Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Βρε, πως πέρασε ένας χρόνος...



(ή πόσο χαίρομαι που δεν έκατσα στα αυγά μου έναν χρόνο πριν…)

Σε εορτές, επετείους και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις οι αντιδράσεις μου είναι λίγο… καημένες.
Μάλλον στην προηγούμενη μου ζωή ήμανε άντρας που τον παντόφλιαζε η σύζυγος, επειδή ποτέ δεν μπορούσε να θυμηθεί αν (εδέησε και) την παντρεύτηκε στις 20 ή στις 21.
Έτσι, την πάτησα και με τα... γενέθλια του κοπτοραπτείου.

Με φάγανε οι δουλειές κι οι ζαβλαμάδες, τα ντεντ λάινς και οι λοιπές καθημερινές σιχαμάρες– «τι θα φάμε σήμερα;», «ποιος ξέχασε να πληρώσει τη ΔΕΗ κι έχει λήξει ο λογαριασμός; Άσε θα πάω εγώ, βαριέστε που ζείτε!»...
Και παραλίγο να ξεχάσω ότι σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο ο κοπτοράπτης μου «κρεμάστηκε» στο ίντερνετ και από τότε χάσκει σαν χαζός στη μπλογκοκοινωνία.
Είθισται σε τέτοια... επετειακά κείμενα, ο «γαζώνων» να αναφέρει και μερικά στατιστικά για να δείξει ποιοι μπήκαν και πόσοι, ποιο ποστ διαβάστηκε περισσότερο, ποιος είναι ο καλύτερος του φίλος και τα συναφή...
Εγώ πάλι, άχρηστη γαρ με τα τεχνολογικά, δεν έχω και δεν ξέρω πως να έχω τέτοια στατιστικά και μεταξύ μας, σκασίλα μου.
Ξέρω να σας πω ότι αυτόν τον ένα χρόνο που σας παίρνω τα αυτιά με το «πιρ – πιρ – πιρ» της ρημαδομηχανής, έχω περάσει τόσο καλά όσο ποτέ άλλοτε, σε κανένα άλλο κοπτοραπτείο.
Τα δικά μου στατιστικά, τα πρόχειρα και λίγο παλαιολιθικά, λένε ότι κι εσείς περάσατε καλά, αν όχι όλοι σας, τουλάχιστον κάποιοι από εσάς.
Λένε επίσης, ότι, ακόμη κι αν αύριο αλλάξω επάγγελμα και γίνω μανάβισσα, γνώρισα τρεις καλούς ανθρώπους.
Από αυτούς που θα ‘θελες να ‘ναι στον διπλανό κοπτοράπτη, από αυτούς που συνήθως – για να καταλάβεις πόσο σκατά έχουμε κάνει τη ζωή μας – δεν τους βρίσκεις εύκολα.
Μοnahikelike, Swell, Mediator, για ‘σας βαράει καμπάνα.
Με κάποιους από εσάς πάλι, όπως η Abttha, ο Γιάννης ο Καφάτος, η Aunt Donna, χωρίς να έχουμε γνωριστεί ποτέ, μια αόρατη κλωστή, όχι απαραιτήτως του κοπτοράπτη, μας φέρνει πιο κοντά, που ώρες ώρες είναι να απορείς πως γίνεται αυτό...
Με άλλους, όπως η Ρίτσα η Μασούρα, ο Σπύρος ο Σεραφείμ, ο Kitsosmitsos, ο Dionysos, η Tsaperdona, η Vasiliki και τόοοοοσοι άλλοι, πότε χανόμαστε, αλλά όταν βρισκόμαστε μπλογκικώς πολύ το ‘φχαριστιόμαστε.
Τα ίδια στατιστικά, λένε ότι δεν ταιριάξανε τα χνώτα μας με δύο από εσάς, αλλά καθόλου δεν πειράζει, τι θα ήταν η ζωή αν είμασταν όλοι στο γούτσου γούτσου...
Φυσικά υπήρξαν και οι ανώνυμοι, με τα μέιλς και τα μηνύματα τους, με τις αγάπες τους και τα απωθημένα τους, με τα υπέροχα ανέκδοτα και τις φοβερές φωτογραφίες που κάθε μέρα – αλήθεια λέω! – με κάνουν να κατουριέμαι στα γέλια μόνη μου στο ραφείο και παραλλήλως κάνουν το αφεντικό μου να ανησυχεί για την τρελή που γελάει μόνη της και «να την προσέχετε παιδιά να μην αρπάξει κανά ψαλίδι και μας ξυρίσει όλους εδώ μέσα...».

Και τα σχόλια σας! Παναγία μου, εύχομαι να μην βρεθεί κανένα θρασίμι στον δρόμο σας, γιατί την πούλεψε!
Λαστ μπατ νοτ λιστ, να πω δυο λόγια για την τηλεοπτική μου πελατεία, μέρος της οποίας με διαβάζει στα μουλωχτά, αλλά όταν παρατσιγκληθεί (σιγά καλέ, τον τελευταίο καιρό τεμπελιάζω, ούτε που αξίζει να ασχολείστε μαζί μου) μου τα «χώνει» ανοιχτά.
Μέσα από την καρδιά μου, σας ευχαριστώ όλους για τον υπέροχο χρόνο που πέρασε, έκανε τη ζωή μου καλύτερη από ηθικής πλευράς και με γλίτωσε από τη φυλακή και τον ψυχίατρο.
Ε, δεν είναι και λίγο!
Παιδιά, ευχαριστώ για όλα και υπόσχομαι – για να πω κι εγώ την επετειακή παπάρα μου – ότι στο τρέχον έτος σκοπεύω να επιδείξω μεγαλύτερο ζήλο σε ό,τι αφορά τα κουστούμια που μας έρχονται κακοραμμένα από τα μίντια και τις κανάλες!

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: i230.photobucket.com/albums

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάτια μου, σου εύχομαι να γράφεις πάντα γιατί το γουστάρεις και έτσι σου την βάρεσε, να κάνεις τον κόσμο χαρούμενο με τα κείμενά σου και να κάνεις πολούς καλούς φίλους.

Χρόνια Πολλά,
και του χρόνου διπλή (Η επισκεψημότητα)

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ σου εύχομαι να μην βαρεθείς ποτέ να κάνεις κάποια πρωινά μας πιο υποφερτά. Και λέω κάποια πρωινά γιατί γράφεις όποτε προφταίνεις κι εσύ! Να τα χιλιάσει το μοδιστράδικο σου και εσυ μαζί!
Με αγάπη,
PetrosMME

monahikoslikos είπε...

να σαι γερή και δυνατή
και να σε τρέμουν ούλοι
οι αφέντες και οι δούλοι

χρόνια πολλά και δημιουργικά
σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου

Ανώνυμος είπε...

Γαζωσε με darling!!!!
Γουέλ!Ευχομαι κάποια στιγνή να ξεκουραστεις και να ξεφρικάρεις γενικά.
Το Blogging ειναι καλό,και αν θέλεις η "μικρη αόρατη κλωστή" μέχρι και κάβος που τραβάει φρεγάτα γίνετε!
Πολυχρονη!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια καλά ,αν είναι και καλά καί πολλά τόσο το καλύτερο.

Εύχομαι να δείς τον κοπτοράπτη σου οπως επιθυμείς.

Ευχαρίστουμε και μεις για τα ωραία συνολάκια πάντα στα μέτρα μας.

media_blogger είπε...

Χρόνια πολλά!Να γράφεις πάντα τα άπαιχτα κειμενά σου και να είσαι καλά.Να ξέρεις οτι σε διαβάζω συνέχεια αλλά τώρα ήρθε η ώρα να σου γράψω!Ααα και καλη τυχη στα γαζια σου!

Unknown είπε...

μικρό επαναστατημένο ραφτάκι!
η αγάπη που φαίνεσαι να 'χεις για τον κόσμο μας σώζει από το να μας περνάς ψιλό γαζί, με τέτοια φλέβα!

σε καμαρώνω και σε ζηλεύω μαζί!
η ζωή σου να είναι όμορφη όπως τα θετικά που μας σπέρνεις με το μπλογκ σου και τα σχόλιά σου....

την αγάπη μου

greekmedianews είπε...

Πολύχρονη και δημιουργική κοπτοραπτού μου... Όπως έχουμε ξαναπεί, στο χώρο που μπλέξαμε από γαζιά άλλο τίποτα, οπότε δουλειά θα υπάρχει...
Αν και δεν γνωριστήκαμε, όπως και με αρκετούς από τη μπλογκόσφαιρα, μοιάζει να γνωριζόμαστε χρόνια... Να είσαι γερή και να γ(κ)αζώνεις...

alienlover είπε...

μα τι έχουν πάθει όλοι και θέλουν μετρητές και εργαλεία και δεν ξέρω και γω τι άλλο; Λες και θα αλλάξει κάτι αν δουν ποιοι και ποσοι μπήκαν. Το έχω βαρεθεί αυτό το κατασκοπηλήκι, τέσπα. Πρώτο σχόλιο και ξεκίνησα με γκρίνια!
Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία και όλα τα καλά.
Καλά ποστ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολλές ευχές για τη συνέχεια...
Αν προλάβεις κάνε ένα πέρασμα και από το rythm.pblogs.gr. Θαρρώ ότι θα βρεις εκεί πράγματα που σε ενδιαφέρουν :)

Giannis Kafatos είπε...

ο γιος μου ο Αντώνης όταν χρόνισε κι άρχισε να μιλάει έλεγε "εγώ τώρα είμαι χρονών δεν είμαι μηνών"!
αφού ήσουν καλόχρονο,ελπίζω -ως βλογκ - να είσαι και πολύχρονο και ως πρόσωπο να είσαι και χιλιόχρνο! Το βάζω έτσι στο ουδέτερο γιατί, (κι είναι περίεργο γιατί είμαι κι εγώ πολύ περίεργος, δεν το έχω κάνει ως τώρα)δεν με απασχόλησε ποιος ή ποια είσαι, αλλά οτι είσαι "σπουδαία μούρη" (όπως θα έλεγε και ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος Τζούμας με τον γνωστό του καγχασμό).
εύχομαι λοιπόν καλή έμπνευση, προσοχή τα δάχτυλα στον κοπτοράπτη, καλές διακοπές, και κάθε καλό γενικώς!
είναι μεγάλη μου τιμή το ... ξεφώνισμα σου στην αφεντιά μου με τόσο ωραίο τρόπο!
αυτά!

υ.γ. ηλεκτρονικά γλυκά πώς κερνάμε???
:)
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι εμφανίζομαι μόνο στα καλά νέα.
Να σαι δημιουργική, ήρεμη και να διαφυλάττεις τη μοναδικότητά σου.
Τ΄ άλλα άστα να πάνε. Δεν σου αξίζει να ταλαιπωριέσαι. Δες τα πράγματα μέσα από σένα και όχι έξω από σένα. Όλα τότε από μόνα τους, θα ρθουν καλύτερα.

Swell είπε...

Χρόνια σου πολλά Αγαπημένη,
και του χρόνου στα εικοσιέξι,
να 'χεις "θάψει" άλλους πέντ΄-έξι,
Να σφίξουν κάποιοι κώλοι,
Μήπως και μας παρατήσουν όλοι.

ritsmas είπε...

Γειά σου γαζί μου ατελείωτο εσύ. Νασαι πάντα καλά να γαζώνεις και να ξεγαζώνεις ( αλήθεια, ξέρεις και αυτό ; ) κι εμείς εδω γύρω είμαστε να τα λέμε.
φιλια ριτς

Agent Provocateur είπε...

Xronia polla k kala me polla defile kai xamogela platia!!!! :)))

Poluxrono kai empneusmeno to blog, xaroumenh kai hliokammenh (logw axeperasta omorfou 8erous!) esu!

Filia!
PS: Oi exetaseis telos! Sxedon... Aurio vgainoun ta... xamperia!

kanataki είπε...

πέρασε κιόλας ένας χρόνος
που έφυγες και είμαι μόνος

( σ.σ μουσική υπόκρουση Γιάννης Πάριος)

υγ ασχετο αλλά και σχετικό συνάμα

KitsosMitsos είπε...

Αγαπητοί κοπτοραπτού. Καταρχάς να τα εκατοστήσετε και εις ανώτερα. Χαιρόμαστε να σας διαβάζουμε, γι αυτό και επιμένουμε.
Εύχομαι χρυσές κλωστές, ψαλίδια και κοπτήρια για τη συνέχεια...

koptoraptou είπε...

Είμαι απαράδεκτη, αλλά σας το ορκίζομαι, σε λίγο θα με βρουν ημίτρελη κάτω από τα βουνά με τους κορσέδες για χοντρές κυρίες που ράβω τελευταίως:

@ Cartman

Τίγρη, μη μου εύχεσαι διπλές επισκεψιμότητες γιατί θα κοιμάσαι μόνος σου μετά! Φιλάκια!

@ PetrosMME

Αααααχ! Τα δικά μου τα πρωινά ποιος θα τα κάνει πιο υποφερτά, Πέτρεεεε; Πάντως, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!

@ monahikoslykos

Ευχαριστώ και για το στιχάκι και για τα άνθη (με κακομαθαίνετε!) και για τις ευχές, Λύκε μου!

koptoraptou είπε...

@ Aunt Donna

Εσείς δεν θέλετε γάζωμα! Είστε τρε σικ από γεννησημιού σας. Όσο για την κλωστή, αφήστε να δένει εμάς. Οι «φρεγάτες» είναι για τους «φραγκάτους». Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και σας φιλώ!

@ de profundis

Θυμήστε μου να σας κεράσω ένα φράκο κάποια στιγμή, για τα καλά σας λόγια. Αν και σας κόβω περισσότερο του χαλαρού και πιο ευκολοφόρετου και ευκολόραφτου χαβανέζικου μαγιώ! Τα φιλιά μου!


@ media blogger

Καλώς ορίσατε και πάλι ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια στην ταπεινότητα μου!

@ abttha

Λενιώ, μου ‘λειψες αυτές τις μέρες και σε σκεφτόμουν πολύ. Θα περάσω από το βλόγκι σου να κουτσομπολέψουμε λίγο! Ευχαριστώ μάτια μου!

koptoraptou είπε...

@ greekmedianews

Σε ευχαριστώ, καρντάση! Να ‘σαι και ‘συ γερός να τα βγάζεις πέρα με τους τυπους που μπλέξαμε όλοι μας, γενικώς! τα φιλιά μου!

@ alienlover

Καλωσήρθατε και να τα λέμε! Μ’ άρεσε το… σπιτάκι σας και το βιολάκι σας. Θα σας κουβαληθώ διαδικτυακώς σύντομα. Α, και μερσί για τις ευχές!

@ ανώνυμος

Μερσί κι εσάς. Δεν επρόκαμα η δουλάρα, αλλά θα περάσω. Τα φιλιά μου!

@ giannis kafatos:

Σπουδαία μούρη; Εγώ; Ω, τι να πω; Με σκλαβώνετε! Και εννοείται ότι απαντώ στο «ποια» και ουχί στο «ποιος» διότι δεν έχω μύστακα! Γιάννη, σας ευχαριστώ για τα καλά λογάκια και εύχομαι και σε εσάς ένα υπέροχο καλοκαίρι!

koptoraptou είπε...

@ Zanzibar

Πρώτον, καλωσήρθατε. Δεύτερον, να εμφανίζεστε και στα κακά γιατί έχουν περισσότερη πλάκα. Τρίτον, ποιος είπε ότι παθαίνουμε ό,τι μας αξίζει; Τέταρτον, σας ευχαριστώ πολύ και αντεύχομαι!

@ swell

Αχ, αγαπημένε! Τι να σας κεράσω που πιστεύετε ότι είμαι μόνο 25;;; Τι να τρατάρω;;; Όσο για το θάψιμο, κανέναν δεν θέλω να θάψω. Μου αρκεί να μη με θάψουν – κυριολεκτικώς και μακριά από ‘μας – τα φιλόστοργα αφεντικά μου με τις κωλάρες και τις κοιλιές τους! τα φιλιά μου!

@ ritsmas

Σε ευχαριστώ, Ριτσάκι μου! Μην κοιτάς που χάνομαι, σε διαβάζω, σε στηρίζω και σε… διαδίδω. Μάκια, καλό μου!


@ agent provocateur:

Εύχομαι τα καλύτερα και τις καλύτερες βαθμολογίες, μικρό μου! Και ευχαριστώ για τα καλά λογάκια!

@ kanataki

Ω, την κυρία Κανατάκη απ’ τα μέρη μας; Τι κάνετε αγαπητή; Όλα καλά; Τα σέβη μου!

@ kitsosmitsos

Χρυσά; Απ’ το στόμα σας και στου Θεού το αυτί, Κίτσεμήτσε μας!

So_Far είπε...

Σε διαβάζω άσχετα αν σου έχω σχολιάσει 1 άντε 2 το πολύ φορές.
Εύχομαι τόσο σε σένα όσο και στο μπλογκ ό,τι καλύτερο και του χρόνου εδώ να σβήνουμε το κεράκι με τον αριθμό 2 !

koptoraptou είπε...

@ So far:

Σ' ευχαριστώ αγάπη για τα καλά σου λόγια! Να 'σαι πάντα καλά!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

έχασα τα γενέθλια, αλλά όχι και τη διάθεσή μου να σου ευχηθώ υγεία και έμπνευση...

koptoraptou είπε...

@ Σπύρος Σεραφείμ:

Πάντα θα υπάρχει ένα κομμάτι τούρτα για 'σας, αγαπητέ μου! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Unknown είπε...

καλό μήνα,
και να είναι
ανοιχτοί οι ορίζοντες της ευτυχίας σου
επαγγελματικά
συναισθηματικά
ψυχικά
σωματικά
και όλα τα εις -ικά που χρειάζονται...

να είναι όμορφα τα γυρίσματα του καιρού για σένα!

koptoraptou είπε...

@ abttha:

Σ'ευχαριστώ γιαβρί μου. Οι δικές σου οι ευχές πιάνουν. Το ξέρω!

Ανώνυμος είπε...

Λες να κάτσουμε ποτέ σε διπλανά γραφεία;
Όπως λέγανε και παλιά οι πειρατές 'ευχαριστώ κι ανταποδίδω'.
Τα υπόλοιπα από κοντά.

Ανώνυμος είπε...

από koptoraptou:

@ mediator:

Σε διπλανούς κοπτοράπτες θες να πεις, αγαπημένε! Μακάρι! Αλλά, πειρατή, να ξέρεις ότι το πλοίο δεν έχει καμιά σημασία. Το ταξίδι και οι ναύτες είναι που μετράνε! Να προσέχεις κι ευχαριστώ για την παρέα! Φιλιά!