Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

(Πω, πω! Και δεν το ‘χα σκοπό αυτό το ποστ…)




Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω κάτι (που προφανώς τόσο καιρό έχει γίνει αντιληπτό): Ζορίζομαι με τις «σοβαρές συζητήσεις», ειδικά όταν γίνονται επί «σημαντικών» θεμάτων…
Ως αφελής δε, (χαρακτηρισμός που εισέπραξα από τον φίλτατο Tzonako, όχι εγώ προσωπικά, αλλά όλοι όσοι συμμετείχαμε σε συγκεκριμένη εκδοτική προσπάθεια…), είναι φως φανάρι ο λόγος που η συμμετοχή μου σε σοβαρές συζητήσεις κρίνεται εκ του περισσού…
Με την αφέλεια αυτή και με τη τάση να με πιάνουν κότσο υπέπεσα σε μέγα αμάρτημα: να αφήσω κάποιους να με «ομαδοποιήσουν» ω;… μπλόγκερ (ντροπή τους!), να κάνουν χρήση του ιερού αυτού όρου, τη στιγμή που τι είμαι εγώ; Μια κοπτοραπτού! Ορθόν!
Επειδή το βιβλίο που προέκυψε έφερε τον τίτλο “Bloggers” κατά τα γραφέντα, με πατρονάρισαν (;), με μαρκετοποίησαν (;;), πουλάνε εις βάρος μου (;;;) και ποιος ξέρει (!;) – αυτό το συμπληρώνω εγώ – ίσως πάρω πολύ σοβαρά τον εαυτό μου και την ψωνίσω πολύ άσχημα…
Γαζί – γαζί, χρόνια τώρα και διόλου…σοβαρά σκεπτόμενη, έχω αντιληφθεί ότι το κακό σπυρί σε όλες τις δουλειές δεν είναι ο τίτλος, η λέξη δηλαδή, αλλά το καβάλημα που σου δίνει ο τίτλος.
Είσαι, ας πούμε, αρχισυντάκτης, διευθύνοντας, αρχιμάγειρος, σάμθινγκ τελοσπάντων;
Δε σε φτάνει που είσαι – και μπράβο σου! – ξαφνικά κάτι σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι η ιερή αγελάδα της δημοσιογραφίας, της εταιρείας, του μαγειρείου, «φοράς» τον τίτλο σου και περιφρονείς τους αφελείς, τους καημένους, που – χα! – νομίζουν ότι μπορούν να σε φτάσουν…
Και ξαναρωτώ: τι γράφει στην προμετωπίδα; «Κοπτοραπτού». Το γράφει, όμως, το δηλώνει.
Τώρα αν κάποιος θέλει να διαβάζει «μπλόγκερ», «οξυγονοκολλητής», «μέντιουμ – πελματομάντης», με γειά του.
Δεν είναι, όμως, σίγουρο ότι θα γυρίσω αν με φωνάξει έτσι.
Παρένθεση: Στο σχολείο όταν έκανα καμιά παπάτζα και με ρωτούσαν «Γιατί, παιδί μου;», τους κοιτούσα σιωπηλή. Αν δε, έπεφτε και κανάς φούσκος – πως μου ξέφευγε, ρε γαμώτι – και χαμογελούσα.
Οι φωστήρες της γυμνασιαρχίας θεωρούσαν το χαμόγελο αναίδεια κι έτρωγα και καμιά ακόμη.
Ως εκ τούτου, όταν με καλούν να…συζητήσουμε σοβαρά και να… ανοίξουμε έναν διάλογο επιπέδου για την εμπορευματοποίηση του μπλόγκινγκ κινδυνεύω να πάθω ακριβώς τα ίδια, ενώ θα μπορούσα να απαντήσω τα εξής (και να ξεμπερδεύω):
- Σιγά τα ωά
- Δεκάρα δεν πήρα απ’ αυτή την ιστορία. Τόσο πουλήθηκα, λοιπόν…
- Γούσταρα και το ‘κανα. Ως «αφελής» πλην «συμπαθής» κιουρία που όλο την πατάει ρε γαμώτι και της πιάνουν και τον κώλο…
- Από πού κι ως που εθίγησαν οι μπλόγκερς της επικρατείας; Δηλαδή, αν βγει καινούριος περιπτεράς στη γειτονιά και γράψει πάνω απ’ το μαγαζί του «περίφτερον» οι λοιποί περιπτεράδες θα του ζητήσουν άδεια επιτηδεύματος; Και αν δεν έχει, θα του την «πέσουν»;
- Τι ταμπελολατρεία, Χριστέ μου!
- Αμάν πια…
Και για να κλείσω, είμαι από εκείνα τα παιδιά που μου αρέσουν οι παρατηρήσεις. Στα μούτρα μου, όμως. Μπροστά μου.
Και που πιστεύω ότι αν έρθει κάποιος πάνω απ’ τον κοπτοράπτη να μου πει πόσο αφελής θα είμαι να «γαζώνω» κατά πως θέλω και κατά πως αγαπώ να διαχειρίζομαι τα «φουστάνια» μου, ε, εκεί σταματάει η όποια περί ελευθερίας σοβαρή συζήτηση.
Ως ελεύθερη, λοιπόν, απαντώ και φυσικά μετά πλήρους επίγνωσης ότι μπορεί να χάσω καλούς επισκέπτες, τους οποίους ευτυχώς ποτέ δεν είδα σαν «χτυπήματα» στο κοπτοραπτείο ούτε δεκαρολογικώς κάθισα να μετρήσω τα σχόλια τους.
Μόνο τις προθέσεις τους και τη φιλική τους διάθεση. Και εδώ είμαι κερδισμένη, μη σου πω και πλουσία. Γιατί έκανα φίλους από ‘δω μέσα.

ΥΓ1.: Για ΑΝΤ1 ήθελα να γράψω. Αλλού γι’ αλλού βρέθηκα. Ως συνήθως. Αλλά δεν πειράζει. Θα το γυρίσω το «γαζί» στην ευθεία του.
ΥΓ2: Σε κανά δυο μέρες – που θα ‘χει πλουτίσει αρκετά από ‘μένα ο κακός εκδοτικός οίκος που με εξέδωσε – θα «ανεβάσω» την πέτρα του σκανδάλου. Το ρημαδοκείμενο που μπήκε στο ρημαδοβιβλίο, για το οποίο αναγκάζομαι να απολογηθώ για την αφέλεια μου.
ΥΓ3.: Πρώτη φορά καταχράστηκα ένα ποστ ολόκληρο για την αφεντιά μου. Θέλω να πω σε τόσο προσωπικό ύφος. Δεν θα ξαναγίνει. Σουεάρ!



ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: www.cartoonstock.com

24 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Έχω μια καταπληκτική θεραπεία για τους κάλους αλλά ποιος στον πάτησε χρυσή μου και μου τριγυρνάς έτσι ολοτσίτσιδη στο διαδίκτυο;
Γαζώνεις που γαζώνεις στείλτους να πάνε να γα...ζωθούν.
Να δεις πως θα σου περάσει κι ο κάλος.

Swell είπε...

Καλημέρα μάι χάμπλ Κοπτοραπτού μου,

νάσαι συ καλά και λετ δε "κρουσέιντερς" μπι. Μπιμπ τώρα γιατί θέλω να πω άσχημα πράγματα για του λόγου τους...

greekmedianews είπε...

Καλημέρα Κοπτοραπτού μου...
Να με συμπαθάς αλλά δεν κατάλαβα ποιος χαλάστηκε με την ιστορία του βιβλίου και σε ποιον θα έπρεπε να δώσεις εξηγήσεις, αλλά επειδή είναι δικό σου θέμα, δικαίωμά σου να τα πάρεις...
Μη χαλιέσαι, όμως και κράτα τα πλούτη που ανέφερες... Τους φίλους που απέκτησες από εδώ μέσα, δηλαδή...
Και θέλω να πιστεύω ότι είμαι ένας από αυτούς (τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ...)
Καλημέρα και καλό Σ-Κ...

Ανώνυμος είπε...

To να 'ταν η ζήλιαρα ψώρα το ξέρεις; Μάλλον όχι. Μάλλον νομίζεις οτι όλη σκέφτονται σαν κι εσένα. Αμ δε κυρία μου. Καλά θα κάνεις να συνηθίσεις σε τέτοιου ειδους επιθέσεις φιλίας. Καλή ξεκούραση, μικρούλα.

gerasimos είπε...

θεωρώ το βιβλίο αυτό εκμετάλλευση ανθρώπου (εσένα και των άλλων που έδωσαν τα κείμενά τους) από άνθρωπο (εκδότη). Πολλαπλώς μάλιστα. :-) (Με συμπάθεια πάντα - αλλά χωρίς τσάι!)

Α, και περί ουράς: αν δεις το προφίλ και το μπλογκ μου θα αντιληφθείς ότι πιο μέσα δε γίνεται!

Ανώνυμος είπε...

@ monahikos likos:

Στείλ' τη μου, λέμε! Τη χρειάζομαι! Σε φιλώ!

@ swell:

Αχ, τι ωραία που τα γράφετε ο από πάνω κι εσείς. Μου περνούν οι κάλοι, τα βάσανα, τι ώρα είναι είπαμε; Να' στε καλά! Και σιγά τους κρουσέιντερς, δηλαδή...

@ greekmedianews:

Καρντάση, πως θα σου φαινόταν να έρχομαι στο μπλογκόσπιτο σου, να σου λέω διάφορα καλά και μόλις γυρίζω στο δικό μου να σου καρφώνω μια ταβανόπροκα στην πλατη; Κακό, ε; Αυτό λέω! Ό,τι θέλεις να πεις, ΠΕΣ ΤΟ ΜΟΥ! Και μάλιστα όταν έχω ήδη ποστάρει το θέμα του βιβλίου!
Το αν είσαι φίλος, πέρασα ήδη απ' το δικό σου μπλογκόσπιτο και τα ειπαμε! Φιλιά πολλά!

@ ανώνυμος:

Μη λέτε τέτοια. Ειδικά όταν δεν υπογράφετε αυτά που λέτε. Δεν είναι θέμα ζήλιας (και ουχί ζηλιάρας) είναι θέμα ανθρώπινης συμπεριφοράς και άγρας επισκεπτών. Ένα πιασάρικο θέμα. Ε, όχι δεν θα συνηθίσω. Να' στε καλά!

kanataki είπε...

πάντως εγώ αν τα κατάφερνα στην επαναφορά προσώπων θα το βρωντοφώναζα!


υγ δεν είναι και λίγο πράμα να λύνεις τα προβλήματα σ ενα ζευγάρι...

greekgaylolita είπε...

Για ενημερωσε μας αγαπητη.Σε ποιον εκδοτικο οικο κυκλοφορει το πονημα?Απο τον γνωστο Μαραθόκηπο?;-)

Ανώνυμος είπε...

@ gerasimos:

Για το λέτε, μορφωμένος άνθρωπος, έτσι θα είναι :). Ας πρόσεχα, λοιπόν. Ας λείπει το τσάι, μου φέρνει δυσπεψία. Το μπλογκ σας το είδα, οπότε..

@ kanataki:

Όπως πάντα παιδί μου, Κανατάκη, φέρνεις την ανατροπή.

υγ. Ποιο είναι το ζευγάρι; Σ' έχασα.

@ greek GAYLOLITA:

Πρώτον, καλώστον. Δεύτερον δεν τολμώ να σας ενημερώσω γιατί κινδυνεύω να κατηγορηθώ για...διαφήμιση. Ρίξ' τε μια ματιά στα προηγούμενα ποστ και θα καταλάβετε.

υγ.: Επειδή είμαι λίγο αγράμματη τι είναι ο Μαραθόκηπος;

gerasimos είπε...

Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα. Αν είχες ένα email θα σου έγραφα να διευκρινίσω κάποια πράγματα ως προς το τι ακριβώς εννοώ με τη λέξη εκμετάλλευση.:-)

Ανώνυμος είπε...

θα το ξαναπώ: δεν παρεξηγώ κανέναν ο οποίος δεν συμφωνεί μαζί μου και κυρίως έχει το θάρρος αυτό να το μοιράζεται με εμένα, μπροστά μου!
Το mail μου είναι αυτό - koptoraptou@yahoo.gr - ελπίζω κάποια στιγμή να αξιωθώ να το "καρφιτσώσω" στο μπλογκ, με την ελπίδα να μου στείλετε κάτι που όντως θα εξηγεί την περίφημη εκμετάλλευση μου ως ανθρώπου από ανθρώπους. Να 'στε καλά.

greekgaylolita είπε...

Λιγο αγραμματη?
Θα σε μαλωσω!
Μαραθοκηπος.Ο εκδοτικος κηπος του γνωστου και μη εξαιρετεου κυριου Μαραθια;-)
Παω να δω τα προηγουμενα για να καταλαβω λοιπον.

greekgaylolita είπε...

Νομιζω πως καταλαβα διαβαζοντας.Το βιβλιο που εγραψε η ομαδα Καπελα στη φωτια?

Ανώνυμος είπε...

@ greek GAYLOLITA:

Αχά! Ενεθυμήθην! Όσο για την ομάδα το ορθότερον θα ήτο "πισινοί στη φωτιά" καθότι πήραν φωτιά τα μπατζάκια μας! Την καλημέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

Κάθε νέα γραφή καλοδεχούμενη απο εμάς τουw χέβι ρίντερς. Ας δεχτούμε το νέο, το φρέσκο, το πρωτότυπο με χαρά, δίχως γκρίνιες και μεμψιμοιρίες. Ποτέ δεν κατάλαβα την αντιδικία ανάμεσα σε παραδοσιακά Μέσα και Νέα. Έτσι κι αλλιώς κάποιοι πάντα φe;yγουν και πάντα κάποιοι έρχονται. Καλορίζικο και καλοτάξιδο το πόνημα "γαζώτρια". Συνέχισε και μην ασχολείσαι με τα μικρά, ελάσσονα και φθοροποιά. Αμήν !

Y.Γ. "Διακονώ" τα παλαιά Μέσα, αλλά χαίρομαι πολύ για τα Νέα. Χαίρομαι πάρα πολύ που υπονομεύουν τη σοβαροφάνεια, τη διαπλοκή, τις μισερές ειδήσεις. Το έγραψα για να μην παρεξηγηθώ.

Spitogata είπε...

Καλοί, κάλοι, καλή μου...

Δεν περίμενα πως μια αυθόρμητη προσπάθεια, μια έκθεση ιδεών, θα παρομοιαζόταν από ανθρώπους -όπως ο φίλτατος Γεράσμος- με το βασαλικό "Ομάζ". Την πρακτική της φεουδαλικής περιόδου, όπου η εκμετάλευση που ασκούσε ο αφέντης στον δουλοπάροικο, χαρακτηριζόταν από την έκφραση "Ο άνθρωπος ενός άλλου ανθρώπου".

Προσωπικά ήταν η πρώτη φορά που μύρισα κάτι δικό μου τυπωμένο σε χαρτί βιβλίου και το αγάπησα.Όπως αγαπάω κάθε μου παιδί. Άρα η κρίση μου είναι υποκειμενική. Θα το υπερασπιστώ και θα ευχαριστώ τους "ανθρώπους", που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία με "Τυφλή εμπιστοσύνη". Αν κάποια στιγμή αμοιφθούν ή απολάβω για αυτό δεν το βλέπω ούτε κακό, ούτε παράλογο. Η ιδέες έχουν δημιουργούς. Υπογράφω ανώνυμα,μα θα το υπερασπιστώ επώνυμα όπου χρειαστεί. Στούς τίτλους θα κολλήσουμε; Ο Artbomber πάντως δεν άπογοήτευσε μέχρι τώρα, το αντίθετο με εξέπληξε.

Γέλασα, προβληματίστηκα, έφτυσα στον κόρφο μου, βυθίστηκα στην απελπισία, αη σιχτίρισα και γράφοντας και διαβάζοντάς το...αυτό το βιβλίο... με όλα τα καλά και τα κακά του.

Σε όσους θέλουν να ποδοπατήσουν την ευγενή προσπάθεια μας και όχι να της ασκήσουν επικοδομητική κριτική, τι να πω, είναι τόσο μικρό, που άνετα το παίρνει κανείς στην τουαλέτα κοντά του.
Για όσους θέλουν κάτι πιο ελαφρύ από το λάπτοπ επίσης σε βοηθάει να κλείσεις τα μάτια μαζί του στο κρεββάτι.
Διαβάζοντας ανθρώπους που επικοινωνούν μέσω bloggs...ή τουλάχιστον έτσι θα λέμε στα εγγόνια μας ότι κάναμε...

Φιλιά και συγγνώμη για την κατάχρηση Κοπτοραπτού μου, είναι που δεν με πιάνει ύπνος τώρα τελευταία ...

Ανώνυμος είπε...

@ samizdat:
Το τι διακονείτε φαίνεται κι από το νικ νέιμ σας... Βέβαια, το να τυπώνει κάποιος κάτι μόνος του είναι μια «άλλη ιστορία, για άγρια θηρία, τρελή ταλαιπωρία», που θα ‘λεγε και το τραγουδάκι του Γιώργου Μαρίνου. Και πάλι σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, για την ανοιχτή ματιά και πάντα καλοδεχούμενος.

@ spitogata:
Σπιτόγατα, βλέπεις ότι το να διακινείς ιδέες ή εικόνες είναι πλέον κάτι που βρίσκεται υπό συζήτηση. Πάντα θα εξετάζονται τα κίνητρα σου και τα κίνητρα αυτού που σε... εξέδωσε. Και ξέρεις αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι να βλέπεις παντού εχθρούς. Εκμεταλλευτές. Προδότες και βολεψίες, που και καλά κάνουν κώλο με τις δικές σου πλάτες. Αυτό είναι που δεν μπορώ. Και στην τελική – το ξαναλέω – αν μας πιάσανε κότσο, εσένα, εμένα και άλλους 23, καλά μας κάνανε. Θέλαμε και συμμετείχαμε σ’ αυτήν την ιστορία, κι ας το κάναμε και με την αθωότητα κοριτσιού 5 χρονών. Τα υπόλοιπα είναι υψηλές φιλοσοφίες τόσο για γάτες όσο και για κοπτοραπτούδες. Σ’ ευχαριστώ για την επίσκεψη του. Θα τα λέμε! Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Τι βλακείες είναι αύτές.
Μεγάλα κορίτσια κι αγόρια είστε, κάνατε κάτι όμορφο, θα μείνει και στις βιβλιοθήκες σας, μπορεί να σας διαβάσει και κανάς χριστιανός παραπάνω, τώρα γιατί σας την πέσανε έτσι και ποιοι είναι αυτοί που θα κρίνουν έτσι, μάλλον της Ατέγκτου των Συγγραφέων Σχολής είναι οι κυριοι.

Billie Gin είπε...

Και καλά κάνατε αφού γουστάρατε. Και να πληρωθείτε άμα γουστάρετε και να μην πληρωθείτε άμα δε γουστάρετε. Γενικά δεν καταλαβαίνω τέτοια ζόρια.

subir είπε...

γεμίσαμε anonymous....μπήκα να σου δώσω ένα φιλί στο μάγουλο..αυτά!

KitsosMitsos είπε...

Αφιέρωσε και ξέσπασε! Καλή συνταγή.
Την καλημέρα μου.

koptoraptou είπε...

@ μια γκρινιάρα δημοσιογράφος:
«Της Ατέγκτου τω Συγγραφέων Σχολής»; Έχετε ρέντα μου φαίνεται!

@ zoyzoy:

Έλα ντε! Καλωσήρθατε!

@ subir:

Που τους είδες τους ανώνυμους; Στο μάγουλο ειπες; Οκ, λοιπόν: Σμουτς!

@ kitsos mitsos:

Σιγά που θα ξεσπάσω. Όσο για τη συνταγή, τη ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Όταν μας πατάνε τον κάλο, ο φούρνος υπερθερμαίνεται και βγάζει σούπερ φαγάκια. Την καλημέρα μου!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Ο ιστολόγος εκδίδεται μόνος του και για αυτό τον αγαπάμε. Δηλώνω φανατικός θαυμαστής σας και πολλαπλά προδωμένος από τις αναγκαίες πολλάκις δημιουργικές συλλογικές προσπάθειες.

koptoraptou είπε...

bissextile:

Παιδιά μέσα! Βοηθήστε λίγο με τα τεχνολογικά όμως γιατί είμαι γκάγκα. Καλή προσπάθεια:

DIONYSOS:

Συγκρατώ ότι αγαπάτε τον ιστολόγο κι ότι είστε... fun (τώρα τελευταία κρατάω μόνο ό,τι με βολεύει ένεκα που ζορίζομαι ψυχολογικώς) και σας καλωσορίζω!