Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Πραξιτέλης, καμένα και άλφα alpha... Star

Χάι – χούι, καιγόταν η χώρα, νεκροί στο Αίγιο και στην Κεφαλλονιά κι ο πρωθυπουργός έκανε τα εγκαίνια της έκθεσης «Πραξιτέλης» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Sensitivity, παιδί μου.
Έχει περάσει κι ένα τρίωρο (;) που κάθομαι και λιβανίζω κάτι κουρέλια κι άλλα τόσα ξέφτια ενός πελάτη που θα δω αύριο. Τυγχάνει πολιτικός και θέλει τη μελέτη του, βλέπεις...

Που θα κάτσει το "γαμωκολάρο", αν η "μανσέτα" βγει καλή και τα συναφή. Δεν πρέπει να υπάρχει πιο μαλακισμένη οδηγία, ότι και καλά πρέπει να προετοιμάζεις τις ερωτήσεις μιας συνέντευξης. Μιλάμε για γκράντε παπαριά. Τόσο γκράντε που προτιμώ να δω σε χιλιοστή διακοσιοστή ένατη φορά τους «Μικρομεσαίους». Που απ’ ότι με πληροφόρησε έτερος φασονατζής – και φίλος γκαρδιακός – βαράει κάτι ειτζιμπικά 14άρια ξεγυρισμένα (σ.σ.: το λέω εγώ, ο κόσμος βαριέται πολύ).
Με τον ίδιο καλιαρντοκοβοράβαμε αν ισχύουν τα μηδενικά που βρίσκονται στο συμβόλαιο της Έλλης με την Κάντζα.
«Βρε, λες;»
«Μα, ναι, παιδί μου. Εξακό και εξακό γιατί το συμβόλαιο είναι ένα συν ένα έτη»...
Ηχέσθην στην τελική, αλλά έτσι κουβέντα να γίνεται στα διαλείματα.
Πάντως, no offence, εγώ αυτή τη συγκατοίκηση εκεί στην Καντζολία δεν την βλέπω να φτάνει μακριά. Όλο και κάποια ξανθιά τούφα θα μείνει σε καμιά χούφτα, όλο και κάποιο Λουί Βιτόν αξεσουάρ θα εκσφενδονιστεί προς την Αττική Οδό.
Τους γουστάρω εκεί στην Κάντζα. Όλο τρέμει το φυλλοκάρδι τους, αλλά προς τα έξω, χαλαρότης. Θα μου πεις, όλοι το ίδιο δεν κάνουμε. Μπα, αυτοί έχουν πάρει μάστερ.
Στο μεταξύ πως φαίνεται ότι το «λέγε, λέγε κάτι μένει» επηρεάζει διακαναλικώς.
«Τι συμβαίνει στον Alpha;
Με ποιους τα ‘χει βάλει ο Λαζόπουλος;
Στάη και Ζαχαρέα μαζί στο δελτίο ειδήσεων;
Τι παίζει με τη Μενεγάκη;
Ο Μικρούτσικος τι ζόρι τραβάει;
Θα πολιτευθεί ο Αυτιάς;
Πάνε για διαζύγιο Φώτης – Μαρία;
Τι ζήτησαν για να παίξουν μπάλα Καρπετόπουλος – Πανούτσος;
Γιατί τρέχουν και δεν φθάνουν στο Κους – Κους;»
Μπορεί οι απαντήσεις σε όλα αυτά να συνοψισθούν σε ένα περιεκτικότατο «έλα μου, ντε», αλλά δεν μπορείς να μην παραδεχθείς ότι το όλο σετάκι είναι τεχνοτροπίας.... Star. Κατά το «ποιο είναι το μεγαλύτερο προσόν της Έλενας Βέντη;», και «ποιες μαλλιοτραβήχτηκαν; Στο δελτίο του Star, αποκλειστικά».

ΥΓ1 : Ο γκαρδιακός που γράφω παραπάνω, με ενημέρωσε, την ώρα που επιδιόρθωνα κομμάτι τις λαστιχοτσιμούχες του κοπτοράπτη, ότι αν πάω και φυτέψω στην Πάρνηθα ή όπου άλλου (πλην της βεράντας μου) έστω και μία μαργαρίτα, μπορεί να με συλλήψουν. Για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας και για ενδεχόμενη διατάραξη του οικοσυστήματος. Ωραίο, ε; Ενώ αν οδηγώντας, πετάξω τον καρκινοσωλήνα μου αναμμένο στα ξερόχορτα – και δε με δει κανείς – δεν τρέχει μία. Γι’ αυτό ο Κωστάκης χθες ασχολιότανε με τον Πραξιτέλη. Γιατί δεν βγήκα εγώ να φυτέψω. Αν το κανα και με είχαν μπαγλαρώσει ο ίδιος θα μου την έκανε την ανάκριση μετά φάλαγγας και θα τα ‘χεζε τα αρχαία.

ΥΓ2: Έχετε παρατηρήσει ότι οι πολιτικοί είναι οι μόνοι που ακόμη κι αν δέχονται μαλακισμένες ερωτήσεις, απαντούν; Ούτε ένας δεν έχει τα κάκαλα να σου πει «τι σκατά με ρωτάς, ρε φίλε». Το βλέπω εγώ, πάλι θα τσακωθώ αύριο με τον πελάτη...

ΥΓ3: Σε τι τρανς έχω περιπέσει η φαμπρικού. Πρωθυπουργός, καμένα, χλωρά και τηλεοπτικά στο ίδιο κείμενο...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o

Ανώνυμος είπε...

ο Καραμανλής προσπαθεί. Τώρα φτωχή κοπτοραπτού αν δεν το βλέπεις είναι άλλο καπέλο. Αννούλα

Ανώνυμος είπε...

"Αννούλα"; "Φτωχή"; "Προσπαθεί"; Μπα σε καλό σου, κορίτσι μου. Τρία λάθη σε 14 λέξεις... Δε "λέει". Περαστικά, καλή μου.