Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Το 10 το ζαβό (συν μία κουλαμάρα)...


Από Παρασκευή σε Παρασκευή το πάω, το ξέρω σκατά τα ‘χω κάνει, όλο λέω ότι θα οργανώσω τον χρόνο μου, αλλά σε λίγο θα πάρω το βραβείο της ακαμάτρας γαζώτριας.
Έλεγα κι εγώ, με το πτωχό μου το μυαλό, ότι η ανεργία – ή έστω η ημιανεργία* – ήταν το καλύτερο που μπορεί να λάχει του ζαβού ανθρώπου, αλλά πριτς!
Μόλις σε πάρουν πρέφα ότι τα ψιλοξύνεις, αρχίζουν τα πατιλίκια.
Του τύπου «τρέχα να πληρώσεις κανά λογαριασμό», «βάλε και λίγο σκούπα», «α, και τα βρακιά σου μην τα πετάς δώθε κείθε, γιατί μετά εσύ θα βάλεις πλυντήριο κι εσύ θα απλώσεις».
Μέσα σ’ αυτήν την υπέροχη ντίρλα, ήρθε και η Θεία Ντόνα να με αποκάμει – όχι που δεν ήθελα, δηλαδή, δουλειά δεν είχε ο διάολος πιλάτευε τα ανίψια του – και μου ζήτησε κάτι εν είδει μπλογκοπαίχνιδου, το οποίον και δεν είμαι απολύτως σουρ ότι το άρπαξα καλώς.
Θέλει να της γράψω 10 (άχρηστα) πράγματα για μένα.
Αλλά επειδή ημιάνεργη μπορεί να είμαι, προχειράντζα όμως όχι, εγώ τα 10 θα τα εξελίξω, του στυλ 10 (άχρηστα) για μένα, κουσούρια που μ’ άφηκε η τηλεόραση.
Τσιμπήστε λοιπόν (και εσένα Θεία Ντόνα σε θέλω προσεχτικιά)…
UPDATE: Η οποία Θεία μάλλον ερωτεύτηκε και αντί να μου γράψει "10 +1", το 1 το κράτησε για την πάρτη της!!!!

1. Είμαι απροσάρμοστη. Και ντροπιάρα. Του στυλ, όταν μου μιλάνε άγνωστοι – ενίοτε και γνωστοί - να τραυλίζω και να κοκκινίζω. (Απίστευτο;;;). Εκτός κι αν μου πιάσουν κουβέντα για την Αννίτα Πάνια. Εκεί αλλάζει το πράμα.

2. Δεν μ’ αγάπησαν ποτέ τα αφεντικά μου. Όχι που το ‘χω παράπονο, αλλά έτσι το αναφέρω. Παρηγοριά σε κάτι τέτοιες στιγμές έβρισκα στο πρόγραμμα του Star.

3. Έχω καμιά 200αριά ζευγάρια παπούτσια. Σε λίγο θα με διώξουν απ’ το σπίτι, θα εκλέξουν πρωθυπουργό και θα ζήσουν αυτά καλά και εγώ σε κούτες στην Ομόνοια. Έβλεπα πολύ Fashion Tv στα νιάτα μου.

4. Σιχαίνομαι (ξερνάω, ζαλίζομαι, πέφτω σε κατάθλιψη) τις συσκέψεις. Ειδικά των καναλιών. Ακόμη κι αν… βγάζουν «είδηση». Φτου!

5. Λατρεύω τις ιατρικές σειρές. Και τα ιατρικά ντοκιμαντέρ. Κάνε με βοηθό νοσοκόμας του Δόκτωρ Χάουζ. Δεν έχω πρόβλημα. Δεν αηδιάζω με τα αίματα, δεν κωλώνω με τους εμετούς, δεν αποθαρρύνομαι με τις μύξες και τις λοιπές ρυπαρές εκκρίσεις.

6. Έχω κόλλημα με τις κούκλες (εξόν από Μπάρμπι και λούτρινες αηδίες!). Μεγάλο. Και με τα αυτοκινητάκια. Το κακό είναι ότι ποτέ δεν πρόκειται να βγάλουν ομοιώματα ελληνικών σειρών στην ελληνική παιχνιδοαγορά. Αν ακούει κανείς, πάντως, ενδιαφέρομαι να αγοράσω «3 Χάριτες» σε κούκλες. Και προς Θεού, ελληνικών σειρών είπα, και όχι δελτίων ειδήσεων. Το διευκρινίζω γιατί ανάμεσα μας παίζουν και ψυχανώμαλοι και είναι ικανοί να βγάλουν «Γιώργο Τράγκα με στολή Ράμπο…»

7. Αν μου πεις ψέματα, μπορώ να αρρωστήσω. Μην ανακαλύψω ότι άλλο μου ‘δειξες κι άλλο μου ‘μπηξες. Την έβαψες. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για τους παρουσιαστές, ιδίως της πρωινής ζώνης. Η χαρά του κοπτοράπτη είναι να μασάει τις γραβάτες τους…

8. Έχω εμμονή με τα κραγιόν. Το 10άρι του Λιπ Φίνιτι της Μαξ Φάκτορ είναι απλώς α- ξε – πέ – ρα –στο! Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που δεν ασπάζεται ο μυστακοφόρος αγαπημένος μου και δεν ξέρω πότε θα με στείλει στον γέρο διάολο. Τι να κάνω, ρε παιδιά; Ποιότητα, ποιότητα, αλλά εγώ μεγάλωσα με τα ροδαλά χειλάκια της Ελένης Μενεγάκη.

9. Βάρναλης, Πολυδούρη, Ταχτσής, Πόε, Έλιοτ, Κίπλινγκ. Με αυτή τη σειρά ακριβώς! Κι ούτε ένας – ΕΝΑΣ! – πουλημένος της τηλεόρασης δεν μου ‘χει κάνει τη χάρη να ασχοληθεί σοβαρά με την πάρτη τους! Ο Καρατζαφέρης που πριν από ‘κανά δυο χρόνια ασχολήθηκε με τον Ταχτσή δεν πιάνεται, γιατί είναι ο Καρατζαφέρης.

10. (Ουφ! Ξεσπαλιάστηκα, κυρά μου!). Είμαι μονόχνοτη. Και φίλους έχω τρεις. Μετρημένους. Έναν από παιδί και δυο που μου ‘λαχαν στον δρόμο. Και αν τους πειράξεις, σκοτώνω. Με τον έναν δεν μπορώ να μιλήσω για τίποτα τηλεοπτικό, γιατί έχει πετάξει την τηλεόραση απ’ το σπίτι του, αλλά μ’ αγαπάει μέχρι θανάτου και με ανέχεται. Στον άλλο χρωστάω την εμπλοκή μου με τις κοπτοραπτικές. Και την τρίτη – αν κάποια στιγμή δεν με τρελάνει με τις μαλακίες της – θα την παντρέψω στην Τήλο και τις πουτάνες τις κάμερες δεν θα τις αποφύγουμε…

11. (Το ένα που λέγαμε;;;) Όταν ο Ευαγγελάτος πήγαινε, εγώ γύριζα τρίτη φορά!
Εγώ, χρυσέ μου, να σου δώσω συμβουλές για το πως το μπουγαδοκόφινο δεν πιάνει τριχομονάδες και που 'σαι: πριν πατήσεις στο φιλόξενο ραφείον μου, βγάλε παπούτσια - ΤΩΡΑ! - και μετά κάνε ό,τι θες!

Και επειδή είμαι εκδικητικός τύπος, καλώ τον Monahikoliko, την Abttha, τον Swell, τον Γιάννη τον Καφάτο και την – εσχάτως τεμπέλα – Τσαπερδόνα Κανατάκη να γράψουν τα δικά τους άχρηστα 10άρια (συν την κουλαμάρα) για την αφεντιά τους.



* Ημιανεργία: Κατάσταση κατά την οποία δεν ξέρεις αν δουλεύεις. Δηλαδή, ξέρεις, αλλά προκοπή δεν βλέπεις, οπότε είναι σαν να μην δουλεύεις...




22 σχόλια:

Swell είπε...

Γουέλκαμ το δε κλαμπ! Eίμαστε πολλοί, αλλά πολλοί δεν το λένε. Πάντως τον Τράγκα με στολή ΜΑΦΙΟΖΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ Περηφανεύομαι ότι αν και παλιό μέλος του εν λόγω club, έχω δικό μου τσίρκο και είμαστε (το τσίρκο κι εγώ) δίπλα στη θαλάσσα.

Καλό σου βράδυ και πιο καλό τριήμερο.

Ανώνυμος είπε...

Φιλενάδα!Μαλακία κάναμε το παιχνίδι ήτανε "10+1 άχρηστα πράγματα για μένα"
Ξεχάσαμε απο 1..
τι να πείς...

Ανώνυμος είπε...

Αγάπη μου αν το παρατήρησες ξυρίστηκα δεν είμαι πια Ταλιμπάν.
Και με τα χειλάκια σου δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Φιλάκια

koptoraptou είπε...

@ swell:

Πείτε το μου κι είχα καϊλα! Να μου περάσετε πολύ καλά κι εσείς και το τσίρκο και μετά το τριήμερο να κανονίσουμε τα τσάγια μας, αγαπημένε!

@ aunt donna:

Μικρή, κουλή μου αγάπη, εσύ να 'σαι καλά και δεν πειράζει. Και για να δεις τι ανίψι είμαι εγω΄, το 11 σου το πρόσθεσα βρε! Μάκια!

koptoraptou είπε...

@ cartman:

Αγαπημένε! Μας βλέπουνε! Συμμαζευτείτε!
"Χειλάκια", "φιλάκια", λεύκωμα γίναμε εδώ μέσα!

ΥΓ.: Ψιτ, αγόρι! Κι εγώ μάκια!

spyros1000 είπε...

ΠΟΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ,ΕΓΩ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΜΟΥ......

ritsmas είπε...

Καλημέρα ευρηματικό πλάσμα. Πάλι έγραψες, εντάξει ;
Αυτό το για την ημιανεργία πολύ μου ήρεσε. Να δεις που ούτε καν τόχα σκεφτεί. Τώρα ξέρω!!!!
φιλια , καλό Σ/Κ

monahikoslikos είπε...

άμα τη επιστροφή μου θα ανταποκριθώ εις την πρόκληση γιατί τώρα ευρισκόμενος εις αγρανάπαυσιν εις Γύθειον Λακωνίας και μεγάλη χάρη σου κάνω που σε διαβάζω.
καλημέρα σου και σύντομα ...τα ζάρια.
ξέρεις εσύ.

Unknown είπε...

καλημέρα στην παρέα ούλη!
βρε κοπτοραπτού, τι ράψιμο είναι αυτό! τι ταλέντο!
πραγματικά χάρη σου κάνω που σου απάντησα κιόλας, γιατί πραγματικά άμα διαβάζει κανείς τη γραφή σου, λέει μετά: καλά, να γράψω κι εγώ; δίπλα της; άσε καλύτερα!
πάντως εγώ έγραψα τις σαχλαμάρες μου έτσι, ασκαρδακΕΙκτί!...
φιλάκια
(τα δικά μου δεν παρεξηγούνται, εξαιρούνται λευκώματος)

Demi είπε...

Πρώτη φορά περνάω απο εδώ και το μόνο που έχω να πώ είναι LOL!!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! ΧΕΧΕ και τα συναφή! Με έκανες και γέλασα και αυτό για μένα είναι η απόλυτη επιτυχία ενός blogger! Keep up the good work! ciao!

koptoraptou είπε...

@ Spyros1000:

Αν σας παρηγορεί κι εγώ δουλεύω σήμερα. Μόνο που το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μου το αγνοεί και γι’ αυτό… έκατσε σπίτι κι ετοιμάζεται να πάει για βουτιές. Καλωσήρθατε και καλά κουράγια σήμερα!


@ ritsmas:

Καλημέρα, βανίλια μου! Ευρηματική εγώ; Χαχαχα! Απλώς… ημιάνεργη. Τα φιλιά μου και την καλημέρα μου!

Giannis Kafatos είπε...

πηρα το μέσατζ, κι έτοιμάζω την καφατολίστα
;)
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

koptoraptou είπε...

@ monahikoslikos

Εις Γύθειον Λακωνίας, ε; Κακοπερνάτε, σα να λέμε; Να περάσετε υπέροχα και σας παρακαλώ να μείνετε μακριά από τα αρνάκια! Φιλιά (και φυσικά ξέρω!)

@ abttha:

Απ’ το πολύ ταλέντο, Λενιώ μου, τι να σου πω, σε λίγο θα ράβω τεντόπανα…
Και σε παρακαλώ πολύ να κάθεσαι δίπλα μου όσο συχνά θέλεις, οκ;
Θα περάσω συντόμως να σε… επιθεωρήσω στα γαζιά σου, κυρία μου! Τα φιλιά μου!!!

@ demi:

Να, τέτοια γράφετε και μπαίνουν κάτι σούργελα και λένε ότι μεγαλοπιάνομαι…
Όπως και να ‘χει καλωσήρθατε, καλώς να κάτσετε και σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά λογάκια!

Shadowface είπε...

Υπάρχουν άραγε κ 10+1 άχρηστες ερωτήσεις?

koptoraptou είπε...

@ shadowface:

Εδώ υπάρχουν 10+1 άχρηστα κορμιά,
10+ 1 άχρηστες κυβερνήσεις,
10 + 1 άχρηστα πολλά και διάφορα,
στις ερωτήσεις κώλωσες;

Shadowface είπε...

Έλα ντε...:P

Ανώνυμος είπε...

O NONOΣ:

Βαφτηστήρι, εικάζω ότι υποφέρεις περισσότερο απ' όσο μου ομολογείς.
To χιούμορ σου είναι πολύ black τελευταίως... Όσο για το ότι σε ενέπλεξα στις κοπτοραπτικές, με αδικείς. Ακόμη και χωρίς εμένα, πάλι θα έμπλεκες. Αυτό ήταν το μόνο σίγουρο. Άσε που δεν ήξερα τι να πω στη μάνα σου... Και ακόμη δεν ξέρω...

koptoraptou είπε...

@ shadowface:

:)

@ Ο ΝΟΝΟΣ:

Νονέ, αφήστε την ψυχανάλυση και στάξτε κανά χαρτζηλίκι γιατί το αφεντικό μας ξαναβάφτισε μαυρους και είναι έτοιμος να μας στείλει γυμνούς στις φυτείες του να μαζεύουμε μπανάνες. Όσο για τη μαμά, πείτε της αυτό που της λέω κι εγώ: "Δε λες πάλι καλά; Θα μπορούσε να γίνει και πουτάνα". Τα δέοντα, νονέ μου!

kanataki είπε...

που να πρωτοδιαλέξω το top 10 των άχρηστων..

KitsosMitsos είπε...

Δεν περίμενε τίποτις λιγότερο από σένανε...
Την καλησπέρα μου.

habilis είπε...

Ρε συ το 10αρι του Λιπ δεν ειναι για ολες τις ωρες ,αν κανεις καταχρηση ,θα εχει δικιο ο μουστακαλης...

koptoraptou είπε...

@ kanataki:

Βρε, πάρ’ το εσύ απόφαση και θα σου πω εγώ από πού να ψωνίσεις, φιλενάδα!

@ kitsosmitsos:

Τώρα, αυτό για καλό το λέτε ή για κακό; Όπως και να το λέτε, εγώ σας αγαπώ και σας στέλνω χαιρετίσματα

@ habilis:

Ναι, βγάλτε τη σκούφια σας και βαράτε με για το πότε θα φοράω εγώ το κραγιόν μου. Ορίστε μας! Την καλησπέρα μου!