Τρίτη 10 Ιουλίου 2007

Η μικρή μου η Νανά (που έλεγε κι ο Ρακιντζής...)


Αυτόν τον φόβο πάντα τον είχα. Ότι θα έρθει μία μέρα που η Νανά Παλαιτσάκη δεν θα λέει δελτία ειδήσεων. Αυτό τον πούστη τον φόβο τον ζω από την εποχή του πρώτου ΣΚΑΪ.
Και μια ωραία πρωία ανοίγω να δω και η Νανάκα δεν είναι εκεί.
Είχε πάει στον ΑΝΤ1…
Μαζί με τον Κουίκ τα λέγανε τότε τα δελτία.
Τι ωραίες εποχές! Πίναμε λεμονάδα – ξινούτσικη, ξινούτσικη – και βλέπαμε Νανά.
Δεν ξέρω πως το είχαμε συνδυάσει αυτό το πράγμα. Anyway, μετά από αρκετό καιρό πάλι την έχασα τη Νανάκα. Εν τω μεταξύ όσα επώνυμα και όσους τόνους και αποχρώσεις κι αν άλλαζε στο μαλλί, εγώ την αποζητούσα. Και την αναγνώριζα. Αυτήν ήξερα, αυτήν εμπιστευόμουν (γιατί κάποτε όλοι μας υπήρξαμε αθώοι κι αμόλυντοι).
Αλλά είναι να μην εθιστείς.
Και μετά πάλι την έχασα. Και την ξαναβρήκα στο Star. Αλλά πλέον είχα συνηθίσει. Ήξερα ότι η Νανάκα είναι ταξιδιάρικο πουλί και καλά θα κάνω να μη νιώθω σιγουριά, αναφορικά με το που θα μπορούσα να τη βρω…
Και για να μη σας τα πολυζαλίζω, μια ωραία πρωία την ξαναχάνω. Μα για να την ξαναβρώ φυσικά στο «Κανάλι 10». Avec Σίμο Κεδίκογλου – πριν γίνει βουλευτής εννοείται – να ξεφωνίζουν αντάμα (σ.σ.: αυτός δεν είναι ο εξακολουθητικός του ρήματος «εκφωνώ»; Νομίζω…) το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του νεοσύστατου τότε καναλιού…
Αλλά κάτι του κάνουνε αυτού του κοριτσιού – το τσιμπάνε; Το πικραίνουνε; Κάτι, δεν ξέρω- και το στενοχωράνε εκεί στα παλιοδελτία των βρωμοειδήσεων.
Και φεύγει… I think τότε, την ίδια περίοδο έκανε και μια εκπομπή που σαν να ήθελε να θυμίσει τη Μαλβίνα (σ.σ.: να ‘ναι αλαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει, πουλάκι μου…). Αλλά φευ.
Μετά ή ταυτόχρονα – πάλι δεν θυμάμαι, έχει και η φανατίλα τα όρια της- έγραφε και μία στήλη με τις «άκοπες και αμοντάριστες σκέψεις της», αλλά, τι τα θες μανίτσα μου, πάλι την έχασα.
Και εννοείται την ξαναβρήκα στο ΣΚΑΪ. Όπου και έλεγε κάποια δελτία ειδήσεων – πρωινά και απογευματινά, ό,τι βόλευε – και σα να ησύχασε η καρδιά μου.
Ώσπου, ξαναματαμαναμαθαίνω ότι παραιτήθηκε. Γιατί – λένε οι συνάδελφοι που έχουν να το λένε «τι ευγενική κυρία» και «τι καλοί τρόποι» - ότι της είπαν να παραμείνει στον σταθμό, αλλά να μη λέει δελτία (τώρα, σοβαρά; Είναι τσεκαρισμένο αυτό;). Γιατιιιιί; Καλύτερες είναι οι άλλες; Τι τα θες, παιδί μου… Χαλάς τα νιάτα σου στη βρωμοτηλεόραση και μετά σου λένε αυτά που σου λένε… Και τώρα ποιος θα μου κάνει εμένα μπλίκι – μπλίκι με τις βλεφαρίδες για να μου πει «καλησπέρα μου»; Ποιος θα μου ξαναπεί για την… «Γιουγκοσλαβίτσα»; Ρωτώ. Αλλά απάντηση δεν παίρνω. Και πήρε η μικρή μου η Νανά των ομματιών της.
Μια απόλαυση είχα κι εγώ που με βασανίζει ο σκατοκοπτοράπτης και μου τη στερούνε.
Παλιοκατάστασις, καρντάσια. Είναι σκληρή η ζωή για τα κορίτσια με τρόπους την σήμερον… Ένα έχω να πω: Save Νανά.

Και κάτι ξέφτια από τον κοπτοράπτη:

- Δεν αληθεύει, λένε οι καλά πληροφορημένοι, κοινώς οι εργαζόμενοι, ότι ξαναπουλιέται ο Flash
- Όσο για τον Planet, τυχεροί όσοι άντεξαν και παρέμειναν. Αλλαγές μετά την μετακόμιση – τον Σεπτέμβριο – και μετά τις εκλογές, εκεί γύρω…
- Ο Σπυρόπουλος έρχεται (στον ΣΚΑΪ), αλλά ο σταθμός χρειάζεται προσωπικό. Συντάκτες βασικών ρεπορτάζ (δικαστικού, ναυτιλίας, κ.α) δεν υπάρχουν. Προσλήψεις πάντως – και για την ώρα – δεν φαίνονται στον ορίζοντα…

1 σχόλιο:

monahikoslikos είπε...

Καλά τώρα το ΄ριξες και στην αρχαία ιστορία;
Που τη θυμήθηκες τη Νανά καλοκαιριάτικα...