Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Η Σουηδέζα ξαναχτυπά (γιατί, υπουργέ μου;)

Ξυπνάω έντρομη και τρέχω στον καθρέφτη της σάλας. Εν τω μεταξύ, έχω πατήσει δυο στυλό, έναν αναπτήρα (συγκρατήστε το αυτό), δυο σαγιονάρες ανάποδες και ένα αυτοκινητάκι (άσχετο). Το κόνσεπτ του εφιάλτη είχε ως εξής: ήμουν ντιπ ξανθιά – το ξανθό το ασβεστί -, είχα ξεπλυμένα γαλανά μάτια, ο κώλος μου κοιτούσε απευθείας το ταβάνι, τα πόδια μου ήταν 1,30 το καθένα και έκανα εμετό κάθε που μύριζα τσιγάρο.
Ο καθρέφτης με έπεισε, ότι έφαγα βαριά για βράδυ: η κούτρα μου ήταν ακόμη σκούρα – άνευ λευκών τριχών παρακαλώ! -, στο μάτι μου δεν είχε πέσει χλωρίνη, ο αποτέτοιος μου σε μια 10ετία θα συναγωνίζεται την περίμετρο του Καλλιμάρμαρου και εξακολουθώ να είμαι συμπαθώς κοντή. Και το κυριότερο: ήθελα τα τσιγάρα μου, με έναν χαρακτήρα επείγοντος! (Μεσ’ το σκοτάδι ψάχνω με τα δύο πρώτα δάχτυλα του ποδιού, τον αναπτήρα, τον οποίο πάτησα προ ολίγου…).
Μπορεί ο καλός Σαμαρείτης υπουργός Υγείας να θέλει να με μεταλλάξει σε Σουηδέζα, εν μία νυκτί, αλλά αυτά δεν είναι πράγματα που γίνονται παζ αβολοντέ, κοινώς με ζοριλίκια.
Ναι, ναι. Το ξέρω. Ο καλός υπουργός νοιάζεται για το χρώμα των πνευμόνων μου, για τα (μελλοντικά) ροδαλά μου μάγουλα, για το αν θα μπορώ να τεκνοποιήσω χωρίς προβλήματα, για την ικανότητα μου να γίνω ένας μικρούλης Δήμος Σταρένιος, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα τον απογοητεύσω σε αυτά και άλλα τόσα.
Ξέρω επίσης ότι για ανένταχτες και απροσάρμοστες κορασίδες -σαν κι εμένα- έχει φροντίσει να στείλει στον δρόμο –μου, μας- καπνοφύλακες για να μας συμμαζέψουν, αλλά και για να ανοίξουν οι τύχες μερικώνε μερικώνε, και να νοικοκυρευτούν με ένα καλό ένστολο παιδί, αλλά έχω να τον πληροφορήσω ότι:
Α) Ακόμη κι εγώ η ασυμμάζευτη διατηρώ δεσμό ετών
Β) Ανήκω στο χαμερπές εκείνο είδος γυναικών που σιχαίνονται τη στολή
Γ) Το ‘χω ξαναπεί εδώ: (http://koptoraptou.blogspot.com/2009/02/blog-post.html)
Τι θα απογίνω, λοιπόν, κύριε υπουργέ μου, που ούτε να συμμαζευτώ θέλω, ούτε να νοικοκυρευτώ, ούτε να αποκτήσω δίμετρες ποδάρες και ξανθές τρίχες και κυρίως ΘΕΛΩ ο δείκτης και ο αντίχειρας μου ΝΑ έχει προέκταση αυτό το υπέροχο λευκό πράμα – συγκεντρωμένους σας θέλω, μην κάνετε πονηρές σκέψεις – που το ανάβεις και γλιτώνεις από έγκλημα, ψυχιατρείο, χαπούκλες και άλλα τελώνια;
Και το ουσιώδες: για να γίνω Σουηδέζα, καρακαλλόνα, ντιπ ήρεμη και με ύφος "στα τέτοια μου σε γράφω και κάνω τον ζωγράφο", μήπως θα ‘πρεπε πρώτα να μου ‘χες λύσει το κυκλοφοριακό; Το εργασιακό, μήπως; Το οικονομικό; Το αισθηματικό, το λύνω και μόνη μου, ευχαριστώ δεν σε χρειάζομαι, υπουργέ μου;
Και πως νομίζεις θα λυθούν όλα αυτά, αν εγώ απουσιάζω κάθε τρεις και λίγο από την ημιεργασία μου για μία, τρεις, δεκατρείς, σαραντατρείς τζούρες; Θα με σιχτιρίσουν, θα διογκωθεί και το εργασιακό (πάλι θα ψάχνω για δουλειά), και το κυκλοφοριακό (πάλι θα τρέχω σαν την παλαβή να βρω ταξιά, λεωφορεία, τρόλει και μαούνες για να δίνω βιογραφικά δώθε κείθε), το οικονομικό (δεκάρα δεν θα μου ΄χει μείνει μ’ όλα τα παραπάνω φέσια στο κεφάλι μου!).
Κι αυτές είναι οι λάιτ συνέπειες. Να μου το θυμηθείς, υπουργέ μου, ότι έχει να πέσει πολύ ξύλο στους δρόμους, έχουν να γίνουν πατιλίκια που θα ζαρώσει το μάτι σου. Διότι ο νευρικός ο άνθρωπος ή τσιγαράκι θα ανάψει (και θα κουλάρει) ή μπάτσα θα αστράψει (και θα γίνει το σώσε).
Είναι που δε σε ξέρω καλά, υπουργέ μου, ειδάλλως θα σ’ έβαζα ένα στοίχημα, για το μαύρισμα που έχεις να φας, μ’ αυτά που κάνεις. Οι κοινοτικές οδηγίες, θα μου πεις, αλλά βρες να μου πεις και κάτι άλλο, γιατί ρουφιάνα δεν είμαι, αλλά θα γίνω. Θα παίρνω στο χαφιεδονούμερο και θα λέω ότι καπνίζεις στη ζούλα και σβήνεις το ρημάδι σου στις αζαλέες του Μεγάρου Μαξίμου. Να το θυμάσαι αυτό, θα μπλέξεις μαζί μου!

Υγ1: Χωρίς πλάκα τώρα. Ο φλωρο-Χίτλερ δεν ήταν που χάριζε χρυσά ρολόγια στους στρατηγούς του που έκοβαν το κάπνισμα; Τι πολιτικό συνειρμό να κάνω εγώ τώρα, όταν γνωρίζω αυτή την ιστορική λεπτομέρεια;

Υγ2: Δημητράκη – ξέρεις εσύ, με την ιστορική καφετέρια στην Αποστόλου Παύλου που την από ‘δω πτέρυγα στην έχω χτίσει εγώ – μην πα και κάνεις και καμιά μαλακία, θα χάσεις μονοκούκι καμιά 500αριά πελάτες. Τα ΄παμε, τα μιλήσαμε!

Υγ3: Συμβουλεύω τους καπνοφύλακες πέριξ των αρχαιολογικών χώρων της Ακροπόλεως να είναι προσεκτικοί. Δεν οπλοφορώ, αλλά δαγκώνω. Κι ο οδοντίατρος έχει κάνει αγγέλους με τις γέφυρες μου, λέμε.

Υγ4: Αγαπητοί ανώνυμοι, μην παρκάρετε εδώ πληροφορίες που αφορούν άλλους μπλόγκερς, καθώς και την προσωπική τους ζωή. Επίσης, μην παρκάρετε (τόσο;) καλά σχόλια, που αγγίζουν τη διαφημιστική καταχώρηση. Αν θέλετε να παρκάρετε κάτι σε τετραθέσιο με κλιματισμό και συνεργάσιμο Τζι Πι Ες, δεχόμεθα. Ευχαριστώ.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: myspace.com

29 σχόλια:

Swell είπε...

Καλημέρα,

Ξέρω ότι έχεις μακριά και λεπτά δάχτυλα. Αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι είναι τόσο μακριά, που μπορείς να κρατάς το τσιγάρο μεταξύ δείκτη κι αντίχειρα.

Καλό ΣΚ!

Sophia Kollia είπε...

Πες, πες, τα άρχισα τα λάιτ, με σκοπό το σταμάτημα στο απώτατο μέλλον!
Τι να κάνεις? Παλιοκατάσταση!
Καλημερα

tantoguanto είπε...

Έτσι μπράβο μια κουκλάρα Ελληνίδα τι να ζηλέψει από το ξενέρωτο Σουηδικό μοντελάκι ; ξέρω γιατί μιλάω στο νησί τις τρώω στην μάπα όλες αυτές τις βόρειες.
Καλημέραααα γλυκειά μου!!!

Cartman είπε...

Καλημέρες και μακριά από το τιμόνι εσύ!
Ειδίκά τώρα με τα νεύρα που έχεις θα φας κανένα χριστιανό (ή μουσουλμάνο)

Eva Stamou είπε...

Αφού τα κατάφεραν οι Ιρλανδοί να ακολουθήσουν τους περιορισμούς για το κάπνισμα και μάλιστα μέσα στον άγριο χειμώνα -ήμουν στο Δουβλίνο τις πρώτες ημέρες τις απαγόρευσης και τους έβλεπα να συνωστίζονται έξω από τα μπαρς υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες για μία τζούρα- νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε κι εμείς. Άλλωστε κάθετι που περνά στην παρανομία αποκτά μια ιδιαίτερη 'γοητεία'.

agrampelli είπε...

παρότι άκαπνη εδώ και 2 χρόνια,προσυπογράφω!και συμπάσχω και κατανοώ...γμτ!

Ταχυδρόμος! είπε...

Βρε κουτό, ο κ(ώ)αλός ο Υπουργός νοιάζεται για την κλιματική αλλαγή, την οποία, βεβαίως βεβαίως, επιδεινώνει ο καπνός των εκατομμυρίων εξαρτημένων..

alex_m είπε...

Ενημερωτικά σου λέω , πως ήδη άρχισε και λειτουργεί η Σ.των Κ.
Αν θέλεις μπορείς να εγγραφείς συνδρομήτρια και να λαμβάνεις εντελώς δωρεάν το ενημερωτικό μας έντυπο καθώς επίσης να ενημερώνεσαι για τα διάφορα χάπενιγκς που έχουμε ήδη προγραμματίσει !
Είσαι και εσύ ευπρόσδεκτη !!!


σ.σ. όπου "Σ.των Κ." μπορείς να βάλεις το "σέχτα των καπνιστών" ή για να μην μπλέξεις κοπτοραπτού πράμα , το "σύνδεσμος των καπνιστών".

Καλό σ/κ

Coco είπε...

διαθέτω προς στάθμευση μόνο ένα ποδήλατο με κουδουνάκι και πλήρη κλιματισμό (open air system) και δηλώνω ότι γιόρτασα την 1η Ιουλίου με ένα ωραιότατο απενοχοποιημένο πουρίδιον με γεύση ουίσκι, κι έπειτα, επειδή μ΄αρέσουν τα σουηδέζικα κόλπα, από το ύψος του προφήτη Ηλία στην Πετρούπολη, που ανεβήκαμε προχθές μονορούφι 60+ ποδηλάτες σουηδοί, απόλαυσα ένα τσιγάρο με θέα το καπνισμένο Ελσίνκι!

Coco είπε...

έγραψα δύο φορές το ίδιο σχόλιο και δεν το δέχεται!

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Δεν ξέρω γιατί πρέπει ντε και καλά να πληρώσω και το πρόστιμο, αφού ήδη τον πανάκριβο φόρο του τσιγάρου τον καταβάλω στο κράτος.... Εδώ κολλάει μια χαρά το, και κερατάς και δαρμένος..... Βαρέθηκα να ασχολούμαι. Μας φέρονται λες και είμαστε ζώα. Γιατί να συνοστιζόμαστε εμείς σε 70 τετραγωνικά που είμαστε οι περισσότεροι; Ας στιβαχτούν οι μη καπνίζοντες(δεν θέλω να τους θείξω, ούτε έχω κάτι εναντίον τους), αλλά γιατί αυτοί έχουν δικαίωμα και εγώ δεν έχω; Αφού εγώ πληρώνω το φόρο και αυτοί όχι.... Και αφού νοιάζεσαι για την υγεία μου, φτιάξε πια εκείνα τα άθλια νοσοκομεία, βάλε γιατρούς που δεν παίρνουν φακελάκια, πάρε καινούρια μηχανήματα και τότε και εγώ να νοιαστώ για την υγεία μου και να κόψω το κάπνισμα! Καλημέρες!!!

ΣΑΝ είπε...

χωρίς δουλειά και με τα μπαράκια (χώροι κάτω των 70 τ.μ.) να χαρακτηρίζονται "καπνιζόντων", συν τα μυαλά που δεν αλλάζουν, δε βλέπω καμία διαφορά με τα νέα μέτρα..

α, δε σ' αρέσουν τα πολύ καλά σχόλια ε; θες μετρίως καλά σχόλια.. δύσκολα μας βάζεις.. λοιπόν.. το άρθρο σου είναι καλούτσικο, το ίδιο κι εσύ..

ΣΑΝ είπε...

[στέλνω κι άλλο ένα για κόψιμο.. για μετριασμό!! -τρομάρα σου..-]

έλα ρε κοπτοραπτούλα τώρα που δεν αφήνεις και τα σχόλια κατευθείαν.. και που δεν απαντάς πια στα σχόλια.. τι γίνεται με σένα βρε ψυχή;; οι οποαδοί σου απογοητεύονται.. να 'σαι καλά, θα χεις τους λόγους σου, γουι λαβ γιου ένιγουέι..
ωραίος τρόπος βασικά να στέλενεις πράιβετ μέσεντζιζ..

Artanis είπε...

Έχω ρίξει το γέλιο του αιώνα εδω πέρα, το διάβασα και στον Ίωνα που είναι καπνιστής κι αυτός και πού; Στην ανοργασμικιά και άκαπνη ΝΖ...
Τεσπά, γελάσαμε και σ' ευχαριστούμε...

koptoraptou είπε...

Καλημέρα σε όλους!!!!

@ ΣΑΝ

Φίλε μου, δυο εξηγήσεις που ήθελα να δώσω εδώ και καιρό:
1. Μετριασμό έβαλα για τον απλούστατο λόγο ότι το πράγμα έχει ζορίσει. Σπαμς, διαγραφές σχολίων από τρολς και σχόλια (όχι εναντίον μου, αλλά εναντίον τρίτων) με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Και όσο κρατάει αυτό το βιολί, θα κρατήσω κι εγώ το μοντερέισιον.

2. Πλέον, δεν προλαβαίνω ούτε να βήξω, γι' αυτό δεν απαντάω, γαμώτι και μου στοιχίζει, πίστεψε με. Γι' αυτό και την κοζερί μου πλέον την κάνω ανταποδίδοντας το σχόλιο στο μπλογκοσπιτάκι σας. Έλα, μη μου κακιώνεις. Μόλις με σιχαθεί η παρτ τάιμ εργασία μου, θα με 'χετε πάνω στα κεφάλια σας, να σας πρήζω τα ούμπαλα συνεχώς. Φιλιά πολλά σε όλους και θα τα λέμε με...επισκεψούλες!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

"στα τέτοια μου σε γράφω και κάνω τον ζωγράφo" XAXAXAXAXAXAXAXAXXA!

Έχει να πέσει παρακαλετό από τους μπουζουκο-μαγαζάτορες στους πελάτες που θα πάει σύννεφο.Θα μας στέλνουν φυλλάδια στο σπίτι σαν τις πιτσαρίες "Στα τρία πανέρια γαρύφαλλα, δώρο ένα στεφάνι κηδείας!".

Υ.Γ. Ήρθε κι εδώ η τρελλή μου; Και να λεγε και αλήθεια για τα προσωπικά που αφηγείται να πω πάει στο διάολο. Έχει πιάσει όλους τους μπλόγκερς και παίζει κασσέτα "You are beautiful I love you"!

Ανώνυμος είπε...

Βαφτησιμιά προτείνω να το κόψεις το ευλογημένο. Το αφεντικό σε κυαλάρει μέσα από τις γρίλιες και δε μ' αρέσει καθόλου το μάτι του.
Ούτε και το δικό σου όταν διασταυρώνεται με το δικό του.
Τι σου φταίμε να μαζεύουμε τα αίματα; Γέρος άνθρωπος είμαι πια. Λυπήσου με.

Ο ΝΟΝΟΣ

Sulpice είπε...

Πές τα χρυσόστομη! Μ΄αρέσει που αποφασίζουν αυτοί για μας! Πάντως αυτό που έχω παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι μ΄ένα τσιγάρο στο χέρι στο δρόμο, πράγμα καθόλου comme il faut (καθώς πρέπει)... Στο τέλος, θα δημιουργηθούν ξανά παράνομοι τεκέδες για καπνιστές. Ήμαρτον!

KitsosMitsos είπε...

Και γω τώρα που να παρκέρνω άραγες; Θα το ψάξω και θα βρω την άκρη, θέλω να πιστεύω.
Όσο για τα νεύρα για λίγο θα είναι. Μετά θα περάσουν και θα'ναι όόόόλα καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

η αποχή από το κάπνισμα βλάπτει την ψυχική σου υγεία :P

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Καλώς σας βρήκα.
Κύριε υπουργέ (της υγείας ντε!) με τις ευλογίες και τους υπέροχους καπνονόμους σας, θα κάνετε τις γυναίκες σουηδέζες και εμάς (τους άντριδοι) "καγκελάριους" μιας και θεραπεύτηκαν και οι στητικές δυσλειτουργίες που μας προκαλούσε το τσιγάρο.
Τα πάντα εν σοφία εποίησε καλέ, γιατί τον κακολογείτε;
Ας ανάψω ένα τσιγάρο τώρα, γιατι βλέπω το γατί απέναντί μου να ξερογλύφεται...

Ανώνυμος είπε...

Δεν θες καλά λόγια από ανώνυμους;
Κι εγώ που δεν έχω ταυτότητα ρε φιλινάς τι θα γίνει ;
Όπως και να 'χει να αγιάσει το στόμα σου αν και καπνοφύλακες εγώ προσωπικά ακόμη δεν έλαχε να δω.

anepidoti είπε...

το τσιγάρο στόνα χέρι και το εσπρεσσάκι το φρεντάκι στο άλλο, αμ πως;σουηδέζα δεν θα μ' έλεγα αλλά τα γούστα...γούστα!
κοπελάρα μου εσύ, έτσι να χτυπάς όποτε σου την δίνει, να παίρνουμε το αίμα μας πίσω κι εμείς αι πτωχαί πλην τίμιαι κορασίδες!
σμουτςςςςςςς!!!

Γιάννης Τσιχλής είπε...

Βρε Κοπτοραπτού,

Ολόκληρη αγορά την αφήνουν να αυτορυθμίζεται, γιατί δεν μας αφήνουν κι εμάς -καπνιστές και μη- να τα βρούμε όπως τα βρίσκαμε τόσα χρόνια;

vatraxokoritso είπε...

Να ψηλώσουμε δεν μπορούμε, να σηκώσουμε τον κώλο, πάλι όχι,μήπως να το κόψουμε το ρημάδι το τσιγάρο, να πάει στο διάολο να τελειώνουμε;...

akrat είπε...

ελλάς το μεγαλείο μας...

Side21 είπε...

Μην τον χαίρεσαι ...
το Δημητράκη κοπέλλα μου.
Θα γλυτώσει τον καρκίνο αλλά θα ...
πάει απο μαλάκυνση εγκεφάλου !!!

- - - - -
Μωρέ μούτρα για αρχηγός ...

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Καλό είναι να μην κόψετε καμμιά κακιά συνήθεια απλά να ξεχνάτε να καπνίσετε! Ο κος Τίποτα απλά μας υπενθυμίζει με το έργο του ότι 6 μήνες το χρόνο οι διαμένοντες στο Κλεινόν Αστυ ανασαίνουμε Οζον σε βαθμό κακουργήματος για την υγεία μας.

Ανώνυμος είπε...

Πες μου κάτι
Το κινητό γιατί το σέρνεις μαζί σου
Αφού δεν το σηκώνεις;

Ο ΝΟΝΟΣ