμε στη μύτη, κάνουμε καμιά δουλειά».
Που να τα ξέρει αυτά το παλικαράκι του περιοδικακίου; Δεν το έδειρε η μανούλα του μικρό, δεν του στραμπούλιξε κανά δυο φορές τα δαχτυλάκια – και δη τα μεσαία – για να μάθει τι δεν πρέπει να τα κάνει.
Και κοίτα πως έμπλεξε τώρα το κακομοίρικο, επειδή στο σπίτι του {προφανώς} το 'χανε συνήθειο να επικοινωνούν δείχνοντας {το "τι" και "ποιον", αδιάφορο} και χειρονομώντας.
Αυτά με την ανατροφή.

Γιατί μετά έρχεται και η επαγγελματική παιδεία. Στο Ελλάντα, ας πούμε, ο φωτοσοπάς {γιου νόου, αυτός που ασχολείται με την τέχνη του photoshop} είναι επαγγελματίας μεν, δεν είναι μαλάκας δε {9 στις 10}. Έτσι, λοιπόν αν του πας μια φωτό που του προσβάλλει την αισθητική ή του ζητήσεις να σου κάμει μια παπαριά που τον προσβάλλει και μαζί και το αναγνωστικό κοινό, το πιο πιθανό είναι να βγάλει το 48 νούμερο παπούτσι του και ν’ αρχίσει να σε κυνηγάει. Κι αν του ζαλίσεις και πολύ τα ούμπαλα να παραιτηθεί και ψάξε εσύ παπάρα αρχισυντάκτη να βρεις φωτοσοπά της προκοπής.
Εκεί – στην εξοχική Γερμανία – το τριπλό ντοκτορά στην πειθαρχία, ορίζει πως ό,τι μαλακία ζητήσουν απ’ τον έρμο εργαζόμενο θα την κάμει και θα πει κι ένα τραγούδι, ας είν’ κι η «Λιλί Μαρλέν».
Κι αφού διαχωρίσαμε και τον σωστό επαγγελματία από τον επαγγελματία "γιαβόλ καμαράτ" , πάμε και στο κωλοδάχτυλο, τη χειρονομία κοινώς.
Αγνοούν οι φίλτατοι, ότι εδώ στο Ελλάντα, που οι εθνικές λακκούβες είναι περισσότερες από τις εθνικές οδούς και που τα έξοδα {αναντίρρητα…} περισσότερα από τα έσοδα, είμαστε τόσο τρελαμένοι που χειρονομούμε ανά 10 δεύτερα. Χειρονομούμε, όμως, μπροστά στον άλλον κι άμα τα τραβάει το τομάρι του, ρίχνουμε και κανά μπινελίκι και στανιάρουμε αμφότεροι.

Άμα δε, παρα-ανέβουν τα «κέφια» παίζουμε και κανά μπερντάχι, μαλλιοτραβιόμαστε, και πάμε στη δουλειά ξαλαφρωμένοι. Τα «ξεμπουκώματα» μας όμως, και δη με τους ευρω-γείτονες δεν τα τυπώνουμε και δεν περιμένουμε και πούλιτζερ, όταν τον «παίζουμε», παρουσία φωτοσοπά και αναγνωστών.
Θα ήμασταν πραγματικά ανώτεροι, αν δεν τους παρεξηγούσαμε, καθότι είναι αντιληπτό ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κακή τους ανατροφή, ταχταρισμένη στα φρέσκα βούτυρα και διογκωμένη απ’ τα πολλά λουκάνικα και τις μπύρες…

ΥΓ: Καλοί γειτόνοι, θα σας παρακαλέσω θερμά, να είσθε κόσμιοι στις αντιδράσεις και να αποφύγετε τις ύβρεις. Και τις χειρονομίες. Παρά τις διαδόσεις, οι κύριοι δεν είναι φίλοι μας. Ας ανταλλάξουμε λοιπόν απόψεις σε κλίμα κοσμιότητας, κατανόησης και σχετικής ανοχής.

13 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Ε, δεν θα σκάσουμε κιόλας ρε φιλενάς για το κωλοδάχτυλο της Αφροδίτης... Εδώ μας έχει λυσάξει στα κωλοδάχτυλα ο Γιώργος κι εμείς αντί να πάμε στη διαδήλωση στριμωχνόμαστε πατείς με πατώ σε στα διάφορα ΙΚΕΑ.

Swell είπε...

Αγαπητοί μου Κοπτοραπτού και Λύκε, σκάσαμε για το κωλοδάχτυλο της θεάς, γιατί όταν το 44% ψήφισε αυτόν που του βάζει κωλοδάχτυλα, ντρέπεται ν' αντιδράσει. Και γι' αυτό, ενίοτε, προσφέρει και πίπες...

Τσουχτρα είπε...

Πιστεύω οτι είναι θέμα διατροφής και όχι ανατροφής ! Πατάτα, λουκάνικο και ξυνολάχανο ! Τι καλό μπορεί να προκύψει απ' αυτά ?

Καλημέρα μοδιστρούλα μου !

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα,
τα είπαμε δια πόστ, και θα συνεχίσουμε, καθότι άνθρωποι απλοί μεν, σκεπτόμενοι δε..Τι στο διάλο, δεν θα μας τα κόψουν και όλα!!!

faraona είπε...

Μωρε δεν καταλαβαίνουν τίποτε αυτοί.
Μα τίποτεεεε...!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Βασικά συμφωνώ μαζί τους. Όχι με τον τρόπο που το έδειξαν αλλά ότι αυτό που έδειξαν κρύβει μια αλήθεια! :)

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Επειδή 5000 συμπατριώτες μας θα διασκεδάσουν απόψε στα Σαρακοστιανά μπουζούκια και 90000 έχουν ευσεβείς καταθέσεις στο εξωτερικό αδήλωτες ανέλεκτες ΕΜΕΙΣ καθόμαστε και θιγόμαστε όταν μας τα λένε οι Γερμανοί. Αυτοί έχουν την υπεροψία της υπερδύναμης και την λογική ότι οι χρεωμένοι πρέπει να υποφέρουν ,να ματώσουν, να υποτιμήσουμε αν όχι νόμισμα επίπεδο διαβίωσης.
Εχουμε βλέπεται δώσει τα δικαιώματα τόσα χρόνια πουλάμε παραγωγικό ιστό της Ελλάδος όπως μας διέταξαν χωρίς όφελος.
Ανεχόμαστε Ψωμιάδηδες στην ιδιωτική ασφάλιση και τους αφήνουμε ατιμώρητους προωθώντας στο νέο ασφαλιστικό παρόμοιες ανεδαφικές και αποτυχημένες συνταγές.
Καταποντίζει ο ΓΑΠ τους πενιχρούς
μισθούς προς δόξαν 10ετούς τουλάχιστον ύφεσης.
Αφήνει την ίδια ώρα το ΙΚΕΑ να αυξάνει τιμές 60%,και τα σουπερ μάρκετ 5-10%.Τα ακίνητα και ο τουρισμός άκαμπτα υπερτιμημένα. H ανυπαρξία αποχετευτικού, πλατείας, πρασίνου σχολείου δεν έγιναν ακόμα κριτήριο του αυτοκινητάκια πεζοδρομιάκια έλληνα.
Ελεγε ένας του ΣΔΟΕ ότι έχουν δυνατότητα για 16 διασταυρώσεις στοιχείων πλουτοπαραγωγικών να βρούν με διευθύσεις και τηλέφωνα τα 30 δις της φοροδιαφυγής από το 1992 και δεν έχουν κάνει τίποτα οι κυβερνώντες ώς τα τώρα.....
Οι Γερμανοι μας μάραναν που μας την λένε.

KitsosMitsos είπε...

Πού το βρήκε τέτοιο μπούστο η Άντζελα;

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Αν είχαν τα μούτρα και το κουράγιο αυτοί, τότε δεν θα σατίριζαν με τέτοιο τρόπο την Ελλάδα..... Αλλά αυτή η Αφροδίτη έγινε σύμβολο ομορφιάς και τέχνης και επειδή αυτοί δεν ξέρουν τι θα πει τέχνη βρήκαν αυτό τον τρόπο να μας την πουν..... Δεν πειράζει. Αυτό το κομμάτι του Έλληνα δεν είναι ικανοί να το φτάσουν και ξέρεις η ζήλεια σε κάνει να πρασινίζεις....... από το κακό σου!!!!
Καλό μήνα!!!!!

agrampelli είπε...

Ασε παιδάκι μου να βγάλουν οι άξεστοι,(Γερμανοί & Έλληνες) το μένος τους!Χαίρονται και οι δικοί μας πως κάποιοι είναι βρίζοντας τους αλλοεθνείς...Ξεχνάνε πως η κακοήθεια κοινή πατρίδα είναι!
Φιλί! (και μην χάνεσαι...)

habilis είπε...

Tο κωλοδάκτυλο πάει και έρχεται.
Την εθνική μας χειρονομία , αυτή με την παλάμη στα α@χίδια μας , μην μας πειράξουν.

Λιακάδα είπε...

΄Σκαω λιγότερο για τη χειρονομία που δημοσιευσ;ν μεσω της φωτοσοπισμενης Αφροδίτης και πολύ περισσότερο για το οτι τελικα το κανουν πράξη!
Α και χαιρομαι που τοπαρατηρησες κι εσυ! τα..ζαντολαστιχα εχουν παρει τον κατηφορο! Λες να φταιει η αποκλειστικη διατροφη με σουκρουτ? και βουρστ?
Ειναι προκλητικα αηδιαστικα!
Καποιος πρεπει να της φορεσει ενα σουτιεν! Αν οχι ενα καπιστρι!

Artanis είπε...

Πω, πω, τσαντίλα...
(ΚΙ εγώ άργησα να περάσω...)
Αντι για απάντηση, δες αυτό, που βρήκα στο τρωκτικό:
http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_2631.html

Καλημέρες...