Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Μύτη ψηλά (κατά το "Χέρια Ψηλά")...


Σε γενικές γραμμές με λες ήρεμο άνθρωπο. Είναι που κρατάω...ψαλίδι, βλέπετε, και το νιώθω υποχρέωση. Στον εαυτό μου και τους γύρω.
Σκέψου, δηλαδή, άνθρωπος που χειρίζεται επικίνδυνες συσκεύες (από κοπτοράπτη μέχρι ηλεκτρικό ψαλίδι, πριονοκορδέλα, ό,τι θέτε βάλτε) να ‘ναι και νευρικός. Κάθεσαι δίπλα του; Μπα!
Το ‘χω «γαζώσει» πολλές φορές: η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει πλαφόν. Και είναι κάτι με το οποίο δεν έχω συμβιβαστεί, αλλά τουλάχιστον δεν αντιδρώ όποτε σκάει στα μούτρα μου. Άλλωστε, όλοι έχουμε δικαίωμα σ’ αυτήν. Συνεκδοχικώς, σπανίως με εκνευρίζει.
Εκείνο, όμως, που δεν μπορώ να υπομείνω λεπτό είναι η ημιμάθεια και η αλαζονεία. Η μύτη ψηλά που λέμε κι ας μην ξέρουμε τι λέγουμε.
Αυτά τα δύο όταν βρεθούν καμιά φορά στον δρόμο κάνουν ένα τρομερό δίδυμο, έναν εκρηκτικό συνδυασμό που αρκεί για να εκκενωθούν πόλεις. Τι λέω, πόλεις; Χώρες!
Παρατηρούσα, όλα αυτά τα «παραθυράτα» τηλεκαμάρια, τα καλοθρεμμένα, τα μπένε λεβέ με πόση αηδία μιλούσαν για τους μπλόγκερς.
Και κατέληξα ότι το ζήτημα είναι...ταξικό.
Α, ναι! Οι «καλοί» δημοσιογράφοι γράφουν στις εφημερίδες και τηλελογούν στα κανάλια και οι «κακοί», οι λούζερ, τα απόπαιδα του συστήματος καταφεύγουν στις τρύπες του Διαδικτύου...
Οι «καλοί» μπορούν να κάνουν γενικεύσεις, να τα χώνουν όλα στη μηχανή του κιμά και να τα κάνουν νιανιά και οι «κακοί» να χάνουν το δίκιο τους – αν το έχουν που ελπίζω δηλαδή - (τι το θελες και ‘συ χρυσέ μου και πήρες σβάρνα τα κανάλια;;;), στα δικαστήρια των τηλεπαραθύρων....
Οι «καλοί» να ισχυρίζονται ότι η ανωνυμία ίσον κουκούλα και ότι τα πράγματα του Θεού γίνονται μόνο στο φως της ημέρας.
Κι ο χασάπης μου τα ίδια λέει. Ότι ο κιμάς κόβεται παρουσία του πελάτη.
Σαφώς! Δεν το συζητώ!
Μόνο που έχει τύχει το πιο σάπιο κρέας να «κοπεί» κάτω από τη μύτη σου και με καμιά σαρανταριά πελάτες αντάμα στο μαγαζί.
Κι ότι πολλές θηριωδίες έγιναν στο φως της ημέρας.... Και διεπράχθησαν από καραμπαμπάμ επώνυμους, διάσημους, φίρμες αυτής ή κάποιας άλλης εποχής...


Υποσημείωσις: Τρέμω στην ιδέα ότι οι βελόνες και οι κλωστές μου μπορεί να βρεθούν σε λάθος χέρια (που βρίσκονται πολύ συχνά, μην τρελαθούμε).
Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί και σε μία φτωχογειτονιά και σε κάποιο ακριβό ραφείο Βόρειων Προαστείων. Όπως, συμβαίνει και με τα νυστέρια των γιατρών και με άλλα επαγγελματικά εργαλεία. Οπότε, τα «φάουλ» που γίνανε αυτές τις μέρες ας κρατηθούν στα υπ’ όψιν γιατί θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας...


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: www.chihapaura.com

15 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Το Γιάννη Αγιάννη, ως γνωστόν τον φυλάκισαν γιατί άρπαξε ένα καρβέλι ψωμί να στομώσει λίγο την πείνα του.
Αν όμως είχε αρπάξει 5-6 εκατομμύρια χρυσά ευρόπουλα της εποχής και ψωμί θα είχε και ακριβοπληρωμένους δικηγόρους μέχρι και πρόσκληση στις δεξιώσεις του Ιαβέρη.
Και επειδή πληθαίνουν με ανησυχητικούς ρυθμούς οι Γιαννοαγιάννηδες, στις μέρες μας τους λένε G700, ο Ιαβέρης που στην εποχή μας τον λένε σεμνοταπεινόκωστα, θέλει να φιμώσει όλους τους γαβριάδες που ξεφωνίζουν τα κλεφτόπουλα του βασιλείου του.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Το πρόσφατό μου Επικοινωνιακή κλίμακα είναι νομίζω μια καλή ........μεζούρα να μετρήσουμε ανθρώπους. Στο μαστοριλίκι του μέτρημα είναι το πάν.

Swell είπε...

Κοπτοραπτού μου, όταν ο εγκυρότερος εξ αυτών είναι

Λάικ δατ τι περιμένεις;

koptoraptou είπε...

@ monahikoslikos:

Αχ, τέτοια γράφετε και με κάνετε α πιστεύω ότι ο κυνισμός μου είναι ένα πλαστικό λουκούμι και μόνο. Γεμίσαμε από Αγιάννηδες, Λύκε μου, αλλά οι Ιαβέρηδες είχαν πάντα τον νόμο με το μέρος τους...

@ dionysos:

Δε λένε ότι αν θες να μετρήσεις τα δόντια του διαβόλου κάν'τον να χαμογελάσει. Και το μέτρημα είναι προσόν, αλλά μεγαλύτερο ο τρόπος του μετράν... Χαίρε!

@ swell:

Εγώ δεν περιμένω τίποτα. Εσείς τι πάθατε με τον Νίκολας;

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά το λέγανε κύκλο γύρο από τη φωτιά (εστία),μετά παζάρι ,αργότερα εκκλησία του Δήμου και Αγορά, αργότερα έγινε η βρύση η ο Πλάτανος στη πλατεία του χωριού, νεροτριβή, καφενείο, ακόμα και εφημερίδα τοίχου, πάντα οι άνθρωποι έβρισκαν υπόγειες διαδρομές για να εκφράζουν τη γνώμη τους ελευθέρα ακόμα και τα κουτσομπολιά τους .Τα μέσα αλλάζουν οι συνήθειες ,όταν μάλιστα είναι αρχέτυπα, ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά του: η δημοσιογραφία δεν είναι πια αυτό που ήταν κάποτε. Χιλιάδες τίμιοι εργάτες του Τύπου υποαμοιβόμενοι δουλεύουν σαν είλωτες και ελάχιστοι προβεβλημένοι αναφέρονται στον εαυτό τους σε τρίτο πρόσωπο. Οποία έπαρση. Προφανώς βιώνουμε μεταβατική περίοδο. Κυοφορείται το νέο και αυτό τρομάζει τους κατέστημένους ψιττακούς. Θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Υπομονή. Δεν ξέρω αν στο τέλος θα θριαμβεύσει το καλό αλλά, διάβολε, κάτι καλό θα βγει απ' όλα αυτά.
самиздат

koptoraptou είπε...

@ de profundis:

Συμφωνούμε απολύτως. Αρκεί να μη μας κάνουν να επιστρέψουμε στα σήματα καπνού και στα ταχυδρομικά περιστέρια. Καλωσήρθατε και πάλι ορίστε!

@ samizdat:

Ευχομαι να έχετε δίκιο, γιατί αν όχι αντιλαμβάνεστε οτι θα επιστρέψουμε 30 χρόνια πίσω... Την καλησπέρα μοτ!

KitsosMitsos είπε...

Κόψε-ράψε η κοπτοραπτού, κόψε-κόψε οι αντ'αυτού του τουτουνού πρωθυπουργού. Τώρα ποιος θα κερδίσει στο τέλος, μόνο ο ε-μπλόγκερ το ξέρει...
Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ

Eύχομαι τώρα με τα κοντομάνικα να έχεις λιγότερη δουλειά.

ritsmas είπε...

Καλησπερα σας. Παρουσα.

Agent Provocateur είπε...

Molis eida to ananewmeno blogroll sou, wraiotath mou!!! Anakurhxthka mikro eee..? Me kakoma8ainete oloi... Alla de 8a viastw k na megalwsw! Kalo mhna na exeis! Kai makari na er8ei grhgora h anoixh!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Attention!

Άρπαγος είπε...

Είτε επώνυμα είτε ανώνυμα τα blogs συγκεντρώνουν το χιούμορ, τη φαντασία, την ανατρεπτική διάθεση, τη μοναξιά και την απόγνωση χιλιάδων ανθρώπων. Αναδεικνύουν την ανάγκη της φωνής και της έκφρασης περισσότερο και λιγότερο την υπεροψία της αυτοπροβολής. Το όνομα των bloggers είναι, νομίζω, το όνομα χιλιάδων σαστισμένων ανθρώπων που περπατάνε καθημερινά δίπλα μας.

Ανώνυμος είπε...

Την καλημέρα μου. Ρίξε μια ματιά στο νέο blog mou Selidodeikths.blogspot.com

Δημήτρης

koptoraptou είπε...

@ kitsosmitsos:

Ελπίζω τουτουνού του πρωθυπουργού να του κόβει. Με αντιλαμβάνεστε.

@ de profundis:

Ένα θα σας πω: τα κοντομάνικα και τα μπανιερά είναι τα πιο τζαναμπέτικα. Την καλησπέρα μου!

@ ritsmas:

Καλώσ’το! Σε περιμέναμε, σε διαβάζουμε, μην κοιτάς που δεν σχολιάζουμε – θα το κάνουμε σύντομα – αλλά οι καιροί είναι πονηροί και οι ξένοι «κοπτοράπτες» είναι τρύπιοι!

@ agent provocateur:

Σας βλέπω έτοιμο να κυλιστείτε στο γρασίδι ή είναι η ιδέα μου;

@ arpagos:

Αυτό το τελευταίο που είπατε περί σαστισμένων πολύ μου άρεσε. Ξέρετε πόσο με εξιτάρει η ιδέα ότι μπορεί να κάθομαι δίπλα δίπλα στο λεωφορείο με τον Swell – άσε που δεν μεταχειρίζεται λεωφορείο, απ’ τα λίγα που ξέρω – και να μην έχουμε πάρει πρέφα ποιοι... είμεθα; Καλώς ήρθατε!

@ δημήτρης:

Δημήτρη καλωσόρισες και εσύ. Θα ρίξω ματιά πολύ σύντομα. Να ‘ σαι καλά!