Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

Τα τηλερουσφέτια...

... Κανονικά θα έπρεπε να προσπεράσω – και να τραβήξω το καζανάκι – αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ! Το τι κολλητιλίκι πέφτει σε τηλεοπτικούς δημοσιογράφους αυτήν την εποχή δε λέγεται. Ο καθείς που έχει μια επαφή – ή και καμιά επαφή – με κάποιον παρουσιαστή / γραφείο Τύπου καναλιού / αρχισυντάκτη (του παρουσιαστή) / καθαρίστρια (του καναλιού, εννοείται) παίρνει τηλέφωνο και μιαουρίζει: «Πάρ’τε με!!!». Θα μου πείτε, υπάρχει και το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία και ο καθείς και τα όπλα του. Συμφωνώ. Totally, που λέει και η διαφήμιση. Αλλά αυτό το μπίρι – μπίρι, δεν αντέχεται, ρε γαμώτο. Σηκώνεις ένα τηλέφωνο και δεν ξέρεις τι θα ακούσεις, τι ρουσφέτι θα ζητηθεί και που θα καταλήξει... Και το θεόκουλο είναι ότι αυτού του είδους τις χάρες δεν τις ζητούν άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη για δουλειά, αλλά κάτι τύποι... σαρανταποδαρούσες. Με το ένα ποδαράκι στο ένα ΜουΜουΕ, με το άλλο σε κάποιο γραφείο Τύπου και με το τρίτο – λέμε τώρα – σε κάποια «συνεργασία»... Το άλλο, το ωραίο είναι ότι αυτοί οι τύποι πετάνε το «κασέρι» που λέει, «κάνε μου εσύ την εξυπηρετησούλα και εγώ θα πρήζω τα αποτέτοια των συναδέλφων να σ’ έχουν βρέξει – χιονίσει στη στήλη τους». Ουστ, βρε ουστ, λέμε!
Κλείστε τα! Κλείστε τα ρημάδια τα κινητά και βάλτε ένα φασόν... μήνυμα για όλους να μη σας πρήζουν. Γιατί μετά εσείς πρήζετε εμάς και είμαστε όλοι μαζί για αναλγητικά.


ΥΓ1: Εννοείται, ότι η αναφορά δεν είναι τυχαία. Σήκωσα – τι το ‘θελα; - το κεφάλι μου από τον κοπτοράπτη -χτυπούσε το κινητό, βλέπετε –και είχα την ατυχία να πέσω πάνω σε πελάτη που πήρε για να μου παραπονεθεί για σχετική υπόθεση... Και ξαναλέω: κλείσ’το χρυσέ μου το ρημάδι σου!

Πάμε στα ωραία τώρα. Ανδρέας Μικρούτσικος – Θανάσης Πάτρας σημειώστε 1. Και τα ‘λεγε ο Θανασάκης πριν από λίγες εβδομάδες στο “TVTIΓΚΛΟΝ”. «Είναι δυνατόν να αντικαταστήσουν τους συντελεστές μιας εκπομπής που τα πάει καλά;».
Ειναι, είναι!
Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που απέστειλε το κανάλι του στους τηλεοπτικούς συντάκτες, την πρωινή ψυχαγωγία του Σαββατοκύριακου αναλαμβάνει ένας άνθρωπος «που ξέρει κι αγαπάει την τηλεόραση». Δηλαδή, ο Ανδρέας Μικρούτσικος.
Όσο για τον Πάτρα, αυτός θα πηγαίνει και στην Πάτρα (κυριολεκτικά) και αλλού, αφού ο σταθμός του «πρότεινε» και «συζήτησε» μαζί του (προσέξτε μαεστρία) μία πρωτότυπη ιδέα. Κοινώς, να τρέχει όπως έκανε παλιά με το μαρκούτσι στο χέρι και να ρωτάει βοσκούς και πρόβατα τι είναι το... τιρμπουσόν... Εξαίρετα!

1 σχόλιο:

monahikoslikos είπε...

Δεν κατάλαβα "αφήνει" ο κοπτοράπτης ή έχεις δικό σου φασονατζίδικο;