Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

"Κολλητήρι" και στον καφετζή μας (και στον ζαχαροπλάστη μας), οι θεομπαίχτες!


Που και που το κλείνω το ρημαδομηχάνημα.
Και πάω καμιά τσαρκούλα στο λεγόμενο ιστορικόν κέντρον. Μαζευόμαστε μερικά φιλαράκια, πίνουμε το καφεδάκι μας (α! ιερή στιγμή), λέμε καμιά χοντράδα να ξορκίσουμε το άγχος, παίζουμε καμιά κοντσίνα, κανά σκραμπλ.
Τους κάνω τα νεύρα περγαμόντο με τις λέξεις που πάω και σιάχνω για να τσιμπήσω κανά ποντάκι… Ας πούμε – και με το μπαρδόν κιόλας! – το «ξυνόκαβλος» πιάνεται για λέξη; Όχι, θα μου πείτε! Σωστά!
Αλλά, εμένα κάτι τέτοια μου βγαίνουν… Ένιγουέι, έτσι είπα να κάνω το βράδυ του Σαββάτου. Να κλείσω τον κοπτοράπτη, να κλείσω και τη «Βούλα» (εκ του τιβί, τιβούλα, Βούλα) και να ρομαντζάρω εις το Θησείον.
Και το μετάνιωσα πικρά. Διότι η περιοχή ήτο τίγκα στην προεκλογική βλακεία.
Παντού σταντς, δυνατές μουσικές, παπαριές του τύπου «είμαι νέος και θέλω να προσφέρω». Και παντού μα παντού, κατάχαμα πεταμένα προεκλογικά φυλλάδια!
Όσα δέντρα δεν κάηκαν, οι αφιλότιμοι τα έκαναν φέιγ – βολάν.
Γεμίσανε την Αποστόλου Παύλου με χαρτί πολυτελείας και πάνω τυπωμένες τις μουράκλες τους!
ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!
Να βλέπω απέναντι μου τη γερόντισσα με το Πι και να προσέχει κατάχαμα να μην σαβουρδιαστεί η γυναίκα!
Και εκεί που πατάω πάνω σε όλη αυτή τη σαλάτα, διαπιστώνω ότι πολλά από τα προεκλογικά αυτά φυλλάδια, τα σπαρμένα σε όλο τον πεζόδρομο μιλάμε, ήταν των «Οικολόγων Πράσινων».
Τα βουτάω, πάω στο stand έτοιμη να τσακωθώ, ρωτάω τη μανδάμ που ήταν εκεί πόσο οικολογικό είναι αυτό το θέαμα και αρχίζει να μου αναλύει τις θέσεις της παράταξης! Για τέτοιον πολτό μιλάμε!
Δίνω τόπο στην οργή, βάζω τα σκατοφυλλάδια – όσα μάζεψα – όλων των κομμάτων στην τσάντα μου για να τα πετάξω σπίτι μου και πάω μαζί με την παλιοπαρέα να κάτσω στο στέκι μου, να πιω τον καφέ μου.
Θα ‘τανε δεν θα ‘τανε 9 το βράδυ, όταν βλέπω Νάσο Αλευρά μαζί με μία κυρία κι έναν κύριο να απιθώνουν φυλλάδια, πάνω στα τραπέζια των θαμώνων.
Η κυρία μπροστά, ο κύριος Αλευράς από πίσω κι ο άλλος κύριος παραπίσω.
«Κρατήστε τις θέσεις του Νάσου Αλευρά. Σας ευχαριστούμε!».
Και πάλι δίνω τόπο στην οργή, που οι επικοινωνιολόγοι δεν έχουν σκαρφιστεί κάποιον άλλο τρόπο για να σου απιθώνουν δίπλα στον καφέ τις θέσεις του τάδε και του δείνα. Τις οποίες επειδή «ιδρώνει» το ποτήρι του φραπέ, τις κάνεις και σουβέρ. Το σωστό να λέγεται!
Ε, πέρασε κι η ώρα, μας έπιασε ένα λίγωμα κι είπαμε να κάνουμε μια έφοδο στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς για ένα γλυκάκι.
Πάνω στο μπίρι – μπίρι για το αν το προφιτερόλ είναι φρέσκο, ο ζαχαροπλάστης μου λέει ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Μεϊμαράκης (!) και του ζήτησε τη στήριξη του σε αυτές τις εκλογές.
Εκεί δεν δίνω τόπο στην οργή! Βουτάω τη σοκολατόπιτα και εξαφανίζομαι μεσ’ την τσαντίλα.
Λες, «θα ξεφύγω από την σκατοτιβί» κι αυτοί έχουν αλώσει τα πάντα: τους δρόμους σου, τον καφετζή σου, τον ζαχαροπλάστη σου… Του πούστη, δηλαδή!
Πηγαίνοντας στο σπίτι και ενώ έχω ξεκαπακώσει το γλυκό, κάνω το λάθος να ανοίξω την «Βούλα». Την έχω αφήσει σε κάργα ένταση κι εκείνη τη στιγμή παίζει το σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας. Με εκείνη τη μουσική που νομίζεις ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι έξω από την πόρτα σου και ετοιμάζεται για «ντου». Ξανακλείνω ιδρωμένη. Και σκέφτομαι ότι έχω μόλις μία εβδομάδα για να αποφασίσω πως θέλω να μου τα λένε τα ψέματα:
Από μακριά και να πίνω τον καφέ μου ήσυχη ή από τόσο κοντά που να ψιθυρίζουν γλυκερίνες στο αυτί του ζαχαροπλάστη μου;

ΥΓ.: Επειδή, την έκλεισα τη… «Βούλα» για κανά 12ωρο δε σημαίνει ότι συγγένεψα με τον Ασχετίξ. Έχω συλλέξει διάφορα… μενίρ, πολιτικά και δημοσιογραφικά. Θα τα πούμε αύριο το μεσημεράκι στο mediablog.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και στον χασάπη, και στον μανάβη και στις μάναδες μας τις ίδιες. Την δικιά μου την "βουτήξανε" την ώρα που έβγαινε από την πολυκατοικία και μόνο πολυκατοικία δεν της τάξανε για να τους ψηφίσει!

Nipenthia

Ανώνυμος είπε...

O prwhn odontiatros ths manas mou leme, noikiase tripato ston Poluguro Xalkidikhs (karakentro!), kotsare mousama all over me print th mourakla tou k moirazei fulladia ws k sto mpougatsatzidiko tou isogeiou...!

Ama auto ginetai ston Poluguro, nomizes 8a th glitwseis sto 8hseio???
(Eipa k egw na paw sta patria shmera k frikara me to pre-polls franzy...!!!)

monahikoslikos είπε...

Τα μοντελάκια τα κρατάς για τις καθως πρέπει κυρίες του mediablog, Για το κεντρικό κρατάς τις "μαϊμούδες" και τα ντρίλια. Θα σε μαλώσω!

Ανώνυμος είπε...

Otan pinoume emeis ton kafe mas lysane oloi. Exw paei egw sto grafeio kanenos ypourgou otna pinei ton kafe toy na tou tin spasw.

Ανώνυμος είπε...

@ Nipenthia & mediaxen:

Το λοιπόν είμαστε πολλοί στη γύρα. Και μια που ο νόμος περί τεντιμποϊσμού απόθανε προτείνω Αγελαδίτσα με μηδέν λιπαρά. Τα φιλιά μου!

@ Monahikoslikos:

Να μη με μαλώσεις γιατί τα πατρόν και τα... ράμματα τα κρατάω για 'δω. Αν με το "ντρίλια" εννοείς τον Αλευρά δεν θα διαφωνήσω...

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος:

Εσύ μπορεί να μην πήγες σε γραφεία υπουργών να πιεις τον καφέ σου. Αλλά είναι κάτι λινάτσες που άλλη δουλειά δεν κάνουνε από αυτού του είδους την... επαιτεία. Καλησπέρες!

KitsosMitsos είπε...

Δες Ελληνοφρένεια. Εκεί τουλάχιστον θα το διασκεδάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω τέτοια. Μερικές μερες μεινανε και θα ησυχάσει το κεφάλι μας. Εμένα με αποσχολεί το γεγονος ΄΄οτι κανείς δεν βρέθηκε να προτείνει Οχι, ρε, δεν θα κάνουμε συγκεντρώσεις. Στημ μνήμη των νεκρών. Κι αν τελικά κάνουμε κάτι θα ειναι βουβό και στο τέλος ενα παρατεταμένο χειροκρότημα....Αλλα ποιός βρε Κοπτοραπτού ; Ποιός ;
Το ποστακι φοβερά γουάιλντ ως συνήθως
ριτς

habilis είπε...

Την εχεις πατησει .εχεις χασει την ψυχραιμια σου ,μαλλον ουτε το τυρι θα προλαβεις να δεις ....Τα λεμε την Δευτερα μεσα απο την φακα...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μου τη σπάνε και οι υποψήφιοι και τα φυλλάδιά τους και οι συγκεντρώσεις και όλα...
Λέτε να έχω πάθει κάτι σοβαρό γιατρέ μου;
:)
Μου θυμίζω τον γκρινιάρη από τα στρουμφάκια...
Υπομονή, πλησιάζει η Κυριακή, οπότε και θα ησυχάσουμε...
Και από Δευτέρα τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...
Άντε, φιλιά...

Ανώνυμος είπε...

@ kitsosmitsos:

Μωρέ εγώ τη βλέπω την ελληνφρένεια, κυριολεκτικά. Εκείνη μας βλέπει;

@ Ριτς:

Άστα παιδί μου. Τι με ρωτάς ποιος; Αν βρεις έστω κι έναν, κουβάλατον να τον βάλουμε σε προθήκη.

@ habilis:

Φαντάζομαι ότι απευθύνεσαι... γενικώς. Γιατί η ψυχραιμία είναι κατι που το χάνεις όταν το έχεις. Όσο για το τυρί, που λες εγώ προτιμώ τα... ποντίκια.

@ greekmedianews:

Μάζευε τα, τα φυλλάδια παιδί μου. Θα χρειαστούμε προσάναμμα το χειμώνα. Φιλιά!

tzonakos είπε...

Εμ, ας πρόσεχες. Τέτοιες εποχές δεν πάνε Θησείο.
Να πας θάλασσα με το μαγιό κι αμα θέλουν ας έρθουν με μπικίνι και μαγιο να κοιράσουν φυλλάδια, αν κι εδω που τα λέμε, για όλα ειναι ικανοί.
Αυτο με το σουβέρ, ναι το εχω προσέξει εδω και χρόνια. Τα κρατάς για σουβέρ μιάς χρήσης, αντε και καμμια σαϊτα.

The Torch είπε...

Επειδή κι εγώ έχω σπαστεί πολύ (κι ας με αναγκάζει η δουλειά να ασχολούμαι) τις επόμενες τρεις ημέρες (σήμερα, αύριο και το Σάββατο) έχω αποφασίσει να ασχοληθώ με το Hobby μου: το Baseball. Την Κυριακή όπως καταλαβαίνεις δεν θα την γλυτώσω, όλο και κάπου θα είμαι χρεωμένος κάποιο link.
Στο μυαλό μου όμως έχει Α' προτεραιότητα το Baseball. Και στο blog με αυτό ασχολούμαι.
Παρασκευή και Σάββατο λοιπόν το Eurosport 2 θα μεταδόσει (για πρώτη φορά στην Ευρώπη) το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα baseball και ενδέχεται (φτου να μην το γκαντεμιάσω) να συμμετάσχω στην μετάδοση.
Μην το ξεχάσω Κοπτοραπτού: Άφησε μου ένα email στα σχόλιά μου μηπως σου στέλνω κι εγώ τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

@ Tzonakos:

Πρώτον, καλωσόρισες! Δεύτερον, ποια θάλασσα μανάρι μου που μ' έχουν φάει οι προεκλογικές υπερωρίες;;;

@ Torch:

Κάνε ό,τι σ' ευχαριστεί αρκεί να μην το ξέρουν βουλευταί και πολιτευταί. Κάποιον τρόπο θα βρουν να σ'το βγάλουν απ' τη μύτη. Φιλιά!
ΥΓ.: Οκ για το μέιλ!

tzonakos είπε...

1ον καλώς σε βρήκα και μ αρέσει.
2ον η πλλή δουλειά τρώει τον αφέντη.
3ον υπερωρίες καλό πράμα, πολλά εούρος :)
4ον Κατεβαίνω Θησείο το βραδάκι λες να μου την πέσουν ;

Ανώνυμος είπε...

@ Tzonakos:

Τζόνι, θα έχεις ήδη κατέβει Θησείο και θα έχεις διαπιστώσει ότι επικρατεί ηρεμία. Βέβαια, τέτοια ώρα που μπήκα κι εγώ να σου απαντήσω, τετοια λόγια, θα μου πεις. Αλλά τι να κάνω που με τρέχουν οι ρημαδοεκλογές; Κίσιζ.

tzonakos είπε...

Κίσσιζ, καλημέρα,

ήσυχα ηταν αλλα δεν έμεινα πολύ.
Αλλα παντού υπήρχαν πεταμένα φυλλαδιάκια υποψηφίων, πάτησα κι ενα και γλίστρησα, ηταν ιλλουστρασιόν - γλυστρασιόν τρομάρα μου.